ASIGURARI | Ultima Ora

Decizii adoptate de Consiliul Autoritatii de Supraveghere Financiara: s-a aprobat Norma de aplicare a Sistemului de raportare contabila a firmelor de asigurari

Trimite stirea unui prieten
Nume *
E-mail *
E-mail prieten *
Mesaj
Cod validare * Turing Number
Tastati codul din imagine (doar cifre)
195.154.184.126

Autor: Bancherul.ro
2015-08-04 14:53

Decizii adoptate de către Consiliul Autorităţii de Supraveghere Financiară (comunicat de presa):

În cadrul şedinţei de astăzi, Consiliul Autorităţii de Supraveghere Financiară a aprobat Norma pentru punerea în aplicare a Sistemului de raportare contabilă la 30 iunie 2015 a societăților din domeniul asigurărilor.

Consiliul a fost informat în privinţa participării ASF, în cel de-al doilea trimestru al anului 2015, la activitatea Autorităţii Europene pentru Valori Mobiliare şi Pieţe (ESMA) şi a Autorităţii Europene pentru Asigurări şi Pensii Ocupaţionale (EIOPA), instituţii internaţionale unde ASF are calitatea de membru cu drepturi depline.

Au fost autorizate solicitările de modificare a documentelor unor fonduri deschise de investiţii administrate de Zepter Asset Management SAI S.A. (pentru Zepter Defensive), BT ASSET MANAGEMENT SAI S.A. (pentru BT Euro Clasic) şi OTP Asset Management SAI S.A. (pentru OTP AvantisRO, OTP Obligațiuni, OTP ComodisRO, OTP Euro Bond şi OTP Dollar Bond). A fost, de asemenea, aprobată solicitarea societății SIF Oltenia S.A. de avizare a modificărilor intervenite în actului constitutiv al societății.

În cadrul şedinţei au fost aprobate şi cererile de avizare a trei auditori IT externi, ca urmare a cerinţelor Normei nr. 6/2015, care prevede obligaţia ca entităţile autorizate, reglementate şi supravegheate de ASF să îşi auditeze extern sistemul informatic utilizat.

Consiliul ASF a aprobat admiterea la tranzacționare pe sistemul alternativ de tranzacționare administrat de BVB, în baza dispozițiilor Legii nr. 151/2014, a acțiunilor emise de societatea Litoral S.A. Mamaia. A fost respinsă cererea de admitere la tranzacţionare pe sistemul alternativ de tranzacționare administrat de SIBEX a acţiunilor emise de societatea Ceramar S.A. Baia Mare.

Totodată, au fost aprobate retragerea de la tranzacţionare şi radierea din evidenţele ASF a acţiunilor societăţilor: Comet S.A. Voluntari, Construcţii Nuclearo-Electrice S.A. Cernavodă, Indcom S.A. Călărași şi Compania de Navigaţie Fluvială Română NAVROM S.A. Galaţi.

În cadrul şedinţei a fost aprobată numirea unor persoane în poziţii cheie şi de conducere în structura unor societăţi de asigurare şi brokeri (membru al directoratului, director executiv), fiind validate şi modificări ale actelor constitutive a patru brokeri, ca urmare a majorării capitalului social.

Au fost propuşi pentru avizare şi reavizare 49 de agenţi în vederea desfăşurării activităţilor de marketing pentru fonduri de pensii, fiind retrase avizele pentru alţi 10 agenţi de marketing. 

Consiliul ASF se întrunește în fiecare săptămână pentru a decide asupra măsurilor care trebuie adoptate pentru buna funcţionare şi pentru supravegherea eficientă a pieţelor financiare non-bancare, a participanţilor şi operaţiunilor pe aceste pieţe. 

ComentariiAdauga un comentariu
Nume *:

E-mail *:
(nu se afiseaza pe site)
Subiect:
*
Comentariu:

Turing Number

Tastati codul din imagine (doar cifre)  Adauga un comentariu folosind contul de Facebook

Alte stiri din categoria: Ultima OraLa CEC Bank, platile instant se fac automat, iar comisionul scade la 2,8 lei pentru sume sub 500 de lei

CEC Bank a anuntat ca din 14 februarie platile instant in lei se fac automat, iar comisionul scade la 2,8 lei online si 7 lei la ghiseu, pentru sume mai mici de 500 de lei: "Din 14 februarie 2024, poți face plăți instant mai simplu și la costuri mai detalii

Banca Transilvania a cumparat OTP Bank Romania

După 20 de ani de prezență în România, OTP Group vinde OTP Bank România către Banca Transilvania, liderul pieței bancare românești, conform unui comunicat de presa, in care se adauga: Banca Transilvania a semnat azi cu OTP Group un detalii

Probleme de functionare a aplicatiei YOU BRD

Aplicatia YOU BRD a avut ieri probleme de functionare, conform reclamatiilor primite de la cititorii clienti ai bancii franceze. "Nu funcționează aplicația YOU BRD! De ce?", s-a plans un cititor, la detalii

Doar 10% dintre clientii bancilor s-au plans la CSALB de cresterea ROBOR si IRCC

Ultimii doi ani au adus modificări importante în profilul consumatorului care se adresează Centrului de Soluționare Alternativă a Litigiilor în domeniul Bancar (CSALB), conform unui comunicat de presa, in care se adauga: Analiza celor 5.560 de detalii

  

Ultimele Comentarii