ASIGURARI | Noutati ASF

Numarul agentilor de asigurari a ajuns la un nivel record: 50.000

Trimite stirea unui prieten
Nume *
E-mail *
E-mail prieten *
Mesaj
Cod validare * Turing Number
Tastati codul din imagine (doar cifre)
195.154.184.126

Autor: Bancherul.ro
2021-01-22 21:21

Numărul distribuitorilor de asigurări cu certificare în RIS - Registrul intermediarilor secundari - a ajuns la aproape 50.000, cel mai ridicat nivel din istoria pieței de profil din România, se arata intr-un comunicat de presa, in care se mai arata:

Performanța s-a realizat și datorită eforturilor pe care Institutului de Studii Financiare (ISF) le-a făcut în cursul anului trecut pentru sprijinirea celor care  și-au pierdut locul de muncă din cauza crizei provocate de pandemie, susținând reconversia lor în intermediari de asigurări. 

Institutul de Studii Financiare este instituția responsabilă cu instruirea și certificarea profesioniștilor din piața financiară. ISF pregătește, testează și certifică specialiștii din România la standarde internaționale, urmărind profesionalizarea și dezvoltarea pieței de profil prin asigurarea unei resurse umane bine pregătite.

În ultimii ani, dar mai ales în perioada pandemiei, activitatea instituției a fost una cât se poate de intensă, fiind instruiți și examinați numeroși profesioniști. Astfel, la 1 ianuarie 2021 numărul distribuitorilor în asigurări activi în RIS a ajuns la 49.188.

Cel mai mare număr de certificări noi- 14.091 - a fost înregistrat anul trecut, când s-a înregistrat o creștere de aproape 2000 de certificări, față de anul 2019.

Explicația acestui record poate fi găsită și într-o măsură adoptată de ISF care a urmărit susținerea celor afectați de criza economică: suspendarea timp de trei luni (02.04.2020-20.06.2020) a plății taxei de examinare pentru pregătirea profesională inițială.

Astfel, peste 5.000 de români au beneficiat de această facilitate, pregătindu-se pentru o carieră care le poate aduce multe satisfacții. Impactul financiar suportat de către ISF, care a urmărit să susțină astfel piața de asigurări, s-a ridicat la peste 600.000 de lei.

“Profesia de vânzător de asigurări a devenit atractivă pentru persoanele care au rămas fără job în 2020 și au avut nevoie să se reprofileze. ISF a venit în întâmpinarea acestor nevoi si a eliminat taxa de examinare, determinând mulți profesioniști să se certifice în acest domeniu. Putem spune că ISF a reușit, prin profesionalism și prin măsuri inspirate, să tranforme o perioadă nefastă pentru economie într-un câștig pentru piața asigurărilor, care sunt sigur că se va vedea în curând”, a declarat Valentin Ionescu, președintele ISF.

ISF oferă și alte oportunități profesionale, cum ar fi formarea și certificarea specialiștilor de constatare a daunelor. Astfel, la data de 1 ianuarie 2021, potrivit datelor ISF, există, 667 de specialiști constatare daune cu certificare activă. 

Institutul de Studii Financiare, fondat de Autoritatea de Supraveghere Financiară, este un centru de excelență în domeniul studierii piețelor de profil și derulării programelor de educație financiare pentru asigurarea competențelor, aptitudinilor și cunoștințelor personalului instituțiilor financiare și a personalului ASF și pentru creșterea nivelului de educație financiară al consumatorilor de servicii și produse financiare non-bancare.

Pe termen lung, ISF îşi propune alinierea activităţii la cerinţele europene, trecerea de la acumularea de cunoștințe la acumularea și evaluarea de competențe, furnizarea de programe de formare profesională pentru domeniul financiar nebancar adaptate noilor procese organizaţionale, determinate de cerinţele legislative, de dinamica pieţei și a cadrului european, contribuind la maturizarea pieţei financiare nebancare din România, la crearea capacităţii acesteia de a face faţă concurenţei induse de globalizare sau efectelor crizelor economice.

Taguri: Autoritatea de Supraveghere Financiara (ASF)  asigurari de viata  asigurari auto  

Comentarii



Adauga un comentariu
Nume *:

E-mail *:
(nu se afiseaza pe site)
Subiect:
*
Comentariu:

Turing Number

Tastati codul din imagine (doar cifre)  



Adauga un comentariu folosind contul de Facebook

Alte stiri din categoria: Noutati ASF



Genox Invest si Vitalinvest, platforme de investitii in criptomonede neautorizate de ASF, care pot fi inselatorii

Autoritatea de Supraveghere Financiara (ASF) a publicat la rubrica ALERTE INVESTITORI noi platforme de investitii in criptomonede neautorizate, care se pot dovedi inselatorii si in care va recomandam sa nu investiti bani. Ultimul site de acest detalii

Norma ASF privind prospectul schemei de pensii private a fost modificata

Deciziile adoptate de Consiliul Autorității de Supraveghere Financiară Bucureşti, 15 februarie 2023 – În cadrul ședinţei de astăzi, Consiliul Autorității de Supraveghere Financiară (A.S.F.) a adoptat măsuri privind funcționarea pieţelor financiare nebancare supravegheate – asigurări, piaţă de capital şi pensii private, după cum urmează: • Reglementare Regulamentul de modificare și completare a Regulamentului A.S.F. nr. 3/2013 pentru autorizarea și funcționarea contrapărților centrale emis în conformitate cu prevederile Regulamentului (UE) nr. 648/2012 al Parlamentului European și al Consiliului din 4 iulie 2012 privind instrumentele financiare derivate extrabursiere, contrapărțile centrale detalii

O noua platforma de investitii in criptomonede, Geneoninvest, ar putea fi inselatorie, avertizeaza ASF

O noua plaforma de investitii in criptomonede precum bitcoin, Geneoninvest (vezi foto), ar putea fi o inselatorie, fiind inclusa in lista autoritatilor nesupravegheate de Autoritatea de Supraveghere Financiara (ASF): "DAWG SOLUTIONS LLC (GENEON INVEST - detalii

ASF a aprobat intrarea BERD in actionariatul Euroins

ASF a aprobat intrarea BERD in actionariatul Euroins, conform unui comunicat ASF: Bucureşti, 8 februarie 2023 – În cadrul ședinţei de astăzi, Consiliul Autorității de Supraveghere Financiară (A.S.F.) a adoptat măsuri privind funcționarea pieţelor financiare nebancare supravegheate – asigurări, piaţă de capital şi pensii private, după cum urmează: A) Autorizare Aprobarea domnului Gabriel Radu în calitate de membru al Consiliului de Administrație la societatea BRD Asigurări de Viață S.A.; Aprobarea domnului Radu-George Brăgărea pentru un nou mandat în funcția de membru - Vicepreședinte al Directoratului la societatea Uniqa Asigurări de Viață S.A.; Aprobarea domnului detalii

 



 

Ultimele Comentarii