ASIGURARI | Ultima Ora

Fondul de Garantare a Asiguratilor (FGA) a preluat toate dosarele de dauna si toate contractele de asigurare de la Astra

Trimite stirea unui prieten
Nume *
E-mail *
E-mail prieten *
Mesaj
Cod validare * Turing Number
Tastati codul din imagine (doar cifre)
195.154.184.126

Autor: Bancherul.ro
2015-10-05 17:00

Fondul de Garantare a Asiguratilor (FGA) a preluat toate dosarele de daună și toate contractele de asigurare de la Astra (comunicat de presa al FGA):
 
Fondul de Garantare a Asiguraților (FGA) a încheiat, conform prevederilor legale, procesul de transfer al dosarelor de daună, al contractelor de asigurare şi a bazelor de date de la Societatea de Asigurare-Reasigurare Astra S.A.

Astfel, FGA a preluat, la data de 1 octombrie 2015, un număr de 57.210 de dosare de daună, inclusiv dosare de rascumparare și 2.046.604 de contracte de asigurare în vigoare, după cum urmează: 

România - poliţe : 1.826.483, dosare daună: 51.566; Germania - poliţe: 6.128, dosare daună: 193; Slovacia - poliţe: 22.752, dosare daună: 642; Ungaria - poliţe:191.241, dosare daună: 4.809.

După verificarea prealabilă a documentelor, FGA va publica in perioada urmatoare, pe pagina oficială de web (http://www.fgaromania.ro),  lista tuturor potentialilor creditori de asigurări.

În vederea instrumentării eficiente a dosarelor de daună, FGA a angajat, până la data de 1 octombrie 2015, un număr de 15 inspectori evaluator. Prin intermediul a 12 puncte de constatare, acestia vor acoperi următoarele judeţe şi zonele limitrofe acestora: Iaşi, Cluj, Constanţa, Timiş, Prahova, Covasna, Dolj, Braşov, Vrancea, precum şi municipiul Bucureşti.

Până în prezent, FGA a primit 2.100 cereri de deschidere de dosare de daună, dintre care 367 au fost deja procesate, iar alte 855 de dosare sunt în faza de finalizare.

Atât Fondul de Garantare a Asiguraţilor, cât şi Autoritatea de Supraveghere Financiară sunt în contact permanent cu instituţiile similare din Ungaria, Slovacia şi Germania, în vederea identificării şi soluţionării problemelor cu care se confruntă consumatorii din aceste ţări care au incheiat contracte de asigurare cu societatea Astra.

Despre FGA

Fondul de Garantare a Asiguraților s-a constituit ca persoană juridică de drept public conform Legii nr. 213/2015 privind Fondul de Garantare a Asiguraților.

Fondul este o schemă de garantare în domeniul asigurărilor și are drept scop protejarea creditorilor de asigurări de consecințele insolvenței unui asigurător.

ComentariiAdauga un comentariu
Nume *:

E-mail *:
(nu se afiseaza pe site)
Subiect:
*
Comentariu:

Turing Number

Tastati codul din imagine (doar cifre)  Adauga un comentariu folosind contul de Facebook

Alte stiri din categoria: Ultima OraBRD scumpeste substantial comisioanele

BRD majoreaza semnificativ comisioanele standard aferente operatiunilor derulate la ghisee si online de persoane fizice, precum transferurile, retragerile de numerar sau administrarea unui cont. Comisionul lunar pentru administrarea unui cont curent standard, in detalii

CEC Bank acorda fermierilor credite cu o parte din dobanda subventionata de stat

• CEC Bank este prima instituție bancară care a transmis solicitări către FGCR pentru obținerea acordurilor de finanțare granturi în cadrul Programului guvernamental CEC Bank susține finanțarea agriculturii românești prin acordarea detalii

Patria Bank acorda fermierilor credite pentru achizitia de produse agricole Agrii

Începând cu aceasta lună, Patria Bank oferă în parteneriat cu Agrii soluții pentru fermierii care au nevoie de finanțare pentru achiziția de inputuri agricole și obținerea unor recolte bogate și profitabile, anunta banca intr-un comunicat, in care detalii

Taxa de pod Fetesti (peaj) si vinieta de Ungaria (huvinieta) se pot cumpara si din aplicatia CEC Bank

• CEC Bank oferă totodată clienților săi posibilitatea să își actualizeze adresa de e-mail folosită în relația cu banca, direct din CEC app  CEC Bank oferă clienților săi, începând din această lună, posibilitatea detalii

  

Ultimele Comentarii