ASIGURARI | Ultima Ora

Fondul de Garantare a Asiguratilor (FGA) a preluat toate dosarele de dauna si toate contractele de asigurare de la Astra

Trimite stirea unui prieten
Nume *
E-mail *
E-mail prieten *
Mesaj
Cod validare * Turing Number
Tastati codul din imagine (doar cifre)
195.154.184.126

Autor: Bancherul.ro
2015-10-05 17:00

Fondul de Garantare a Asiguratilor (FGA) a preluat toate dosarele de daună și toate contractele de asigurare de la Astra (comunicat de presa al FGA):
 
Fondul de Garantare a Asiguraților (FGA) a încheiat, conform prevederilor legale, procesul de transfer al dosarelor de daună, al contractelor de asigurare şi a bazelor de date de la Societatea de Asigurare-Reasigurare Astra S.A.

Astfel, FGA a preluat, la data de 1 octombrie 2015, un număr de 57.210 de dosare de daună, inclusiv dosare de rascumparare și 2.046.604 de contracte de asigurare în vigoare, după cum urmează: 

România - poliţe : 1.826.483, dosare daună: 51.566; Germania - poliţe: 6.128, dosare daună: 193; Slovacia - poliţe: 22.752, dosare daună: 642; Ungaria - poliţe:191.241, dosare daună: 4.809.

După verificarea prealabilă a documentelor, FGA va publica in perioada urmatoare, pe pagina oficială de web (http://www.fgaromania.ro),  lista tuturor potentialilor creditori de asigurări.

În vederea instrumentării eficiente a dosarelor de daună, FGA a angajat, până la data de 1 octombrie 2015, un număr de 15 inspectori evaluator. Prin intermediul a 12 puncte de constatare, acestia vor acoperi următoarele judeţe şi zonele limitrofe acestora: Iaşi, Cluj, Constanţa, Timiş, Prahova, Covasna, Dolj, Braşov, Vrancea, precum şi municipiul Bucureşti.

Până în prezent, FGA a primit 2.100 cereri de deschidere de dosare de daună, dintre care 367 au fost deja procesate, iar alte 855 de dosare sunt în faza de finalizare.

Atât Fondul de Garantare a Asiguraţilor, cât şi Autoritatea de Supraveghere Financiară sunt în contact permanent cu instituţiile similare din Ungaria, Slovacia şi Germania, în vederea identificării şi soluţionării problemelor cu care se confruntă consumatorii din aceste ţări care au incheiat contracte de asigurare cu societatea Astra.

Despre FGA

Fondul de Garantare a Asiguraților s-a constituit ca persoană juridică de drept public conform Legii nr. 213/2015 privind Fondul de Garantare a Asiguraților.

Fondul este o schemă de garantare în domeniul asigurărilor și are drept scop protejarea creditorilor de asigurări de consecințele insolvenței unui asigurător.

ComentariiAdauga un comentariu
Nume *:

E-mail *:
(nu se afiseaza pe site)
Subiect:
*
Comentariu:

Turing Number

Tastati codul din imagine (doar cifre)  Adauga un comentariu folosind contul de Facebook

Alte stiri din categoria: Ultima OraLa CEC Bank, platile instant se fac automat, iar comisionul scade la 2,8 lei pentru sume sub 500 de lei

CEC Bank a anuntat ca din 14 februarie platile instant in lei se fac automat, iar comisionul scade la 2,8 lei online si 7 lei la ghiseu, pentru sume mai mici de 500 de lei: "Din 14 februarie 2024, poți face plăți instant mai simplu și la costuri mai detalii

Banca Transilvania a cumparat OTP Bank Romania

După 20 de ani de prezență în România, OTP Group vinde OTP Bank România către Banca Transilvania, liderul pieței bancare românești, conform unui comunicat de presa, in care se adauga: Banca Transilvania a semnat azi cu OTP Group un detalii

Probleme de functionare a aplicatiei YOU BRD

Aplicatia YOU BRD a avut ieri probleme de functionare, conform reclamatiilor primite de la cititorii clienti ai bancii franceze. "Nu funcționează aplicația YOU BRD! De ce?", s-a plans un cititor, la detalii

Doar 10% dintre clientii bancilor s-au plans la CSALB de cresterea ROBOR si IRCC

Ultimii doi ani au adus modificări importante în profilul consumatorului care se adresează Centrului de Soluționare Alternativă a Litigiilor în domeniul Bancar (CSALB), conform unui comunicat de presa, in care se adauga: Analiza celor 5.560 de detalii

  

Ultimele Comentarii