ASIGURARI | Cariera

Cine sunt cei 4 noi directori de la ASF (Petrescu Raducu Marian, Lorincz Ina Magda, Boboc Florentina si Silviu Udroiu) si ce au ei in comun: si-au inceput cariera la stat, in Guvern, Ministerul Finantelor sau CNVM, fiind suspectati de "pedigree"

Trimite stirea unui prieten
Nume *
E-mail *
E-mail prieten *
Mesaj
Cod validare * Turing Number
Tastati codul din imagine (doar cifre)
195.154.184.126

Autor: Bancherul.ro
2014-08-27 15:23

Trei dintre cei patru noi directori, cu varste in jur de 40 de ani, selectati recent de Autoritatea de Supraveghere Financiara (ASF) dintr-un numar de 132 de candidati, ceea ce inseamna o concurenta de 25 de persoane pe un loc, si-au inceput cariera in institutiile publice ale statului, la Guvern, Ministerul Finantelor sau CNVM. Asupra unuia dintre ei, si anume Silviu Udroiu, fiul fostului ambasador Neagu Udroiu, planeaza suspiciunea ca ar fi fost preferat de actualul sef al ASF, Misu Negritoiu, intrucat se cunosteau de pe vremea cand lucrau la Guven in anii 90.

Sa vedem insa cine sunt cei patru directori despre care ASF a anuntat ieri ca au fost alesi in urma unui proces de selectie cu o abordare in premiera pentru aceasta institutie prin metodologia folosita: cu "testari psihometrice (Talent Q si Predictive Index - PI) menite să evalueze cunoștințele, aptitudinile şi abilitățile cognitive ale candidaților, dar și trăsăturile de personalitate, valorile și motivația în muncă".

Petrescu Raducu Marian, director juridic, si-a inceput cariera la Primaria Sectorului 2 iar apoi a trecut la Guvern

Petrescu Raducu Marian, noul director judic al ASF, are 40 de ani, fiind absolvent si licentiat in drept la Universitatea Titu Maiorescu. Dupa facultate, a inceput sa lucreze in functia de consilier juridic la Primaria Sectorului 2 din Capitala, iar apoi la Autoritatea Nationala pentru Protectia Copilului si Adoptie din Guvernul Romaniei.

Ulterior el a trecut in mediul privat, mai intai consilier juridic si api sef serviciu juridic la Grup As, prima firma de asigurari din Romania care a intrat in faliment in 2003.

Ulterior, Petrescu a ajuns consilier juridic la ING Asigurari, apoi director departament juridic la Generali Romania Asigurare-Reasigure in perioada 2006-2011 si director departament juridic la Allianz - Tiriac Asigurari din 2011 pana in prezent.

Petrescu are si experienta didactica: este lector la Federatia Institutul de Asigurari, lector autorizat IMA si lector la SC Pro Fiduciaria SRL.

Petrescu este si bursier in cadrul programului de cercetare doctorala - proiectul POSDRU cu tema "Modernizarea legislatiei nationale in contextul uniformizarii dreptului la nivel european si implicatiile socio-politice asupra sistemului administrativ".

Lorincz Ina Magda, directorul de autorizari in sectorul asigurarilor, si-a inceput cariera la Ministerul Finantelor

Lorincz Ina Magda, noua sefa a directiei de autorizare pentru sectorul asigurari din ASF, are 46 de ani. Dupa ce a terminat ASE-ul, a lucrat timp de patru ani, in perioada 1992-1996, la Oficul de Supraveghere a Activatii de Asigurare si Reasigurare din cadrul Ministerului de Finante.

Ulterior a trecut in mediul privat la brokerul de asigurari Safe Invest, unde a fost broker iar apoi director general. In 1998 ocupa functia de director al departamentului de asigurari de viata la Generali iar din 2000 se muta la firma americana de asigurari AIG, unde lucreaza pana in 2006, cand trece la Grawe Asigurari ca director national de vanzari.

In 2008 devine director general al Ergo Asigurari, iar din 2012 este antreprenor, pozitie din care revine in sectorul public, ca director la ASF.

Boboc Florentina a lucrat doar la CNVM pana sa vina la ASF

Boboc Florentina, noua sefa a Directiei Autorizare Supraveghere Entitati Reglementate pe piata de capital din ASF, are 40 de ani si de anul trecut ocupa functia de director adjunct al aceluiasi departament.

