ASIGURARI | Ultima Ora

ASF plateste 12 salarii compensatorii angajatilor care pleaca voluntar

Trimite stirea unui prieten
Nume *
E-mail *
E-mail prieten *
Mesaj
Cod validare * Turing Number
Tastati codul din imagine (doar cifre)
195.154.184.126

Autor: Bancherul.ro
2014-08-02 10:19

Autoritatea de Supraveghere Financiară a pus la dispoziția salariaților săi un plan de încetare voluntară a contractului de muncă prin acordul părților, începând cu data de 1 septembrie 2014.

Măsura face parte din efortul de transformare a ASF într-o organizație mai robustă, orientată spre eficiență, precizeaza institutia intr-un comunicat.

Salariații care vor opta pentru acest plan vor primi contravaloarea totală a 12 salarii, platită în două tranșe.

Nivelul de 12 salarii a fost stabilit în Contractul Colectiv de Muncă, în urma negocierilor  cu reprezentanții sindicatelor și ai salariaților din ASF și este la nivelul practicat în piață.

ASF este beneficiarul unui raport al PwC Audit referitor la transformarea organizațională a Autorității. Raportul identifică redundanțe și procese care îngreunează activitatea ASF în noua sa structură de autoritate integrată și recomandă printre altele și restructurarea numărului de salariați în raport cu funcțiunile și procesele necesare ale Autorității.

Planul de încetare voluntară a contractului de muncă nu se adresează persoanelor al căror mandat expiră până la 31 decembrie 2014 (contracte de muncă pe perioada determinată).

ASF nu se poate opune vreunei dorințe a unui salariat de a părăsi instituția, în cadrul acestui plan sau în afara lui. De aceea, ne exprimăm încrederea că această inițiativă a ASF va funcționa în primul rând ca un proces corect de autoselecție din partea personalului, pentru eliminarea redundanțelor și eficientizare a ASF. Un astfel de proces, chiar dacă aduce costuri pe termen scurt, este esențial pentru reducerea cheltuielilor operaționale pe termen lung.

În cazul in care vor apela la aceasta procedură și persoane din posturi cheie ale ASF, Autoritatea va scoate la concurs posturile respective, experiența recentă arătându-ne că există un mare interes din partea profesioniștilor din piață pentru a se alatura echipei ASF.

Autoritatea își rezervă dreptul de a accepta treptat plecarea salariaților care apelează la planul de încetare voluntară a contractului de muncă, pentru a nu exista sincope în activitatea curentă, mai precizeaza institutia.

ComentariiAdauga un comentariu
Nume *:

E-mail *:
(nu se afiseaza pe site)
Subiect:
*
Comentariu:

Turing Number

Tastati codul din imagine (doar cifre)  Adauga un comentariu folosind contul de Facebook

Alte stiri din categoria: Ultima OraBRD scumpeste substantial comisioanele

BRD majoreaza semnificativ comisioanele standard aferente operatiunilor derulate la ghisee si online de persoane fizice, precum transferurile, retragerile de numerar sau administrarea unui cont. Comisionul lunar pentru administrarea unui cont curent standard, in detalii

CEC Bank acorda fermierilor credite cu o parte din dobanda subventionata de stat

• CEC Bank este prima instituție bancară care a transmis solicitări către FGCR pentru obținerea acordurilor de finanțare granturi în cadrul Programului guvernamental CEC Bank susține finanțarea agriculturii românești prin acordarea detalii

Patria Bank acorda fermierilor credite pentru achizitia de produse agricole Agrii

Începând cu aceasta lună, Patria Bank oferă în parteneriat cu Agrii soluții pentru fermierii care au nevoie de finanțare pentru achiziția de inputuri agricole și obținerea unor recolte bogate și profitabile, anunta banca intr-un comunicat, in care detalii

Taxa de pod Fetesti (peaj) si vinieta de Ungaria (huvinieta) se pot cumpara si din aplicatia CEC Bank

• CEC Bank oferă totodată clienților săi posibilitatea să își actualizeze adresa de e-mail folosită în relația cu banca, direct din CEC app  CEC Bank oferă clienților săi, începând din această lună, posibilitatea detalii

  

Ultimele Comentarii