BANCI | Ultima Ora

Noi facilitati oferite de EximBank firmelor romanesti care au relatii de afaceri cu cele din Coreea de Sud

Trimite stirea unui prieten
Nume *
E-mail *
E-mail prieten *
Mesaj
Cod validare * Turing Number
Tastati codul din imagine (doar cifre)
195.154.184.126

Autor: Bancherul.ro
2016-06-14 16:57

Firmele romanești pot solicita EximBank informatii despre bonitatea financiara a partenerilor coreeni, acestea urmand a fi obtinute in cadrul acordului incheiat recent cu Korea Trade Insurance Corporation (K-Sure), agenția de export a Republicii Coreea, conform informatiilor furnizate de banca pentru Bancherul.ro.

De asemenea, ca urmare a existentei acordului semnat, furnizorii romani pot acorda termene de plata extinse beneficiarilor din Coreea de Sud (de pana la doi ani), utilizand asigurarile de export din portofoliul EximBank – credit cumparator.

Acordul permite companiilor romane ca in perioada creditului cumparator, pe baza asigurarii de export emise de EximBank, acestea sa poata lichidiza creanta respectiva și astfel sa disponibilizeze resurse pentru continuarea activitatii.

Acordul faciliteaza participarea companiilor romane alaturi de firme coreene, la tranzactii complexe de export in calitate de subcontractori sau in contracte avand ca obiect produse cu ciclu lung de fabricatie, partea romana beneficiind de asigurare din partea EximBank, iar partea coreeana de cea din partea K-Sure, mai precizeaza banca.

EximBank a mai transmis urmatoarele informatii, in cadrul unui comunicat de presa:

Firmele românești vor putea participa alături de companii coreene la proiecte investiționale derulate în terțe țări, în condiții favorabile și concurențiale corecte, în urma acordului de cooperare pe care EximBank l-a semnat recent, la București, cu Korea Trade Insurance Corporation (K-Sure), agenția de export a Republicii Coreea.

”Prin semnarea acordului de cooperare cu K–Sure, EximBank continuă să încurajeze comunitatea exportatorilor români să abordeze piețe noi, din afara Uniunii Europene, dar mai ales, să se implice în tranzacții de export complexe, cu participare internațională, unde nivelul de competitivitate în creștere al companiilor românești poate fi valorificat cu succes. EximBank rămâne astfel un partener valoros pentru exportatorii români, atât prin oferirea instrumentelor necesare pentru derularea unor tranzacții comerciale internaționale sigure și competitive, dar și prin implicarea în crearea unor contexte favorabile pentru afaceri”, a spus Traian Halalai, președintele executiv al EximBank.

În cadrul întâlnirii cu delegația coreeană, condusă de Kim Young-hak, președintele K-Sure, a fost subliniată importanța coperării la nivelul întreprinderilor mici și mijlocii, ca element fundamental de susținere a creșterii economice, prin stimularea inovației și a creării de noi locuri de muncă, în vederea atingerii a noi ținte de performanță. De asemenea, a fost punctat faptul că poziția geostrategică a României la Marea Neagră și statutul de stat membru al Uniunii Europene, poziționează țara noastră ca un partener deosebit de important în arhitectura comercială a Republicii Coreea în raport cu piața europeană.

K-Sure, agenția de export a Republicii Coreea, a fost înființată, ca și EximBank, în 1992, și gestionează un volum al exporturilor asigurate de aproape 25% din totalul exporturilor acestei țări.
Potrivit statisticilor oficiale, la nivelul anului 2015, volumul total al schimburilor comerciale între România şi Republica Coreea s-a cifrat la aproape 960 de milioane de dolari, exporturile românești urcând 11,3% față de anul anterior, până la 459,3 milioane de dolari. De altfel, Republica Coreea a fost singura piaţă care a înregistrat o creştere a exporturilor în topul primelor 10 ţări necomunitare de destinaţie ale mărfurilor româneşti. Ca și structură, companile locale au exportat în special maşini şi aparate mecanice, produse vegetale, lemn şi produse din lemn.

EximBank se implică activ de aproape 25 de ani în susţinerea şi promovarea mediului de afaceri românesc, sprijinind proiectele companiilor locale. Înființată ca agenție de export, EximBank a urmat un parcurs ce i-a permis să depășească acest statut, păstrându-și în același timp unicitatea. În urma reajustărilor direcţiilor de acţiune, realizate pentru adaptarea la evoluţiile economice naţionale şi mondiale, creşterea adresabilităţii și a eficienţei, EximBank este astăzi o instituție financiară complexă, cu un portofoliu ce poate fi accesat de orice tip de societate comercială, fie că este IMM sau companie mare, derulează tranzacţii internaţionale, ori se adresează numai pieţei interne.

În 2014, EximBank s-a poziționat ca un factor de coagulare a comunității exportatoare și și-a asumat coordonarea înființării Asociației Române a Exportatorilor - AREX, dedicată susţinerii şi promovării intereselor firmelor româneşti ce derulează tranzacţii comerciale internaţionale. AREX reunește în prezent peste 100 de membri, atât din rândul companilor importante ale industriei românești, cât și IMM-uri, cu activități în domenii diverse - de la mobilă și automotive, la energie, metalurgie sau IT.

Taguri: credite firme  Eximbank  

ComentariiAdauga un comentariu
Nume *:

E-mail *:
(nu se afiseaza pe site)
Subiect:
*
Comentariu:

Turing Number

Tastati codul din imagine (doar cifre)  Adauga un comentariu folosind contul de Facebook

Alte stiri din categoria: Ultima OraBanca elvetiana Credit Suisse, cu o vechime de 167 de ani, a devenit brusc istorie

Credit Suisse, banca mondiala de importanta sistemica, a 17-a ca marime din Europa, cu o istorie de 167 de ani, a fost preluata UBS, cea mai mare institutie de credit din Elvetia, pentru evitarea unei crize bancare in Europa. Credit Suisse si-a pierdut detalii

Dosarele de dauna Euroins se pot deschide la FGA: care este procedura

Fondul de garantare a asiguraților (FGA) a luat act de Decizia Autorității de Supraveghere Financiară (ASF) prin care s-a dispus retragerea autorizaţiei de funcţionare a Societăţii EUROINS Romania Asigurare Reasigurare S.A. și constatarea stării de insolvență a detalii

Euroins, a treia mare firma de asigurari din Romania, inchisa de ASF, dupa investigatia ziarului Libertatea

Euroins, detinuta de grupul bulgar Eurohold, a treia mare firma de asigurari din Romania si cea mai importanta pe piata asigurarilor auto RCA, a fost declarata insolventa si i-a fost retrasa autorizatia de functionare de catre Autoritatea de Supraveghere Financiara (ASF), dupa o detalii

Frica de o noua criza bancara globala se raspandeste in Europa: Credit Suisse se imprumuta de urgenta la banca centrala

Marea banca elvetiana Credit Suisse a accesat un imprumut de urgenta in valoare de 50 de miliarde de franci elvetieni de la banca cetnrala a Elvetiei, in incercarea de a castiga increderea investitorilor, dupa ce actiunile sale la bursa s-au prabusind, starnind temeri privind o noua detalii