Anterior a lucrat la CNVM, ca director autorizare-reglementare pe piata de capital, institutie la care lucreza din februarie 1998, adica din momentul in care a absolvit facultatea de Finante Asigurari Banci din ASE.

Udroiu N. Silviu Alexandru, fiul ambasadorului Neagru Udroiu, l-a cunoscut pe Negritoiu cand lucrau impreuna la Guvern

Udroiu N. Silviu Alexandru, 44 de ani, este fiul fostului ambasador roman la Helsinki, Neagru Udroiu, in perioada 2001-2006 si fost director al agentiei publice de presa Rompres (actuala Agerpres) in anii 1990-1997, cand el era ofiter de presa la biroul de presa al Guvernului Romaniei, iar actualul sef al ASF, Misu Negritoiu, ocupa functia de ministru de stat, presedinte al Consiliului de Coordonare, Strategie si Reforma in Guvernul condus de Nicolae Vacaroiu.

Postul la Guvern a fost primul job al lui Silviu Udroiu dupa absolvirea facultatii de filologie-ziaristica la Universitatea Athenaeum, in 1995. El si-a luat diploma de licenta in jurnalistica de la Universitatea Bucuresti in 2001.

Dupa ce a plecat de la Guvern in 1996, odata cu schimbarea puterii politice, Udroiu a lucrat la DC Communication, unde s-a ocupat si de organizarea vizitelor in Romania a unor inalti demnitari ai unor companii multinationale, printre care si presedintii bancii olandeze ING care au venit sa lanseze operatiunile bancii in Romania, ocazie cu care Udroiu si Negritoiu s-au intalnit probabil din nou, de data aceasta la Palatul Cotroceni.

Inainte de a veni la ASF, Udroiu a fost director de comunicare la Credit Europe Bank, din 2011.

Ce concluzii putem trage?

E greu de tras o concluzie in urma analizarii acestor informatii. Pentru ca nu poti acuza niste oameni de neprofesionalism sau pentru ca au fost preferati pentru un anumit post doar pentru ca sunt copiii unei persoane publice sau pentru ca si-au inceput cariera la Guvern, in Ministerul Finantelor sau CNVM.

Desi, dupa cum stim toti, e greu, daca nu imposibil sa ajungi in aceste functii fara sa ai "pile", mai mult sau mai putin politice, mai ales atunci cand abia ai terminat o facultate, asadar fara nicio experienta.

E pacat ca planeaza astfel de suspiciuni, de selectie dupa "pedigree", la ASF, o institutie despre care Misu Negritoiu a spus ca are ambitia sa ajunga la fel de respectata ca BNR, dupa scandalurile in care a fost implicata in ultimii ani.

Ramane de vazut, totusi, ce performante vor realiza noii directori selectati de Negritoiu la ASF. Doar acestea vor dovedi, in timp, daca alegerile au fost corecte sau nu.

ComentariiAdauga un comentariu
Nume *:

E-mail *:
(nu se afiseaza pe site)
Subiect:
*
Comentariu:

Turing Number

Tastati codul din imagine (doar cifre)  Adauga un comentariu folosind contul de Facebook

Alte stiri din categoria: CarieraMihaela Lupu preia conducerea UniCredit Bank

Mihaela Lupu, în prezent Chief Financial Officer pentru Europa Centrală și de Est (CE&EE) în cadrul Grupului UniCredit, va fi noul CEO și Președinte al Directoratului UniCredit Bank în România, începând cu data de 16 octombrie 2023. Numirea ei este detalii

Madalina Teodorescu, numita director retail la BRD

BRD anunță numirea Mădălinei Teodorescu în funcția de Director General Adjunct Retail, începând cu data de 6 martie 2023, sub rezerva aprobării Băncii Naționale a României, conform unui comunicat al bancii, in care se adauga: Ea îl va înlocui detalii

Mircea Busuioceanu, in conducerea ARB

Adunarea Generală a Asociației Române a Băncilor (ARB) reunită în ședință astăzi, 10 ianuarie 2023, a votat noua componență a Consiliului Director ca urmare a completării unui post vacant de membru, anunta ARB intr-un comunicat, in care adauga: Conducerea detalii

Mihaela Ionita este noul director de resurse umane al ING Bank Romania

Mihaela Ioniță se alătură echipei ING Bank România începând cu data de 1 ianuarie 2023, urmând să preia poziția de Director de Resurse Umane și membru în Comitetul Executiv al băncii, anunta banca intr-un comunicat, in care detalii

  

Ultimele Comentarii