BANCI | Cariera

Laurentiu Mitrache a fost inlocuit de la conducerea Leumi Bank, dupa ce a fost condamnat la inchisoare pentru abuz in serviciu

Trimite stirea unui prieten
Nume *
E-mail *
E-mail prieten *
Mesaj
Cod validare * Turing Number
Tastati codul din imagine (doar cifre)
195.154.184.126

Autor: Bancherul.ro
2016-03-02 07:32

Laurentiu Mitrache a fost inlocuit la conducerea Leumi Bank Romania cu israelianul Gil Karni, care a condus pana acum subsidiara Leumi din Luxembourg, dupa ce a fost condamnat la inchisoare cu suspendare pentru abuz in serviciu, iar banca a continuat sa produca pierderi si anul trecut, se arata in raportul anual al bancii-mama din Israel.

Mitrache a condus timp de 10 ani subsidiara Leumi Bank Romania, iar o perioada a fost si presedintele Volksbank.

In raportul Leumi se mai arata ca patru persoane din conducerea subsidiarei Leumi Bank Romania, printre care si Mitrache, au fost condamnate, in 7 octombrie 2015, de catre o instanta romaneasca (Tribunalul Bacau), la inchisoare cu suspendare (1 an si 8 luni) pentru abuz in serviciu, sentinta impunand si restrictii cu privire la ocuparea unor functii in banca, de asemenea suspendate.

Banca a primit o amenda de 20.000 de lei si a fost obligata sa afiseze decizia de condamnare in unitatile bancii, timp de doua luni.

Judecatorii au mai decis ca banca si cele patru persoane din conducere sa-i despagubeasca pe clientii car au dat-o in judecata cu suma de 10.000 de euro si sa achite cheltuielile de judecata.

Decizia nu este definitiva, fiind atacata cu apel de catre cele doua parti.

In 2012, DNA a emis un comunicat in care informa ca Laurentiu Mitrache, directorul Bank Leumi, Rauchwerger Manfred, senior vicepresedintele bancii, Ion Popovici, vicepresedintele bancii si Nina Negoita, director de insolventa, au fost trimisi in judecata pentru abuz in serviciu contra intereselor persoanelor in forma calificata, intrucat acestia i-au cerut unui functionar bancar din sucursala Bacau sa blocheze o suma de 1,1 milioane euro existenta in contul unui client. (vezi aici detalii)

Bank Leumi Romania a avut pierderi de 24,5 milioane lei in 2015

Bank Leumi Romania a avut in 2015 pierderi de 24,5 milioane lei, dupa pierderi de 52 milioane lei in 2014.

Banca precizeaza ca piederile au fost cauzate in ambii ani de reevaluarea garantiilor aferente creditelor neperformante, in urma implementarii de catre banca nationala a masurilor de reducere a volumului de credite neperformante din sistemul bancar.

Activele totale ale Bank Leumi s-au ridicat la 1,223 miliarde lei la finalul lui 2015, usor mai scazute decat in 2014, cand aveau valoarea de 1,231 miliarde lei.

Depozitele atrase de la clienti s-au ridicat la 789 milioane lei la finalul lui 2015, fata de 777 milioane lei in 2014, iar stocul de credite acordate clientilor a fost de 749 milioane lei, in scadere de la 798 milioane lei in 2014.

Fondurile proprii ale bancii (capital si rezerve) au avut valoarea de 150 milioane lei la 31 decembrie 2015, in scadere de la 175 milioane lei la finalul lui 2014.

Bank Leumi Romania avea 15 unitati teritoriale la finalul lui 2015, numar neschimbat fata de anul precedent, insa in perioada 2010-2014 au fost inchise 22 de unitati.

ComentariiAdauga un comentariu
Nume *:

E-mail *:
(nu se afiseaza pe site)
Subiect:
*
Comentariu:

Turing Number

Tastati codul din imagine (doar cifre)  Adauga un comentariu folosind contul de Facebook

Alte stiri din categoria: CarieraSimona Halep si BT ureaza romanilor din strainatate: La multi ani! Tanti auguri a tutti i romeni! ¡Feliz día nacional para todos los rumanos, Happy National Day, Romania! (video)

De 1 Decembrie – şi nu numai – avem un mesaj despre români, România şi Banca Transilvania, anunta banca: Dăm startul unei noi campanii cu Simona Halep, un model şi întotdeauna un prilej de mândrie şi ambiție pentru noi, pentru toți detalii

Asociatia Consilierilor Juridici din Sistemul Financiar-Bancar din Romania (ACJSFB) are o noua conducere

Asociaţia Consilierilor Juridici din Sistemul Financiar-Bancar din România (ACJSFB), fondată în 2004 în scopul creării şi consolidării cadrului general necesar promovării şi susţinerii intereselor profesionale ale juriştilor din sistemul financiar-bancar şi detalii

Bogdan Neacsu, noul director general al CEC Bank: avem planuri ambitioase

CEC Bank anunta intr-un comunicat ca in urma finalizarii procesului de nominalizare de catre Adunarea Generala a Actionarilor CEC BANK S.A. si a aprobarii de catre Banca Nationala a Romaniei, proces demarat in luna iulie a anului curent, componenta echipei de conducere a Bancii este detalii

Adrian Nastase preia conducerea Asseco Romania

Asseco South Eastern Europe (WSE: ASEECOSEE, ASE) l-a desemnat pe Adrian Năstase drept noul Country Leader al companiei în România, anunta compania intr-un comunicat, in care adauga: Adrian Năstase lucrează în cadrul companiei din anul 2006, cea mai recentă calitate detalii

Ultimele Comentarii