BANCI | Profil

Bancpost a obtinut un profit net de 28,6 milioane lei in H1 2016

Trimite stirea unui prieten
Nume *
E-mail *
E-mail prieten *
Mesaj
Cod validare * Turing Number
Tastati codul din imagine (doar cifre)
195.154.184.126

Autor: Bancherul.ro
2016-09-12 18:32

Bancpost – Profit net de 28,6 milioane lei in H1 2016 (comunicat de presa)

Dupa revenirea la profitabilitate inregistrata in 2015, Bancpost a continuat sa obtina rezultate pozitive in primul semestru al anului 2016, raportand un profit net de 28,6 milioane lei.

Activele totale s-au mentinut constante in primul semestru din 2016 (+1,3% comparativ cu perioada similara a anului trecut), depozitele clientelei au crescut cu 11%, la 8,7 miliarde lei, in timp ce creditele brute au ajuns la 5,7 miliarde lei. Ca urmare, raportul credite/depozite s-a situat la 66%, fapt ce confirma nivelul ridicat de independenta financiara a Bancii.

Cheltuielile operationale au scazut cu 9,1% comparativ cu primul semestru din 2015, reflectand eforturile facute de Banca pentru optimizarea operatiunilor sale.

Calitatea portofoliului de credite a continuat sa se imbunatateasca, rata creditelor neperformante scazand la 10%, fata de 16,3% in aceeasi perioada din 2015.
Rata de adecvare a capitalului a crescut la 21,69%, comparativ cu 20,51% la sfarsitul anului 2015 si 18,75% in Decembrie 2014.

Soliditatea capitalului, lichiditatea si profitabilitatea demonstreaza capacitatea Bancpost de a contribui activ la dezvoltarea economiei romanesti.

“Este important faptul ca Bancpost si-a mentinut profitabilitatea in primul semestru, in pofida contextului provocator, caracterizat printr-un nivel scazut al dobanzilor si initiative legislative adverse. Am atins acest rezultat pozitiv datorita modelului nostru de business sustenabil si a unei puternice orientari catre client” a declarat Philippos Karamanolis, Presedinte Executiv Bancpost.

Despre Bancpost

Bancpost este o banca universala importanta, cu o prezenta de 25 de ani pe piata locala si o retea de 147 de unitati si 7 centre de afaceri. Banca deserveste aproximativ 1 milion de clienti corporativi, de retail si institutionali, pentru care ofera o gama variata de produse si servicii financiare. Bancpost este totodata unul dintre liderii pietei locale de carduri si a dezvoltat retele extinse de peste 530 ATM-uri, 6.100 POS-uri si 190 de terminale automate de plata (APS-uri) care ofera acces comod si permanent la serviciile bancii. Bancpost este partenerul exclusiv al American Express in Romania, fiind de asemenea si reprezentant VISA si MasterCard. Avand in vedere angajamentul sau de a sprijini performanta si valorile romanesti, Bancpost a devenit sponsor oficial al Echipei Nationale de Fotbal incepand din 2015.

Taguri: cont online  dobanzi depozite  probleme Home Bank  credite neperformante  myBRD  

ComentariiAdauga un comentariu
Nume *:

E-mail *:
(nu se afiseaza pe site)
Subiect:
*
Comentariu:

Turing Number

Tastati codul din imagine (doar cifre)  Adauga un comentariu folosind contul de Facebook

Alte stiri din categoria: ProfilCristina Mahika Voiconi preia conducerea Libra Bank

Cristina Mahika Voiconi preia conducerea Libra Bank de la Emil Bituleanu, conform unui anunt al bancii la Bursa. Cristina Mahika Voiconi este una dintre persoanele cu cea mai mare vechime în cadrul Libra Internet Bank, conform prezentarii bancii: "În perioada 1999 detalii

Peste 1 milion de clienți ai Băncii Transilvania au abonament de cont curent

Peste 1 milion de clienți ai Băncii Transilvania au Abonament de cont curent Smart Banking, dintre care mai mult de jumătate au ales Abonamentul 365, conform unui anunt al bancii, in care se adauga: Ce înseamnă abonamentele Smart Banking: Se adresează tuturor clienților persoane fizice, atât celor existenți, cât și celor noi. Sunt de cinci tipuri, în funcție de stiluri diferite de viață - Salut, Student, 365, Premium și Premium+. Primele două sunt gratuite, iar celelalte înseamnă 7, 17 și 20 de lei/lună. Pentru alegerea unuia dintre abonamente, clienții pot consulta detalii

Alpha Bank a obtinut un profit net de 33 milioane euro in 2022

Alpha Bank a anuntat ca profitul net in 2022 a ajuns la nivelul de 33 milioane de euro, "reflectând atât o performanță comercială notabilă, cât și o gestionare eficientă a riscurilor", conform unui comunicat de presa. Comunicatul Alpha Bank: Rezumatul rezultatelor Alpha Bank Romania pentru anul 2022: performanță comercială și financiară solidă În anul 2022, Alpha Bank Romania a continuat să își mențină angajamentul față de clienții săi și să sprijine economia românească, în pofida mediului macroeconomic provocator, înregistrând, totodată, o performanță comercială și financiară solidă: • Portofoliul de credite al Alpha Bank în Romania a detalii

Patria Credit imprumuta firmele cu angajati de etnie roma

REDI ECONOMIC DEVELOPMENT SA și Patria Credit IFN S.A. anunță semnarea unui parteneriat local unic pentru finanțarea și incluziunea antreprenorilor romi, cu precădere agricultori, din micile comunități rurale din țară, conform unui comunicat de presa, in care se adauga: Prin detalii

  

Ultimele Comentarii

 • Am banii blocati in Blockchain

  Nu mai stiu ce sa fac ca am datorii mari si banii mei sant blocati in Blockchain. Mi sa cerut ... detalii

 • loan lender

  Salutare tuturor, iată o ofertă de împrumut accesibilă, care vă va schimba viața pentru ... detalii

 • Dobanda

  TBI este IFN, Marius, nu ... detalii

 • Lipsa card

  Deși mi s a oprit 30 de lei nu a ajuns cardul fizic comandat.nu mi se pare în regula sa plătesc ... detalii

 • Instant

  Ing este din 21 martie 2023 membru Instant. Revolut nu este. Platile din Revolut in Ing intrau mai ... detalii