ASIGURARI | Noutati ASF

ASF spune ca are o activitate sustinuta in cadrul ESMA si EIOPA

Trimite stirea unui prieten
Nume *
E-mail *
E-mail prieten *
Mesaj
Cod validare * Turing Number
Tastati codul din imagine (doar cifre)
195.154.184.126

Autor: Bancherul.ro
2016-04-22 16:54

Ca membru al Autorității Europene pentru Valori Mobiliare şi Pieţe (ESMA) şi al Autorităţii Europene pentru Asigurări și Pensii Ocupaţionale (EIOPA), Autoritatea de Supraveghere Financiară (ASF) a avut o implicare susţinută în proiectele derulate de cele două instituţii pe perioda ultimelor şase luni (octombrie 2015 - martie 2016), se arata intr-un comunicat al ASF, in care se mai precizeaza urmatoarele:

Reprezentanţii ASF participă atât la procesul de elaborare a documentelor de lucru în cadrul grupurilor şi a comitetelor permanente (elemente de legislaţie primară şi secundară, ghiduri şi recomandări, rapoarte, opinii, avize tehnice pentru Comisia Europeană), cât şi la procesul decizional, în cadrul reuniunilor Consiliului de Administraţie (în cazul EIOPA) şi ale Consiliului Supraveghetorilor.

Activitatea în cadrul Autorităţii Europene pentru Asigurări și Pensii Ocupaţionale (EIOPA)

Pentru prima dată de când a devenit membru al autorităților europene de supraveghere a pieței financiare, România este acum reprezentată în principala structură de conducere a Autorităţii Europene pentru Asigurări și Pensii Ocupaţionale, în urma alegerii domnului Mișu Negrițoiu, Președinte ASF, ca membru în Consiliul de Administraţie al Autorităţii.

ASF a nominalizat experți în mai multe grupuri de lucru, printre care se numără şi cele constituite pentru elaborarea Manualului de Supraveghere al EIOPA şi pentru redresarea și rezoluția firmelor de asigurare.

ASF a lucrat, în premieră, alături de echipa EIOPA la redactarea ediției de toamnă a Raportului de stabilitate financiară, capitolul I - „Evoluția macroeconomică și principalele riscuri”.

Pe de altă parte, reprezentanţii ASF au transmis informații cu privire la rezultatele exerciţiului de “Mistery Shopping” organizat în 2015 de către Autoritatea din România.

Informaţii detaliate despre activitatea ASF în cadrul EIOPA în perioada octombrie 2015 - martie 2016 pot fi accesate aici.

Activitatea în cadrul Autorităţii Europene pentru Valori Mobiliare şi Pieţe (ESMA)

Reprezentanţii ASF care activează în grupurile de lucru din cadrul ESMA au participat la elaborarea unor ghiduri, proiecte, standarde tehnice şi rapoarte aferente atât activităţii de reglementare, cât şi activităţii de supraveghere.

În cadrul reuniunii Consiliului Supraveghetorilor ESMA din data de 27 ianuarie 2016, ASF a semnat Memorandumul de Înțelegere TARGET 2 Securities, încheiat între Banca Centrală Europeană şi autorităţile membre ESMA, parte în proiectul TARGET 2 Securities (T2S). Acordul de Cooperare T2S are drept scop creșterea eficacității funcției de supraveghere în legătură cu Target 2 Securities și cu Depozitarii Centrali, dar și asigurarea unei funcționări adecvate a acestora atunci când utilizează serviciile T2S.

Informaţii detaliate despre activitatea ASF în cadrul ESMA în perioada octombrie 2015 - martie 2016 pot fi accesate aici.

Taguri: Autoritatea de Supraveghere Financiara (ASF)  

ComentariiAdauga un comentariu
Nume *:

E-mail *:
(nu se afiseaza pe site)
Subiect:
*
Comentariu:

Turing Number

Tastati codul din imagine (doar cifre)  Adauga un comentariu folosind contul de Facebook

Alte stiri din categoria: Noutati ASFGenox Invest si Vitalinvest, platforme de investitii in criptomonede neautorizate de ASF, care pot fi inselatorii

Autoritatea de Supraveghere Financiara (ASF) a publicat la rubrica ALERTE INVESTITORI noi platforme de investitii in criptomonede neautorizate, care se pot dovedi inselatorii si in care va recomandam sa nu investiti bani. Ultimul site de acest detalii

Norma ASF privind prospectul schemei de pensii private a fost modificata

Deciziile adoptate de Consiliul Autorității de Supraveghere Financiară Bucureşti, 15 februarie 2023 – În cadrul ședinţei de astăzi, Consiliul Autorității de Supraveghere Financiară (A.S.F.) a adoptat măsuri privind funcționarea pieţelor financiare nebancare supravegheate – asigurări, piaţă de capital şi pensii private, după cum urmează: • Reglementare Regulamentul de modificare și completare a Regulamentului A.S.F. nr. 3/2013 pentru autorizarea și funcționarea contrapărților centrale emis în conformitate cu prevederile Regulamentului (UE) nr. 648/2012 al Parlamentului European și al Consiliului din 4 iulie 2012 privind instrumentele financiare derivate extrabursiere, contrapărțile centrale detalii

O noua platforma de investitii in criptomonede, Geneoninvest, ar putea fi inselatorie, avertizeaza ASF

O noua plaforma de investitii in criptomonede precum bitcoin, Geneoninvest (vezi foto), ar putea fi o inselatorie, fiind inclusa in lista autoritatilor nesupravegheate de Autoritatea de Supraveghere Financiara (ASF): "DAWG SOLUTIONS LLC (GENEON INVEST - detalii

ASF a aprobat intrarea BERD in actionariatul Euroins

ASF a aprobat intrarea BERD in actionariatul Euroins, conform unui comunicat ASF: Bucureşti, 8 februarie 2023 – În cadrul ședinţei de astăzi, Consiliul Autorității de Supraveghere Financiară (A.S.F.) a adoptat măsuri privind funcționarea pieţelor financiare nebancare supravegheate – asigurări, piaţă de capital şi pensii private, după cum urmează: A) Autorizare Aprobarea domnului Gabriel Radu în calitate de membru al Consiliului de Administrație la societatea BRD Asigurări de Viață S.A.; Aprobarea domnului Radu-George Brăgărea pentru un nou mandat în funcția de membru - Vicepreședinte al Directoratului la societatea Uniqa Asigurări de Viață S.A.; Aprobarea domnului detalii

  

Ultimele Comentarii

 • lening aanbod

  Hoi Wij bieden alle leningen aan van 30.000 tot 10.000.000 euro met een lage rente van 2% zonder ... detalii

 • O întrebare

  Cum pot scoate banii mei profit din tranzacții cu bitcoin blocați în blockain să nu mai trimit ... detalii

 • Tema

  Bună ziua am solicitat un împrumut de bani și mi sa cerut o anumita taxa de 250 lei .as vrea sa ... detalii

 • Aplicația mybrdmobile

  Aplicația nu merge .A fost instalată și reinstalată de vreo 4 ori.( pe iPhone 13).Apare sigla ... detalii

 • Actoalizare date

  Nu pot să-mi actualizez datele ... detalii