ASIGURARI | Ultima Ora

Salariul lui Misu Negritoiu ca presedinte al ASF a scazut cu 47%, la 35.000 lei net lunar

Trimite stirea unui prieten
Nume *
E-mail *
E-mail prieten *
Mesaj
Cod validare * Turing Number
Tastati codul din imagine (doar cifre)
195.154.184.126

Autor: Bancherul.ro
2014-09-02 12:19

Misu Negritoiu, presedintele Autoritatii de Supraveghere Financiara (ASF) a anuntat cu cateva momente in urma, in cadrul unei conferinte de presa, ca salariul sau a fost diminuat cu 47%, la 35.000 de lei net lunar, potrivit noii politici salariale ale institutiei, copiata dupa cea a BNR si derulata de compania de consultanta HayGroup.

Negritoiu avea in functia de presedinte al ING un salariu de 31.000 de euro lunar. (Vezi aici detalii)

Negritoiu a precizat ca salariile si indemnizatiile individuale ale membrior Consiliului de conducere al ASF au scazut cu 77% fata de anul trecut.

Potrivit lui Negritoiu, cheltuielile anuale ale conducerii ASF, inclusiv sporurile si primele, au scazut in acest an cu 77% fata de 2013, de la 20,7 la 4,7 milioane lei, obtinandu-se astfel economii de 35 milioane lei.

 În semestrul II 2014, salariile și indemnizațiile individuale ale membrilor Consiliului ASF au fost reduse cu 40% față de februarie 2014, sub nivelul BNR, așa cum prevede legislația de înființare a ASF.

Si nivelul salariilor celor 70 de directori din cadrul celor 4 structuri de conducere din ASF au fost ajustate cu o pondere asemanatoare, noul nivel al acestora fiind urmatorul:

1. Presedintele ASF: 30 - 35.000 lei, la nivelul unui presedinte al unei institutii de asigurari

2. Vicepresedinte/director general in ASF: 25.000 - 30.000 lei, la nivelul unui CEO la o societate de asigurari

3. Director in ASF: 15.000 - 25.000 lei

4. Sef serviciu in ASF: 10.000 - 15.000 lei lunar

Nivelurile ierarhice din ASF au fost reduse astfel de la 5 initial la 4, la care se adauga pozitia de consilier al sefilor, care in opinia lui Negritoiu "este un nivel informal foarte periculos, care poate participa la sistemul de decizie chiar daca nu are functie".

Numarul consilierilor din ASF a fost redus de la 33 la 10 consilieri. "Eu am 1 consilier, ca sa nu se zica ca nu am si eu unul".

Cheltuielile totale cu salariile pentru cei 600 de angajati ai ASF vor scadea cu 27% in acest an fata de 2013, ajungand astfel la o pondere de 58% din costurile totale ale institutiei, fata de 81% pana acum.

"Legea ne obliga ca salarile sa fie aliniate cu cele din cadrul institutiilor financiare, care includ si bancile, dar noi suntem sub nivelul acestora, ne aliminiem la piata generala si chiar sunt diferente mari la nivelul functiilor de executie", a spus Negritoiu.

Cheltuielile cu prime și alte drepturi de natură salarială la nivelul ASF au fost reduse în 2014 cu 72% față de anul 2013 și vor continua să scadă în anul 2015 (cu încă 28%).

Negritoiu a prezentat in detaliu planul de restructurare al ASF, declaratiile acestuia urmand a fi reflectate de Bancherul.ro.

ComentariiAdauga un comentariu
Nume *:

E-mail *:
(nu se afiseaza pe site)
Subiect:
*
Comentariu:

Turing Number

Tastati codul din imagine (doar cifre)  Adauga un comentariu folosind contul de Facebook

Alte stiri din categoria: Ultima OraAvansul la un credit imobiliar care nu este destinat propriei locuinte creste de la 15% la 25%

Un nou Regulament emis de Banca Nationala a Romaniei (BNR) obliga bancile sa majoreze de la 15% la 25% avansul minim pe care trebuie sa-l detina beneficiarul unui credit ipotecar in lei detinat achizitiei sau constructiei unui imobil care nu este destinat a fi utilizat ca locuinta detalii

CEC Bank acorda credite ipotecare cu cea mai mica dobanda fixa din piata

CEC Bank acorda credite ipotecare cu o dobanda fixa in primii cinci ani de 4,7%, cea mai mica dintre ofertele altor banci cu acelasi tip de credit. Alte banci care acorda credite pentru locuinte cu dobanzi fixe in primii cinci ani sunt: BCR (5,45%), Patria Bank (6,2%), Unicredit (4,99%), detalii

Probleme la platile online cu cardurile Mastercard emise de toate bancile (actualizat)

"Cardurile Mastercard emise de toate bancile romanesti au probleme de utilizare la tranzactiile online, care functioneaza cu intermitente, si-au anuntat unele banci clientii.
"Va informam ca exista o problema generala legata de utilizarea cardurilor Mastercard la nivelul detalii

Probleme de functionare la aplicatia George a BCR (actualizat)

BCR anunta ca aplicatia de internet/mobile banking are probleme de functionare: "În acest moment, George funcționează cu o serie de intermitențe. Lucrăm intens pentru remedierea situației. Pentru orice întrebări, ne puteți suna la *2227, unde suntem disponibili detalii

  

Ultimele Comentarii