ASIGURARI | Ultima Ora

Decizii adoptate de Consiliul Autoritatii de Supraveghere Financiara: s-a aprobat Norma de aplicare a Sistemului de raportare contabila a firmelor de asigurari

Trimite stirea unui prieten
Nume *
E-mail *
E-mail prieten *
Mesaj
Cod validare * Turing Number
Tastati codul din imagine (doar cifre)
195.154.184.126

Autor: Bancherul.ro
2015-08-04 14:53

Decizii adoptate de către Consiliul Autorităţii de Supraveghere Financiară (comunicat de presa):

În cadrul şedinţei de astăzi, Consiliul Autorităţii de Supraveghere Financiară a aprobat Norma pentru punerea în aplicare a Sistemului de raportare contabilă la 30 iunie 2015 a societăților din domeniul asigurărilor.

Consiliul a fost informat în privinţa participării ASF, în cel de-al doilea trimestru al anului 2015, la activitatea Autorităţii Europene pentru Valori Mobiliare şi Pieţe (ESMA) şi a Autorităţii Europene pentru Asigurări şi Pensii Ocupaţionale (EIOPA), instituţii internaţionale unde ASF are calitatea de membru cu drepturi depline.

Au fost autorizate solicitările de modificare a documentelor unor fonduri deschise de investiţii administrate de Zepter Asset Management SAI S.A. (pentru Zepter Defensive), BT ASSET MANAGEMENT SAI S.A. (pentru BT Euro Clasic) şi OTP Asset Management SAI S.A. (pentru OTP AvantisRO, OTP Obligațiuni, OTP ComodisRO, OTP Euro Bond şi OTP Dollar Bond). A fost, de asemenea, aprobată solicitarea societății SIF Oltenia S.A. de avizare a modificărilor intervenite în actului constitutiv al societății.

În cadrul şedinţei au fost aprobate şi cererile de avizare a trei auditori IT externi, ca urmare a cerinţelor Normei nr. 6/2015, care prevede obligaţia ca entităţile autorizate, reglementate şi supravegheate de ASF să îşi auditeze extern sistemul informatic utilizat.

Consiliul ASF a aprobat admiterea la tranzacționare pe sistemul alternativ de tranzacționare administrat de BVB, în baza dispozițiilor Legii nr. 151/2014, a acțiunilor emise de societatea Litoral S.A. Mamaia. A fost respinsă cererea de admitere la tranzacţionare pe sistemul alternativ de tranzacționare administrat de SIBEX a acţiunilor emise de societatea Ceramar S.A. Baia Mare.

Totodată, au fost aprobate retragerea de la tranzacţionare şi radierea din evidenţele ASF a acţiunilor societăţilor: Comet S.A. Voluntari, Construcţii Nuclearo-Electrice S.A. Cernavodă, Indcom S.A. Călărași şi Compania de Navigaţie Fluvială Română NAVROM S.A. Galaţi.

În cadrul şedinţei a fost aprobată numirea unor persoane în poziţii cheie şi de conducere în structura unor societăţi de asigurare şi brokeri (membru al directoratului, director executiv), fiind validate şi modificări ale actelor constitutive a patru brokeri, ca urmare a majorării capitalului social.

Au fost propuşi pentru avizare şi reavizare 49 de agenţi în vederea desfăşurării activităţilor de marketing pentru fonduri de pensii, fiind retrase avizele pentru alţi 10 agenţi de marketing. 

Consiliul ASF se întrunește în fiecare săptămână pentru a decide asupra măsurilor care trebuie adoptate pentru buna funcţionare şi pentru supravegherea eficientă a pieţelor financiare non-bancare, a participanţilor şi operaţiunilor pe aceste pieţe. 

ComentariiAdauga un comentariu
Nume *:

E-mail *:
(nu se afiseaza pe site)
Subiect:
*
Comentariu:

Turing Number

Tastati codul din imagine (doar cifre)  Adauga un comentariu folosind contul de Facebook

Alte stiri din categoria: Ultima OraBRD scumpeste substantial comisioanele

BRD majoreaza semnificativ comisioanele standard aferente operatiunilor derulate la ghisee si online de persoane fizice, precum transferurile, retragerile de numerar sau administrarea unui cont. Comisionul lunar pentru administrarea unui cont curent standard, in detalii

CEC Bank acorda fermierilor credite cu o parte din dobanda subventionata de stat

• CEC Bank este prima instituție bancară care a transmis solicitări către FGCR pentru obținerea acordurilor de finanțare granturi în cadrul Programului guvernamental CEC Bank susține finanțarea agriculturii românești prin acordarea detalii

Patria Bank acorda fermierilor credite pentru achizitia de produse agricole Agrii

Începând cu aceasta lună, Patria Bank oferă în parteneriat cu Agrii soluții pentru fermierii care au nevoie de finanțare pentru achiziția de inputuri agricole și obținerea unor recolte bogate și profitabile, anunta banca intr-un comunicat, in care detalii

Taxa de pod Fetesti (peaj) si vinieta de Ungaria (huvinieta) se pot cumpara si din aplicatia CEC Bank

• CEC Bank oferă totodată clienților săi posibilitatea să își actualizeze adresa de e-mail folosită în relația cu banca, direct din CEC app  CEC Bank oferă clienților săi, începând din această lună, posibilitatea detalii

  

Ultimele Comentarii