LEASING | Analiza

Piata de leasing va scadea cu 20-30% in 2009

Trimite stirea unui prieten
Nume *
E-mail *
E-mail prieten *
Mesaj
Cod validare * Turing Number
Tastati codul din imagine (doar cifre)
195.154.184.126

Autor: Bancherul.ro
2009-03-03 23:11

Piaţa românească de leasing va înregistra în acest an o scădere cuprinsă între 20% şi 30%, de la nivelul de 4,817 miliarde euro realizat în 2008, pe fondul evoluţiei actuale a economiei româneşti şi conjuncturii internaţionale nefavorabile.

Estimarea unei scăderi a pieţei de leasing de 20-30% în acest an, realizată de Asociaţia Societăţilor Financiare - ALB România, ar duce la o valoare a bunurilor finanţate în leasing la nivel naţional de 3,37-3,85 miliarde de euro.

ALB estimează căleasingul auto va avea o pondere de 75% în totalul pieţei, în timp ce finanţările pentru echipamente vor reprezenta 21%, iar leasingul imobiliar va avea o cotă de 4% din totalul pieţei.

"Deşi acest an va fi unul afectat de situaţia economică actuală şi vom înregistra o scădere de 20-30% a pieţei de leasing, voi rămâne optimist. Avem sectoare care pot beneficia de această situaţie, respectiv sectorul de real estate comercial, pentru care putem propune soluţii de sale and lease-back (clientul vinde şi reînchiriază bunul imobiliar de la compania de leasing pentru a-şi păstra lichidităţile - n.r.), astfel încât activitatea de leasing poate aduce finanţarea necesară pentru produse", a declarat, într-o conferinţă de presă, preşedintele ALB, Jean-Claude Boloux, citat de Mediafax.

El şi-a exprimat speranţa că statul se va folosi de această perioadă pentru a lansa nişte proiecte publice în domeniul construcţiilor, pentru care să angajeze muncitori români, astfel încât sectorul construcţiilor să se menţină la un nivel cât de cât stabil.

În ceea ce priveşte posibilitatea companiilor de leasing care-şi vor mai putea reînnoi liniile de refinanţare, Boloux a arătat că firmele afiliate băncilor nu vor avea probleme în această privinţă, întrucât se vor finanţa în continuare de la băncile-mamă, însă companiile independente ar putea avea de suferit şi să ajungă în imposibilitatea de a mai atrage fonduri, afectând astfel piaţa de leasing în ansamblu.

Piaţa românească de leasing a înregistrat anul trecut o scădere cu 2,6% faţă de 2007, la 4,817 miliarde euro, în funcţie de valoarea bunurilor finanţate, pe fondul introducerii taxei de poluare la maşini şi declanşării crizei financiare.

În 2007 acest sector a însumat 4,948 miliarde euro, în creştere cu 51,3% faţă de anul precedent.

Comentarii



Adauga un comentariu
Nume *:

E-mail *:
(nu se afiseaza pe site)
Subiect:
*
Comentariu:

Turing Number

Tastati codul din imagine (doar cifre)  



Adauga un comentariu folosind contul de Facebook

Alte stiri din categoria: Analiza



La care banci se poate face actualizarea online a datelor de catre firme

Actualizarea online a datelor firmelor, pe site-urile sau in aplicatiile bancilor, este posibila la doar trei institutii de credit, la restul fiind nevoie de prezenta intr-o sucursala. ING Bank a anuntata ca a introdus opțiunea de actualizare a datelor 100% detalii

Conturi bancare gratuite pentru incasarea salariului, pensiei si indemnizatiilor sociale. Dar cine poate sa-si faca unul?

Legea care permite in prezent celor fara conturi bancare sa-si deschida unul nou, denumit cont de baza, fara comisioane de deschidere, inchidere si retragere numerar la bancomat, a fost modificata de Parlament. Noua varianta a acestei legi, care mai asteapta detalii

Indicatorii sistemului bancar la finalul trimestrului 3 din 2023

Indicatorii sistemului bancar la finalul lunii iunie 2023, conform datelor furnizate de Banca Nationala a Romaniei (BNR).  Indicatorii au fost calculaÈ›i pe baza raportărilor financiar-contabile trimise la banca centrală de instituÈ›iile de credit, detalii

Indicatorii sistemului bancar la finalul T2 2023

Indicatorii sistemului bancar la finalul lunii iunie 2023, conform datelor furnizate de Banca Nationala a Romaniei (BNR). Indicatorii au fost calculați pe baza raportărilor financiar-contabile trimise la banca centrală de instituțiile de credit, detalii

 



 

Ultimele Comentarii