BANCI | Noutati BCE

Noua bancnota de 20 EUR are o fereastra-portret in holograma, o inovatie tehnologica

Trimite stirea unui prieten
Nume *
E-mail *
E-mail prieten *
Mesaj
Cod validare * Turing Number
Tastati codul din imagine (doar cifre)
195.154.184.126

Autor: Bancherul.ro
2015-02-25 08:18

„Fereastra-portret” din holograma noii bancnote de 20 EUR reprezintă o inovație la nivelul tehnologiei de producere a bancnotelor, anunta Banca Centrala Europeana intr-un comunicat de presa.

Noua bancnotă de 20 EUR va fi pusă în circulație la data de 25 noiembrie 2015, fabricanții de echipamente în domeniul bancnotelor, agenții profesioniști care operează cu numerar și alte părți implicate având astfel la dispoziție o perioadă îndelungată, de nouă luni, pentru a se pregăti în vederea introducerii noii bancnote.

În prezent, bancnotele euro sunt utilizate în comun de 338 de milioane de cetățeni din 19 țări și au o valoare nominală combinată de 1 000 de miliarde EUR.

Președintele Băncii Centrale Europene (BCE), Mario Draghi, a dezvăluit astăzi publicului noua bancnotă de 20 EUR la sediul BCE din Frankfurt și a anunțat că aceasta va fi pusă în circulație la data de 25 noiembrie 2015. Noua bancnotă include un element de siguranță inovator, respectiv o „fereastră-portret” poziționată în hologramă. Atunci când bancnota este privită spre o sursă de lumină, fereastra devine transparentă, redând un portret al personajului mitologic Europa, care este vizibil pe ambele fețe ale bancnotei. Similar noilor bancnote de 5 EUR și 10 EUR, noua bancnotă de 20 EUR include, de asemenea, un „număr verde-smarald” și un portret al Europei în filigran.

Președintele Draghi a declarat: „Fereastra-portret reprezintă o adevărată inovație la nivelul tehnologiei de producere a bancnotelor și este rezultatul eforturilor depuse de Eurosistem pentru a asigura în continuare rezistența la contrafacere a bancnotelor euro, ceea ce va consolida încrederea pe care cei 338 de milioane de cetățeni din întreaga zonă euro o au în bancnotele lor”.

Noua bancnotă de 20 EUR este cea de-a treia din seria „Europa” care înlocuiește treptat seria inițială de bancnote euro, introdusă în anul 2002. Bancnota de 5 EUR din seria „Europa” a fost emisă în luna mai 2013, iar cea de 10 EUR, în septembrie 2014. Bancnota de 20 EUR dezvăluită astăzi va fi urmată, în timp, de noile versiuni ale bancnotelor de 50 EUR, 100 EUR, 200 EUR și 500 EUR.

Bancnota de 20 EUR este una dintre cele mai utilizate cupiuri ale bancnotelor euro. Aceasta este distribuită pe scară largă prin intermediul bancomatelor și este acceptată de multe distribuitoare automate și aparate de emitere a biletelor, iar autenticitatea sa este verificată frecvent de comercianții cu amănuntul cu ajutorul unor dispozitive de mici dimensiuni.

Pentru a ajuta fabricanții de echipamente în domeniul bancnotelor și alte părți să se pregătească în vederea introducerii noilor bancnote de 20 EUR înainte de lansarea acestora, BCE și băncile centrale naționale din Eurosistem au furnizat informații și au pus la dispoziție în prealabil noile bancnote în scopul testării și al adaptării. Un program de parteneriat – similar celui introdus pentru noua bancnotă de 10 EUR în anul 2013, cu peste 300 de participanți din întreaga Europă – va oferi informații suplimentare pentru a-i ajuta pe fabricanți să asigure că aparatele de procesare a bancnotelor și dispozitivele de stabilire a autenticității din toată zona euro sunt pregătite pentru lansarea din data de 25 noiembrie 2015.

ComentariiAdauga un comentariu
Nume *:

E-mail *:
(nu se afiseaza pe site)
Subiect:
*
Comentariu:

Turing Number

Tastati codul din imagine (doar cifre)  Adauga un comentariu folosind contul de Facebook

Alte stiri din categoria: Noutati BCEBCE recomanda bancilor sa nu plateasca dividende

Banca Centrala Europeana (BCE) recomanda bancilor sa nu plateasca dividende in aceasta perioada, pentru a putea sa absoarba pierderile aferente crizei coronavirusului si sa poata acorda in continuare credite. Bancile ar trebui sa opreasca si rascumpararile de actiuni destinate platii detalii

Modul de functionare a relaxarii cantitative (quantitative easing – QE)

Banca Centrala Europeana (BCE) a început să achiziționeze active de la bănci comerciale în luna martie 2015 ca parte a măsurilor neconvenționale de politică monetară. Aceste achiziții de active, cunoscute și sub denumirea de „relaxare cantitativă” detalii

Dobanda la euro nu va creste pana in iunie 2020

Banca Centrala Europeana (BCE) a anuntat astazi ca nu va majora dobanda pentru moneda euro, aflata la 0%, pana la mijlocul anului 2020, prelungind astfel asa numita perioada de "forward guidance", parte a strategiei de politica monetara de stimulare a economiei zonei euro care inca nu si-a revenit din perioada de recesiune. Decizia BCE va influenta si politica monetara din Romania, asa incat nu ar trebui sa ne asteptam la cesteri de dobanda in urmatorul detalii

BCE trebuie sa fie consultata inainte de adoptarea de legi care afecteaza bancile nationale

Banca Centrala Europeana (BCE) trebuie sa fie consultata inainte de adoptarea unor reglementari care afecteaza bancile nationale, se arata intr-o scrisoare trimisa de BCE presedintelui Camerei Deputatilor, Liviu Dragnea, initiatorul unui proiect de lege pentru repatrierea rezervei de aur detalii

  

Ultimele Comentarii