BANCI | Noutati BNR

Ghidurile Autoritatii Bancare Europene ce vor fi folosite de BNR, in calitate de autoritate de rezolutie

Trimite stirea unui prieten
Nume *
E-mail *
E-mail prieten *
Mesaj
Cod validare * Turing Number
Tastati codul din imagine (doar cifre)
195.154.184.126

Autor: Bancherul.ro
2016-09-26 20:12

Comunicat privind ghidurile Autorității Bancare Europene ce vor fi folosite de BNR, în calitate de autoritate de rezoluție (comunicat BNR):

1. Ghidul referitor la lista minimă de servicii sau facilităţi care sunt necesare pentru a permite unui destinatar să desfăşoare activităţile ce i-au fost transferate conform art. 65 alineatul (5) din Directiva 2014/59/UE (EBA/GL/2015/06)

Ghidul este aplicabil autorităților de rezoluție și prevede lista minimă de servicii necesar a fi furnizate în continuare de instituţia supusă rezoluţiei pentru a permite unui destinatar să desfășoare în mod eficace activitățile care i-au fost transferate prin aplicarea instrumentelor de rezoluție bazate pe transfer de activitate.

Atunci când identifică serviciile sau facilitățile necesare, autoritățile de rezoluție trebuie să evalueze, de la caz la caz, dacă serviciile sau facilitățile respective sunt necesare pentru a întreține infrastructura internă esențială în vederea continuării funcționării activităților, activelor și pasivelor transferate, mai ales a funcțiilor critice, cu luarea în considerare a obiectivelor de rezoluţie şi a unui interval de timp adecvat pentru furnizarea serviciilor şi facilităţilor.

Varianta în limba română a ghidului

Ghidul este luat în considerare în activitatea desfăşurată de Banca Naţională a României, în calitate de autoritate de rezoluţie.

2. Ghidul privind aplicarea obligațiilor simplificate în temeiul articolului 4 alineatul (5) din Directiva 2014/59/UE (EBA/GL/2015/16)

Ghidul se adresează autorităților competente și autorităților de rezoluție şi precizează criteriile de evaluare a impactului intrării în dificultate a unei instituții și a lichidării ulterioare a acesteia, prin procedurile normale de insolvență, asupra piețelor financiare, asupra altor instituții și asupra condițiilor de finanțare, pentru a se stabili necesitatea de aplicare a obligațiilor simplificate în cazul instituției vizate.

Autoritatea competentă trebuie să asigure evaluarea instituțiilor în raport cu criteriile ce vizează planul de redresare, iar autoritățile de rezoluție trebuie să asigure evaluarea instituțiilor în raport cu criteriile ce vizează planul de rezoluție, astfel încât să se realizeze independenţa operaţională şi evitarea conflictului de interese între structura care exercită funcţia de supraveghere şi cea care exercită funcţia de rezoluţie în cadrul Băncii Naţionale a României.

În Ghid sunt detaliate principalele elemente care trebuie avute în vedere la evaluarea efectuată de autoritățile competente și autoritățile de rezoluție, sunt enunţate principiile generale care au în vedere promovarea convergenţei practicii între aceste autorităţi în ceea ce priveşte evaluarea instituţiilor în raport cu criteriile prezentate în cadrul acestuia şi se specifică faptul că instituţiilor desemnate drept instituţii globale de importanţă sistemică (G-SII) şi altor instituţii de importanţă sistemică (O-SII) nu li se pot aplica cerinţe simplificate privind planurile de redresare şi planurile de rezoluţie.

Varianta în limba română a ghidului

Ghidul este luat în considerare în activitatea desfăşurată de Banca Naţională a României, în calitate de autoritate de rezoluţie.

Sursa: anunt BNR

Taguri: Banca Nationala a Romaniei (BNR)  Autoritatea Bancara Europeana (ABE)  

ComentariiAdauga un comentariu
Nume *:

E-mail *:
(nu se afiseaza pe site)
Subiect:
*
Comentariu:

Turing Number

Tastati codul din imagine (doar cifre)  Adauga un comentariu folosind contul de Facebook

Alte stiri din categoria: Noutati BNRNoua bancnota de 20 lei, cu Ecaterina Teodoroiu, in circulatie din 1 decembrie 2021

Începând cu data de 1 decembrie 2021, Banca Naţională a României (BNR) va pune în circulaţie o bancnotă cu valoarea nominală de 20 lei, anunta BNR intr-un comunicat, in care adauga:  Noua bancnotă va fi prezentată publicului într-o conferință detalii

Sondaj BNR: 11% dintre banci vor sa inaspreasca standardele de creditare

Banca Nationala a Romaniei (BNR) -  Sondaj privind creditarea companiilor nefinanciare și a populației Trimestrul III 2021 - Noiembrie 2021 Creditarea companiilor nefinanciare 1.1. STANDARDELE DE detalii

BNR: unele banci inaspresc creditarea firmelor

În contextul reintensificării crizei sanitare și al creșterii incertitudinii legate de evoluția acesteia, instituțiile de credit au păstrat nemodificate standardele de creditare în cazul împrumuturilor acordate companiilor nefinanciare, în timp ce în cazul detalii

Explozia inflatiei a spart, pentru prima data, unanimitatea voturilor conducerii BNR in decizia de majorare a dobanzii cu doar 0,25 puncte

Explozia inflatiei a spart, pentru prima data, unanimitatea voturilor conducerii Bancii Nationale a Romaniei (BNR) in decizia de majorare a dobanzii de politica monetara cu doar 0,25 puncte, la jumatate fata de asteptarile analistilor, de 0,5 puncte. BNR explica, in minuta sedintei din detalii

  

Ultimele Comentarii

 • BT pay

  Exact aceiasi problema ca dl Ionescu si dna Jeni am si eu. Daca aveti o solutie va rog? Multumesc ... detalii

 • YOU BRD

  Aplicatia MY BRD este inca functionala, o puteti reinstala din Google Play, App Store sau Windows ... detalii

 • YOU BRD

  Foarte proasta aplicatia.O vreau pe cea veche.Cum pot sa o reinstalez pe cea ... detalii

 • Buna ziua!

  Am instalat bt pay, am introdus numele și nr de telefon, îmi vine mesajul de confirmare prin SMS ... detalii

 • Rambursare anticipata

  Buna seara, Cum pot convinge funcționarul de la banca (in cazul meu BRD), ca rata pe care vreau ... detalii