BANCI | Cariera

BRD isi schimba directorul general: Philippe Lhotte va fi inlocuit de Francois Bloch, un specialist in riscul de credit, cu experienta in Rusia

Trimite stirea unui prieten
Nume *
E-mail *
E-mail prieten *
Mesaj
Cod validare * Turing Number
Tastati codul din imagine (doar cifre)
195.154.184.126

Autor: Bancherul.ro
2016-08-03 13:24

François Bloch, noul director general al BRD din 1 noiembrie 2016

Consiliul de Administratie al BRD l-a desemnat ieri pe Francois Bloch drept succesorul lui Philippe Lhotte in functia de director general al bancii, incepand cu data de 1 noiembrie 2016, anunta banca intr-un comunicat.

Philippe Lhotte a fost inlocuit pentru ca mandatul de CEO al acestuia a ajuns la final, a precizat purtatorul de cuvant al BRD, Traian Traicu, pentru Bancherul.ro.

Decizia este surprinzatoare, intrucat lui Lhotte i s-a reinnoit in aprilie mandatul de patru ani ca membru in Consiliul de Administratie al BRD. De asemenea, acesta a reusit rezultate bune de la preluarea conducerii bancii, in urma cu patru ani, in noiembrie 2012.

Inlocuitorul lui Lhotte, François Bloch, un specialist in riscul de credit, a fost in ultimii patru ani prim-vicepresedinte executiv la Rosbank, subsidiara Societe Generale din Rusia, o banca de talia BRD.

Cine este noul sef al BRD, François Bloch

Are 49 de ani, fiind nascut in 1967.

Este economist, absolvent al Institut des sciences et technologies de Paris (Scoala publica de statistica si administratie economica), in 1990.

Si-a inceput cariera in 1990, la banca Fimat, dupa care a ocupat diverse pozitii in Franta, Germania si SUA.

In 2008 a preluat functia de sef de strategie si integrare la Newedge, o firma de brokeraj detinuta in comun de Societe Generale si Credit Agricole.

In 2009, Bloch a devenit sef al riscului de credit la nivel global pentru tari si institutii financiare, in cadrul Societe Generale.

Din iunie 2012 a ajuns la Rosbank, subsidiara Societe Generale din Rusia, in functia de prim-vicepresedinte, fiind responsabil de risc, finante, resurse umane si conformitate, functie pe care a detinut-o patru ani, pana in iunie in acest an, cand a fost inlocuit.

Rosbank, o banca de marimea BRD

Rosbank este o banca de talie mijlocie pe piata bancara din Rusia, dominata de bancile de stat Sberbank, VTB si Gazprombank, insa printre cele mai mari banci straine din aceasta tara, alaturi de UniCredit si Raiffeisen.

Rosbank avea la finalul anului trecut active de 12,3 miliarde euro (920 miliarde ruble), fiind pe locul 13 dupa valoarea activelor in Rusia. Activele BRD se ridica la 11,1 miliarde euro (49,5 miliarde lei), banca romaneasca fiind insa pe locul doi in topul bancilor romanesti.

Numarul de unitati teritoriale din Rusia ale Rosbank se ridica la 450, in scadere de la 614 in urma cu doi ani, comparativ cu cele peste 800 de unitati al BRD in Romania.

In 2015, Rosbank a inregistrat pierderi de 9,2 miliarde ruble (124 milioane euro), dupa un profit de 3,1 miliarde ruble in 2014.

Comunicatul BRD:

Consiliul de Administrație al BRD Groupe Societe Generale, întrunit pe 2 august 2016, l-a desemnat pe François Bloch drept succesorul lui Philippe Lhotte în funcţia de Director General.

"Numirea va intra în vigoare pe 1 noiembrie 2016 şi este supusă aprobării Băncii Naţionale a României. Philippe Lhotte va rămâne membru al Consiliului de Administraţie al BRD, în timp ce va prelua alte responsabilități în cadrul Grupului Societe Generale.

Gianluca Soma, Preşedinte al Consiliului de Administraţie al BRD, a declarat: "Aș dori să-mi exprim recunoștința în numele Consiliului pentru devotamentul și contribuția deosebită a lui Phillipe Lhotte la redresarea și evolutia BRD din ultimii ani. Philippe Lhotte a reuşit să transforme și să adapteze BRD la nevoile pieţei româneşti, întărindu-i poziția într-o perioadă plină de provocari. Pentru a continua dezvoltarea echilibrată și durabilă începută de el, care a generat rezultatele financiare și comerciale remarcabile pe care le comunicăm astăzi, aveam nevoie de cineva cu o vastă expertiză în domeniul bancar. De aceea l-am desemnat drept succesor pe François Bloch și suntem convinşi că experiența sa internațională, atât în retail, cât şi în Investment banking, va fi un factor cheie pentru viitorul BRD."

Bernardo Sanchez Incera, Director General Adjunct al Grupului Societe Generale şi membru în Consiliul de Administraţie al BRD, a declarat: "Îi mulțumesc sincer lui Philippe Lhotte și echipei de management a BRD pentru realizările remarcabile din ultimii ani. Mai mult ca oricând, Grupul Societe Generale are încredere în piața românească și în perspectivele de dezvoltare ale BRD".

Taguri: BRD Groupe Societe Generale  

ComentariiAdauga un comentariu
Nume *:

E-mail *:
(nu se afiseaza pe site)
Subiect:
*
Comentariu:

Turing Number

Tastati codul din imagine (doar cifre)  Adauga un comentariu folosind contul de Facebook

Alte stiri din categoria: CarieraUfuk Tandoğan va fi inlocuit cu Mustafa Tiftikçioğlu la conducerea Garanti BBVA Romania

Garanti BBVA Romania anunță retragerea lui Ufuk Tandoğan de la conducerea băncii. Grupul Garanti a precizat ca acesta va fi inlocuit cu Mustafa Tiftikçioğlu, seful riscului pentru clientii companii in cadrul bancii. După o carieră de peste 35 de ani în grupul Garanti detalii

CEC Bank are un nou director de retea

Gabriel Pralea este noul director responsabil cu administrarea rețelei de sucursale CEC Bank, poziție din care va coordona cea mai mare rețea teritorială bancară din România, care include peste 1.000 de unități, anunta banca intr-un comunicat, in care adauga: Gabriel Pralea detalii

ING Bank are un nou economist-sef: Valentin Tataru

Valentin Tătaru este numit economist-șef pentru ING Bank România, rol pe care îl va prelua din luna ianuarie. Valentin s-a alăturat ING România în 2007, anunta banca intr-un comunicat, in care adauga: Timp de 10 ani a lucrat în cadrul departamentului de detalii

Documentar despre Simona Halep, sustinut de BT

Românii au ocazia, de Ziua României, să vadă primul documentar cu şi despre Simona Halep, unul dintre cei mai mari sportivi din România, numărul 1 mondial timp de 64 de săptămâni, anunta Banca Transilvania (BT) intr-un comunicat, in care mai detaliiUltimele Comentarii