BANCI | Ultima Ora

Intrarea in vigoare a Legii privind insolventa persoanelor fizice a fost amanata cu un an, pana in 31 decembrie 2016

Trimite stirea unui prieten
Nume *
E-mail *
E-mail prieten *
Mesaj
Cod validare * Turing Number
Tastati codul din imagine (doar cifre)
195.154.184.126

Autor: Bancherul.ro
2015-12-23 19:33

Guvernul a aprobat, prin Ordonanță de Urgență, prorogarea termenului de intrare în vigoare a Legii nr.151/2015 privind procedura insolvenței persoanelor fizice, până la 31 decembrie 2016, anunta guvernul intr-un comunicat in care mai precizeaza urmatoarele:

Amânarea cu un an a intrării în vigoare a legii a fost decisă în condițiile în care, o parte din mecanismul de aplicare nu este încă pregătit, iar normele metodologice de implementare nu au fost adoptate.

Prin măsura aprobată astăzi de guvern, se asigură timpul necesar pentru procesul de consultare publică asupra normelor de aplicare a legii, iar ulterior, pentru adoptarea lor de către Guvern.

De asemenea, se prelungește perioada în care Autoritatea Națională pentru Protecția Consumatorului are sarcina să înființeze cele 42 de Comisii de insolvență la nivel teritorial și Comisia de insolvență la nivel central, cu scopul de a avea un sistem național care să asigure corectitudinea și transparența în materia insolvenței persoanei fizice.

ANPC va organiza concursurile pentru angajarea personalului din cadrul Comisiilor de insolvență și va face demersurile pentru dotarea spațiilor în care vor funcționa Comisiile de insolvență.

Până la jumătatea lunii ianuarie, Autoritatea Națională pentru Protecția Consumatorului și Ministerul Economiei, Comerțului și Relațiilor cu Mediul de Afaceri vor prezenta Guvernului un plan al măsurilor necesare pentru pregătirea implementării acestei legi, care să conțină etapele, termenele de realizare și responsabilii.

De asemenea, ANPC are sarcina să prezinte Guvernului raportări trimestriale privind realizarea acestui plan de măsuri menit să pregătească intrarea în vigoare a Legii nr.151/2015 privind procedura insolvenței persoanelor fizice.

Neprelungirea termenului de intrare în vigoare a Legii nr.151/2015, ar determina imposibilitatea aplicării procedurii administrative de insolvență pe bază de plan de rambursare și a procedurii simplicate de insolvență, în condițiile inexistenței, respectiv, subdimensionării structurilor administrative de implementare.

Comentarii

cosmin
cand a fost vorba de pensii speciale, ce porci
Bancile, Parlamentul si Guvernul vor plati pentru incompetenta lor. Doamne astia chiar nu merita iertati..



Adauga un comentariu
Nume *:

E-mail *:
(nu se afiseaza pe site)
Subiect:
*
Comentariu:

Turing Number

Tastati codul din imagine (doar cifre)  



Adauga un comentariu folosind contul de Facebook

Alte stiri din categoria: Ultima Ora



Banca Transilvania initiaza un program de educatie financiara pentru tineri

 FIT vine cu o experiență de învățare în 360 de grade.  Unul din doi români consideră că știe foarte multe/mai multe lucruri despre bani decât media adulților din România, conform detalii

Revolut majoreaza comisioanele pentru plati

Revolut a anuntat ca din 8 ianuarie 2024 va introduce un comision fix de 0,2 euro centi, echivalent in valuta transferata, pentru platile instant catre carduri non-Revolut Visa si Mastercard din tarile SEPA, alternativ la comisionul standard de 0,7% din suma detalii

Platile instant, posibile la 11 banci

Alpha Bank, care urmeaza sa fie integrata in Unicredit, devine a 11-a banca prin care se pot face plati instant in lei, alaturi de Banca Transilvania, BCR, BRD, ING, Raiffeisen, CEC Bank, Libra Bank, Intesa, Patria Bank si Vista Bank. Clientii Unicredit inca nu detalii

Record istoric la Banca Transilvania, de Black Friday: 8 milioane de tranzacții într-o singură zi

Banca Transilvania a marcat un record istoric de Black Friday, în 10 noiembrie a.c., cu aproape 8 milioane de tranzacții într-o singură zi, prin canalele BT - carduri, POS-uri, bancomate etc. Este vorba de o creștere cu 28% față de Black Friday detalii

 



 

Ultimele Comentarii