ASIGURARI | Ultima Ora

Decizii adoptate de ASF: s-a respins cererea KPMG de instrumentare a dosarelor de dauna ale Astra Asigurari; conducerea Carpatica Asig, preluata de FGA

Trimite stirea unui prieten
Nume *
E-mail *
E-mail prieten *
Mesaj
Cod validare * Turing Number
Tastati codul din imagine (doar cifre)
195.154.184.126

Autor: Bancherul.ro
2016-03-03 16:25

Decizii adoptate de către Consiliul Autorității de Supraveghere Financiară (comunicat de presa):

Consiliul Autorității de Supraveghere Financiară (ASF) a decis, în şedinţa de astăzi, că asiguraţii SOCIETĂȚII ASIGURARE-REASIGURARE ASTRA S.A. pot depune în continuare la Fondul de Garantare a Asiguraţilor (FGA), şi după data de 3 martie 2016, cererile de deschidere a dosarelor de daună.

FGA va primi aceste cereri până la data rămânerii definitive a hotărârii judecătorești de deschidere a procedurii falimentului societăţii ASTRA.

Consiliul ASF a respins cererea KPMG Restructuring SPRL privind constatarea şi instrumentarea dosarelor de daună ale ASTRA.

Consiliul a hotărât să îi sancţioneze pe membrii Consiliului de Administraţie şi ai conducerii executive a societăţii Carpatica Asig S.A cu retragerea aprobării, precum şi înlocuirea temporară a organului de conducere al asigurătorului cu Fondul de Garantare a Asiguraţilor, în calitate de administrator temporar al societăţii, în sensul deţinerii competenţei de a reprezenta asigurătorul.

Consiliul a hotărât demararea selecţiei celui de-al doilea administrator temporar, potrivit Legii 246/2015.

A fost aprobat proiectul de Normă privind autorizarea şi monitorizarea societăţilor de asigurare şi reasigurare. Proiectul va fi publicat pe www.asfromania.ro pentru consultare publică, timp de 10 zile.

Consiliul ASF a audiat şi aprobat “Raportul privind evoluţia pieţei asigurărilor şi reasigurărilor din România la 31 decembrie 2015” (va face obiectul unui comunicat transmis ulterior).

Consiliul ASF a audiat, de asemenea, o informare privind acţiunile pentru soluţionarea problemelor consemnate în protocolul încheiat pe 22.12.2015 cu reprezentanţi ai organizaţiilor patronale ale transportatorilor din România (va face obiectul unui comunicat transmis ulterior).

Au fost aprobate avizarea şi înscrierea în Registrul Public al ASF a unor societăţi în calitate de auditori IT externi pentru sistemele informatice ale entităţilor reglementate de Autoritate.

A fost aprobat prospectul de bază pentru emiterea de produse structurate de către SSIF Broker S.A. Cluj Napoca. A fost aprobat prospectul proporţionat al societăţii IFMA S.A. Mogoşoaia aferent emisiunii de noi acţiuni.

Au fost aprobate o serie de acte individuale referitoare la modificări ale actelor constitutive în cazul unor brokeri (majorări capital social, cesiune părţi sociale, nouă structură a asociaţilor, modificarea structurii teritoriale).

A fost aprobată de asemenea retragerea autorizaţiei de funcţionare în cazul a 5 brokeri care nu au făcut demersurile necesare de încadrare în cerinţele minime de capital, conform obligaţiilor legale.

Au fost propuşi pentru avizare şi reavizare 18 agenţi în vederea desfăşurării activităţilor de marketing pentru fonduri de pensii, fiind retrase avizele pentru alţi 104 agenţi de marketing.

Consiliul ASF a discutat şi un număr de plângeri prealabile în cazuri individuale, acestea fiind respinse.

ComentariiAdauga un comentariu
Nume *:

E-mail *:
(nu se afiseaza pe site)
Subiect:
*
Comentariu:

Turing Number

Tastati codul din imagine (doar cifre)  Adauga un comentariu folosind contul de Facebook

Alte stiri din categoria: Ultima OraLa CEC Bank, platile instant se fac automat, iar comisionul scade la 2,8 lei pentru sume sub 500 de lei

CEC Bank a anuntat ca din 14 februarie platile instant in lei se fac automat, iar comisionul scade la 2,8 lei online si 7 lei la ghiseu, pentru sume mai mici de 500 de lei: "Din 14 februarie 2024, poți face plăți instant mai simplu și la costuri mai detalii

Banca Transilvania a cumparat OTP Bank Romania

După 20 de ani de prezență în România, OTP Group vinde OTP Bank România către Banca Transilvania, liderul pieței bancare românești, conform unui comunicat de presa, in care se adauga: Banca Transilvania a semnat azi cu OTP Group un detalii

Probleme de functionare a aplicatiei YOU BRD

Aplicatia YOU BRD a avut ieri probleme de functionare, conform reclamatiilor primite de la cititorii clienti ai bancii franceze. "Nu funcționează aplicația YOU BRD! De ce?", s-a plans un cititor, la detalii

Doar 10% dintre clientii bancilor s-au plans la CSALB de cresterea ROBOR si IRCC

Ultimii doi ani au adus modificări importante în profilul consumatorului care se adresează Centrului de Soluționare Alternativă a Litigiilor în domeniul Bancar (CSALB), conform unui comunicat de presa, in care se adauga: Analiza celor 5.560 de detalii

  

Ultimele Comentarii