ASIGURARI | Ultima Ora

Decizii adoptate de ASF: noi norme privind redresarea si rezolutia firmelor de asigurari

Trimite stirea unui prieten
Nume *
E-mail *
E-mail prieten *
Mesaj
Cod validare * Turing Number
Tastati codul din imagine (doar cifre)
195.154.184.126

Autor: Bancherul.ro
2016-03-09 16:04

Decizii adoptate de către Consiliul Autorității de Supraveghere Financiară (comunicat de presa):

Consiliul Autorității de Supraveghere Financiară (ASF) a aprobat, în şedinţa de astăzi, două proiecte de normă emise în aplicarea Legii nr. 246/2015 privind redresarea şi rezoluţia asigurătorilor, ca urmare a comentariilor şi observaţiilor primite în urma procesului de consultare publică. Normele vor fi transmise pentru publicare Monitorului Oficial al României.

A fost aprobat Regulamentul privind aplicarea principiilor de guvernanţă corporativă de către entităţi autorizate, reglementate şi supravegheate de ASF. Regulamentul va fi transmis pentru publicare Monitorului Oficial al României (va face obiectul unui comunicat transmis ulterior).

Consiliul a aprobat proiectul Regulamentului privind criteriile aplicabile şi procedura pentru evaluarea prudenţială a achiziţiilor şi a majorărilor participanţilor la entităţile reglementate de ASF. Proiectul va fi publicat pe www.asfromania.ro, pentru consultare publică, timp de 10 zile.

A fost aprobat proiectul Normei privind raportările periodice ale societăţilor de asigurare şi/sau de reasigurare. Proiectul va fi publicat pe website-ul Autorităţii, pentru consultare publică, timp de 10 zile.

Consiliul ASF a fost informat cu privire la evoluția pieței de capital în anul 2015 (va face obiectul unui comunicat transmis ulterior).

A fost aprobat prospectul întocmit în vederea admiterii la tranzacţionare pe piaţa reglementată administrată de Bursa de Valori Bucureşti S.A. a acţiunilor emise de Societatea de Construcţii Napoca S.A. Cluj – Napoca.

Au fost propuşi pentru avizare şi reavizare 115 agenţi în vederea desfăşurării activităţilor de marketing pentru fonduri de pensii, fiind retrase avizele pentru alţi 25 agenţi de marketing.

Consiliul ASF a discutat şi un număr de plângeri prealabile în cazuri individuale, acestea fiind respinse.

ComentariiAdauga un comentariu
Nume *:

E-mail *:
(nu se afiseaza pe site)
Subiect:
*
Comentariu:

Turing Number

Tastati codul din imagine (doar cifre)  Adauga un comentariu folosind contul de Facebook

Alte stiri din categoria: Ultima OraBRD scumpeste substantial comisioanele

BRD majoreaza semnificativ comisioanele standard aferente operatiunilor derulate la ghisee si online de persoane fizice, precum transferurile, retragerile de numerar sau administrarea unui cont. Comisionul lunar pentru administrarea unui cont curent standard, in detalii

CEC Bank acorda fermierilor credite cu o parte din dobanda subventionata de stat

• CEC Bank este prima instituție bancară care a transmis solicitări către FGCR pentru obținerea acordurilor de finanțare granturi în cadrul Programului guvernamental CEC Bank susține finanțarea agriculturii românești prin acordarea detalii

Patria Bank acorda fermierilor credite pentru achizitia de produse agricole Agrii

Începând cu aceasta lună, Patria Bank oferă în parteneriat cu Agrii soluții pentru fermierii care au nevoie de finanțare pentru achiziția de inputuri agricole și obținerea unor recolte bogate și profitabile, anunta banca intr-un comunicat, in care detalii

Taxa de pod Fetesti (peaj) si vinieta de Ungaria (huvinieta) se pot cumpara si din aplicatia CEC Bank

• CEC Bank oferă totodată clienților săi posibilitatea să își actualizeze adresa de e-mail folosită în relația cu banca, direct din CEC app  CEC Bank oferă clienților săi, începând din această lună, posibilitatea detalii

  

Ultimele Comentarii