BANCI | Opinie

Mihai Tanasescu: Cresterea inflatiei in Romania, cauzata de lipsurile structurale

Trimite stirea unui prieten
Nume *
E-mail *
E-mail prieten *
Mesaj
Cod validare * Turing Number
Tastati codul din imagine (doar cifre)
195.154.184.126

Autor: Bancherul.ro
2011-05-06 16:14

Creşterea inflaţiei în România este cauzată de lipsurile structurale pe care ţara noastră le are, fenomenul fiind vizibil atât în toate ţările Uniunii Europene /UE/, cât şi pe alte continente, a declarat, vineri, într-un interviu acordat Radio România Actualităţi, Mihai Tănăsescu, reprezentantul României la Fondul Monetar Internaţional (FMI).

'(...) această creştere a inflaţiei este vizibilă nu numai în România, este vizibilă în toate ţările UE şi în alte continente. De fapt, este un efect al acestei creşteri enorme a preţului internaţional la alimente şi la produse petroliere şi care sigur, în cazul nostru, au un efect de creştere a inflaţiei', a afirmat Tănăsescu.
Oficialul FMI a adăugat că actuala curbă inflaţionistă este temporară, iar presiunile vor avea o tendinţă crescătoare până la jumătatea acestui an.

' Din discuţiile purtate atât cu Ministerul Finantelor, cu Banca Centrală, a reieşit foarte clar că aceste presiuni inflaţioniste, care, sigur, vor avea o tendinţă crescătoare până la prima jumătate a anului, după care ele vor reveni într-un trend descrescător, trebuie bine monitorizate, pentru a nu crea riscuri suplimentare', a explicat Mihai Tănăsescu.

Guvernatorul Băncii Naţionale a anunţat, joi, că prognoza de inflaţie pentru sfârşitul anului a fost revizuită în creştere la 5,1 la sută.

'Prognoza de 5,1 la sută pentru sfârşitul anului nu cuprinde majorarea care inţelegem că se va întâmpla, probabil în toamnă, la energia termică', a spus guvernatorul, lăsând să se înţeleagă că acest nivel ar putea fi depăşit.

Comentarii



Adauga un comentariu
Nume *:

E-mail *:
(nu se afiseaza pe site)
Subiect:
*
Comentariu:

Turing Number

Tastati codul din imagine (doar cifre)  



Adauga un comentariu folosind contul de Facebook

Alte stiri din categoria: Opinie



Banca Transilvania implineste 30 de ani

Mesaj top management BT, 16 februarie 2024 Banca Transilvania: Sunt 30 de ani de când creștem în România și de când vedem România crescând Astăzi este ziua Băncii Transilvania. Orice aniversare ne duce cu detalii

De cand si cat de mult ar putea sa scada dobanzile in 2024?

Diminuarea inflatiei ridica intrebarea cu privire la momentul in care ar putea sa inceapa sa scada si dobanda de referinta stabilita de Banca Nationala a Romaniei (BNR) si implicit cele la credite si depozite. Discutiile privind scaderea dobanzii BNR ar putea detalii

Ce responsabilitate au bancile in cazul fraudelor online?

„Am fost victima unei fraude prin Neocapital și mi s-au furat sume importante prin transfer online neautorizat de mine”, ne-a scris un cititor. „Sint grupuri organizate, iar băncile nu au sisteme de securizare eficienta a conturilor detalii

Creditele ipotecare ar putea creste in 2024, estimeaza Banca Transilvania

Banca Transilvania se asteapa ca cererea de credite ipotecare sa creasca in 2024, datorita reducerii dobanzilor si a unei oferte de preturi mai accesibile pe piata rezidentiala, conform declaratiilor directorului bancii, Omer Tetik. ”Creșterea detalii

 



 

Ultimele Comentarii