BANCI | Profil

Bancpost a obtinut un profit net de 28,6 milioane lei in H1 2016

Trimite stirea unui prieten
Nume *
E-mail *
E-mail prieten *
Mesaj
Cod validare * Turing Number
Tastati codul din imagine (doar cifre)
195.154.184.126

Autor: Bancherul.ro
2016-09-12 18:32

Bancpost – Profit net de 28,6 milioane lei in H1 2016 (comunicat de presa)

Dupa revenirea la profitabilitate inregistrata in 2015, Bancpost a continuat sa obtina rezultate pozitive in primul semestru al anului 2016, raportand un profit net de 28,6 milioane lei.

Activele totale s-au mentinut constante in primul semestru din 2016 (+1,3% comparativ cu perioada similara a anului trecut), depozitele clientelei au crescut cu 11%, la 8,7 miliarde lei, in timp ce creditele brute au ajuns la 5,7 miliarde lei. Ca urmare, raportul credite/depozite s-a situat la 66%, fapt ce confirma nivelul ridicat de independenta financiara a Bancii.

Cheltuielile operationale au scazut cu 9,1% comparativ cu primul semestru din 2015, reflectand eforturile facute de Banca pentru optimizarea operatiunilor sale.

Calitatea portofoliului de credite a continuat sa se imbunatateasca, rata creditelor neperformante scazand la 10%, fata de 16,3% in aceeasi perioada din 2015.
Rata de adecvare a capitalului a crescut la 21,69%, comparativ cu 20,51% la sfarsitul anului 2015 si 18,75% in Decembrie 2014.

Soliditatea capitalului, lichiditatea si profitabilitatea demonstreaza capacitatea Bancpost de a contribui activ la dezvoltarea economiei romanesti.

“Este important faptul ca Bancpost si-a mentinut profitabilitatea in primul semestru, in pofida contextului provocator, caracterizat printr-un nivel scazut al dobanzilor si initiative legislative adverse. Am atins acest rezultat pozitiv datorita modelului nostru de business sustenabil si a unei puternice orientari catre client” a declarat Philippos Karamanolis, Presedinte Executiv Bancpost.

Despre Bancpost

Bancpost este o banca universala importanta, cu o prezenta de 25 de ani pe piata locala si o retea de 147 de unitati si 7 centre de afaceri. Banca deserveste aproximativ 1 milion de clienti corporativi, de retail si institutionali, pentru care ofera o gama variata de produse si servicii financiare. Bancpost este totodata unul dintre liderii pietei locale de carduri si a dezvoltat retele extinse de peste 530 ATM-uri, 6.100 POS-uri si 190 de terminale automate de plata (APS-uri) care ofera acces comod si permanent la serviciile bancii. Bancpost este partenerul exclusiv al American Express in Romania, fiind de asemenea si reprezentant VISA si MasterCard. Avand in vedere angajamentul sau de a sprijini performanta si valorile romanesti, Bancpost a devenit sponsor oficial al Echipei Nationale de Fotbal incepand din 2015.

Taguri: cont online  dobanzi depozite  probleme Home Bank  credite neperformante  myBRD  

ComentariiAdauga un comentariu
Nume *:

E-mail *:
(nu se afiseaza pe site)
Subiect:
*
Comentariu:

Turing Number

Tastati codul din imagine (doar cifre)  Adauga un comentariu folosind contul de Facebook

Alte stiri din categoria: ProfilING Bank acorda un credit Tuborg, pentru investitii sustenabile

ING Bank România a acordat un credit de peste 20 de milioane de euro grupului United Romanian Breweries Bereprod (URBB), cunoscut și ca Tuborg România, pentru refinanțarea creditelor existente și finanțarea unor noi proiecte de investiții sustenabile, detalii

Banca Romaneasca finanteaza Christian 76 Tour cu garantie EximBank

Banca Românească a acordat companiei CHRISTIAN’ 76 TOUR, unul din cei mai importanți tour operatori din România, o finanțare în valoare de trei milioane de euro, anunta banca intr-un comunicat, in care adauga: Fondurile sunt destinate asigurării necesarului de detalii

Oferte promotionale Patria Bank, la aniversarea a 5 ani

Patria Bank, bancă locală dedicată susținerii antreprenorilor locali și oferirii unui acces facil la produse bancare tuturor clienților români, indiferent unde locuiesc aceștia, lansează o serie de oferte aniversare marcând 5 ani de activitate, detalii

Pre-aprobarea financiara a unui credit ipotecar la ING se poate face din aplicatia Home’Bank

- Începând de săptămâna aceasta, persoanele interesate de un credit ipotecar pot afla direct din aplicația Home’Bank suma exactă pe care o pot împrumuta, fără a se deplasa la bancă; - Pre-aprobarea este valabilă detalii

  

Ultimele Comentarii