BANCI | Opinie

Presedintele ANAF, Daniel Chitoiu: Firmele se confrunta cu un blocaj financiar, intrucat bancile au stagnat creditarea

Trimite stirea unui prieten
Nume *
E-mail *
E-mail prieten *
Mesaj
Cod validare * Turing Number
Tastati codul din imagine (doar cifre)
195.154.184.126

Autor: Bancherul.ro
2008-10-30 13:37

Firmele se confruntă cu un anumit blocaj financiar, întrucât băncile au stagnat creditarea, a declarat, joi, preşedintele Agenţiei Naţionale de Administrare Fiscală (ANAF), Daniel Chiţoiu, care crede că situaţia se va remedia în următoarele două-trei săptămâni.

"Cel mai bine ar fi băncile să dea drumul la creditare. A fost o conjunctură acum, dar în maximum două-trei săptămâni cred că se va relua finanţarea. Sistemul bancar nu are probleme, dar şi-au luat toţi măsuri de precauţie. Din câte înţeleg, există o stagnare în a acorda credite", a spus Chiţoiu.

El a arătat că firmele trebuie să-şi continue activitatea, dar în momentul de faţă creditul fiscal ar fi foarte scump, iar sistemul informatic al ANAF impune executarea imediată a celui care nu-şi achită obligaţiile.

"Dacă nu vor avea lichidităţi, va fi o mare problemă. Cu sistemul informatic actual îl blochezi pe loc (n.r. - firma debitoare), dar interesul nostru este să îl laşi în viaţă şi să îţi plătească. Asta a fost toată filosofia guvernării liberale, să nu intervii foarte mult în economie", a adăugat preşedintele ANAF.

Potrivit lui Chiţoiu, veniturile la bugetul de stat sunt în grafic, iar dacă ultimul trimestru va merge ca până în prezent, vor atinge 35% din PIB la finalul anului, iar prin includerea fondurilor europene ponderea va urca la 38% din PIB.

El a ţinut să precizeze că programul de guvernare al PNL pentru următorii patru ani presupune menţinerea cotei unice şi o scădere suplimentară a contribuţiilor de asigurări sociale cu zece puncte procentuale, politică de care este nevoie mai ales în aceste momente de criză.

Comentarii



Adauga un comentariu
Nume *:

E-mail *:
(nu se afiseaza pe site)
Subiect:
*
Comentariu:

Turing Number

Tastati codul din imagine (doar cifre)  



Adauga un comentariu folosind contul de Facebook

Alte stiri din categoria: Opinie



Banca Transilvania implineste 30 de ani

Mesaj top management BT, 16 februarie 2024 Banca Transilvania: Sunt 30 de ani de când creÈ™tem în România È™i de când vedem România crescând Astăzi este ziua Băncii Transilvania. Orice aniversare ne duce cu detalii

De cand si cat de mult ar putea sa scada dobanzile in 2024?

Diminuarea inflatiei ridica intrebarea cu privire la momentul in care ar putea sa inceapa sa scada si dobanda de referinta stabilita de Banca Nationala a Romaniei (BNR) si implicit cele la credite si depozite. Discutiile privind scaderea dobanzii BNR ar putea detalii

Ce responsabilitate au bancile in cazul fraudelor online?

„Am fost victima unei fraude prin Neocapital È™i mi s-au furat sume importante prin transfer online neautorizat de mine”, ne-a scris un cititor. „Sint grupuri organizate, iar băncile nu au sisteme de securizare eficienta a conturilor detalii

Creditele ipotecare ar putea creste in 2024, estimeaza Banca Transilvania

Banca Transilvania se asteapa ca cererea de credite ipotecare sa creasca in 2024, datorita reducerii dobanzilor si a unei oferte de preturi mai accesibile pe piata rezidentiala, conform declaratiilor directorului bancii, Omer Tetik. ”CreÈ™terea detalii

 



 

Ultimele Comentarii