ASIGURARI | Noutati ASF

ASF spune ca are o activitate sustinuta in cadrul ESMA si EIOPA

Trimite stirea unui prieten
Nume *
E-mail *
E-mail prieten *
Mesaj
Cod validare * Turing Number
Tastati codul din imagine (doar cifre)
195.154.184.126

Autor: Bancherul.ro
2016-04-22 16:54

Ca membru al Autorității Europene pentru Valori Mobiliare şi Pieţe (ESMA) şi al Autorităţii Europene pentru Asigurări și Pensii Ocupaţionale (EIOPA), Autoritatea de Supraveghere Financiară (ASF) a avut o implicare susţinută în proiectele derulate de cele două instituţii pe perioda ultimelor şase luni (octombrie 2015 - martie 2016), se arata intr-un comunicat al ASF, in care se mai precizeaza urmatoarele:

Reprezentanţii ASF participă atât la procesul de elaborare a documentelor de lucru în cadrul grupurilor şi a comitetelor permanente (elemente de legislaţie primară şi secundară, ghiduri şi recomandări, rapoarte, opinii, avize tehnice pentru Comisia Europeană), cât şi la procesul decizional, în cadrul reuniunilor Consiliului de Administraţie (în cazul EIOPA) şi ale Consiliului Supraveghetorilor.

Activitatea în cadrul Autorităţii Europene pentru Asigurări și Pensii Ocupaţionale (EIOPA)

Pentru prima dată de când a devenit membru al autorităților europene de supraveghere a pieței financiare, România este acum reprezentată în principala structură de conducere a Autorităţii Europene pentru Asigurări și Pensii Ocupaţionale, în urma alegerii domnului Mișu Negrițoiu, Președinte ASF, ca membru în Consiliul de Administraţie al Autorităţii.

ASF a nominalizat experți în mai multe grupuri de lucru, printre care se numără şi cele constituite pentru elaborarea Manualului de Supraveghere al EIOPA şi pentru redresarea și rezoluția firmelor de asigurare.

ASF a lucrat, în premieră, alături de echipa EIOPA la redactarea ediției de toamnă a Raportului de stabilitate financiară, capitolul I - „Evoluția macroeconomică și principalele riscuri”.

Pe de altă parte, reprezentanţii ASF au transmis informații cu privire la rezultatele exerciţiului de “Mistery Shopping” organizat în 2015 de către Autoritatea din România.

Informaţii detaliate despre activitatea ASF în cadrul EIOPA în perioada octombrie 2015 - martie 2016 pot fi accesate aici.

Activitatea în cadrul Autorităţii Europene pentru Valori Mobiliare şi Pieţe (ESMA)

Reprezentanţii ASF care activează în grupurile de lucru din cadrul ESMA au participat la elaborarea unor ghiduri, proiecte, standarde tehnice şi rapoarte aferente atât activităţii de reglementare, cât şi activităţii de supraveghere.

În cadrul reuniunii Consiliului Supraveghetorilor ESMA din data de 27 ianuarie 2016, ASF a semnat Memorandumul de Înțelegere TARGET 2 Securities, încheiat între Banca Centrală Europeană şi autorităţile membre ESMA, parte în proiectul TARGET 2 Securities (T2S). Acordul de Cooperare T2S are drept scop creșterea eficacității funcției de supraveghere în legătură cu Target 2 Securities și cu Depozitarii Centrali, dar și asigurarea unei funcționări adecvate a acestora atunci când utilizează serviciile T2S.

Informaţii detaliate despre activitatea ASF în cadrul ESMA în perioada octombrie 2015 - martie 2016 pot fi accesate aici.

Taguri: Autoritatea de Supraveghere Financiara (ASF)  

ComentariiAdauga un comentariu
Nume *:

E-mail *:
(nu se afiseaza pe site)
Subiect:
*
Comentariu:

Turing Number

Tastati codul din imagine (doar cifre)  Adauga un comentariu folosind contul de Facebook

Alte stiri din categoria: Noutati ASFDecizii ASF: Condor Calin Paul, directorul BT Asset Management

Deciziile adoptate de Consiliul Autorității de Supraveghere Financiară (comunicat de presa) În cadrul ședinţei de astăzi, Consiliul Autorității de Supraveghere Financiară (A.S.F.) a adoptat măsuri privind funcționarea pieţelor financiare nebancare detalii

ASF a decis falimentul City Insurance

Comunicatul ASF privind intrarea in faliment a City Insurance: Comunicat cu privire la respingerea planului de finanțare pe termen scurt și a planului de redresare, retragerea autorizației de funcționare, constatarea stării de insolvență și promovarea cererii detalii

ASF modifica regulamentul privind activitatea de control

În cadrul ședinţei de astăzi, Consiliul Autorității de Supraveghere Financiară (A.S.F.) a adoptat măsuri privind funcționarea pieţelor financiare nebancare supravegheate – asigurări, piaţă de capital şi pensii private, după cum detalii

City Insurance, sanctionata de ASF, iar conducerea prelulata de Fondul de Garantare a Asiguratilor

Autoritatea de Supraveghere Financiară (A.S.F.) a efectuat la Societatea de Asigurare-Reasigurare City Insurance S.A., clasificată în categoria 4 – supraveghere intensă, în perioada 2019-2021, mai multe acțiuni de control la sediul asigurătorului (on-site) cât și detalii

  

Ultimele Comentarii

 • Trebuie schim ata llegea

  Trebuie schimbata legea nu poti executa o locuinta pentru o suma de 1000euro trebuie sa existe o ... detalii

 • Salariul

  Buna ziua eu ma aflu in germania,daca am contul in lei imi pot primi salariul in ... detalii

 • Alocație

  Buna dacă mi-am scos un telefon in rate și acuma vreau sa fac fiicei mele alocația pe card este ... detalii

 • Extras de cont la adresa

  Buna Ziua.cum pot obtine un extras de cont la adresa din Romania daca by sunt in tara si nu ma pot ... detalii

 • Extras de cont la adresa

  Buna Ziua.cum pot obtine un extras de cont la adresa din Romania daca by sunt in tara si nu ma pot ... detalii