ASIGURARI | Ultima Ora

Firmele de transport sesizeaza Comisia Europeana si IRU despre colapsul iminent al sistemului RCA/Carte verde din Romania

Trimite stirea unui prieten
Nume *
E-mail *
E-mail prieten *
Mesaj
Cod validare * Turing Number
Tastati codul din imagine (doar cifre)
195.154.184.126

Autor: Bancherul.ro
2015-12-14 09:03

UNTRR a sesizat Comisia Europeană și IRU despre colapsul iminent al sistemului RCA/Carte verde din România și solicită găsirea unor soluții imediate (comunicat de presa):

Uniunea Națională a Transportatorilor Rutieri din România (UNTRR) a sesizat Comisia Europeană și Uniunea Internațională a Transporturilor Rutiere (IRU) despre colapsul iminent al sistemului RCA/Carte verde din România, în condițiile în care tarifele încep de la 3.000 euro și trec de 25.000 de euro pentru un camion cu 5 ani vechime, și solicită celor două instituții găsirea unor soluții imediate pentru evitarea blocării acestei piețe.

Costul RCA a crescut cu minim 300% din 2014 până în prezent! Nicio componentă a activității de transport rutier nu a crescut cu 300% - nici volumul, nici marja, nici profitul - nimic care să permită absorbirea unor astfel de costuri!!!

1 ianuarie 2016 marchează aplicarea Solvency II ceea ce va conduce la o nouă majorare a costurilor asigurărilor RCA/carte verde!

Având în vedere că asigurarea RCA-carte verde este obligatorie pentru toate autovehiculele care circulă pe drumurile publice, din România sau din orice altă țară semnatară a Sistemului Carte verde, aceasta nu ar trebui să te împingă în faliment sau la imposibilitatea de a plăti valori uriașe RCA, ajunse să egaleze valoarea autovehiculului asigurat.

UNTRR solicită sprijin organizațiilor și autorităților internaționale în vederea identificării unor soluții, pentru ca transportatorii și posesorii de autovehicule să plătească sume normale pentru România! România este printre ultimele țări din UE în privința PIB/cap locuitor.

Imposibilitatea firmelor de transport de a plăti aceste sume astronomice pentru RCA va conduce la falimentul firmelor mici de transport rutier și la mutarea în alte țări a firmelor medii și mari de transport rutier din România, iar cei care vor rămâne în sistem vor ajunge să plătească tarife de peste 1.000 euro pentru un Logan.

Lipsa de măsuri ale autorităților față de piața RCA din România aduce această piață aproape de colaps. Pentru a evita situația, UNTRR îi invită pe toți cei interesați și afectați la mitingul de protest pe care îl organizează marți, 15 decembrie 2015, ora 10:00, în Piața Constituției.

ComentariiAdauga un comentariu
Nume *:

E-mail *:
(nu se afiseaza pe site)
Subiect:
*
Comentariu:

Turing Number

Tastati codul din imagine (doar cifre)  Adauga un comentariu folosind contul de Facebook

Alte stiri din categoria: Ultima OraBRD scumpeste substantial comisioanele

BRD majoreaza semnificativ comisioanele standard aferente operatiunilor derulate la ghisee si online de persoane fizice, precum transferurile, retragerile de numerar sau administrarea unui cont. Comisionul lunar pentru administrarea unui cont curent standard, in detalii

CEC Bank acorda fermierilor credite cu o parte din dobanda subventionata de stat

• CEC Bank este prima instituție bancară care a transmis solicitări către FGCR pentru obținerea acordurilor de finanțare granturi în cadrul Programului guvernamental CEC Bank susține finanțarea agriculturii românești prin acordarea detalii

Patria Bank acorda fermierilor credite pentru achizitia de produse agricole Agrii

Începând cu aceasta lună, Patria Bank oferă în parteneriat cu Agrii soluții pentru fermierii care au nevoie de finanțare pentru achiziția de inputuri agricole și obținerea unor recolte bogate și profitabile, anunta banca intr-un comunicat, in care detalii

Taxa de pod Fetesti (peaj) si vinieta de Ungaria (huvinieta) se pot cumpara si din aplicatia CEC Bank

• CEC Bank oferă totodată clienților săi posibilitatea să își actualizeze adresa de e-mail folosită în relația cu banca, direct din CEC app  CEC Bank oferă clienților săi, începând din această lună, posibilitatea detalii

  

Ultimele Comentarii