BANCI | Analiza

Fondurile speculative au castigat milioane pariind pe prabusirea Barclays

Trimite stirea unui prieten
Nume *
E-mail *
E-mail prieten *
Mesaj
Cod validare * Turing Number
Tastati codul din imagine (doar cifre)
195.154.184.126

Autor: Bancherul.ro
2009-01-23 12:59

Fondurile speculative au făcut milioane pariind pe prăbuşirea Barclays. Unul dintre cele mai de succes fonduri a câştigat 12 milioane de lire sterline în numai patru zile mizând pe scăderea acţiunilor Barcalys. Mişcarea va genera însă noi controverse privind strategiile de short-selling, potrivit Money Channel.

Lansdowne Partners, care a profitat şi de scăderea acţiunilor Northern Rock , a vândut acţiunile Barclays vinerea trecută, când banca britanică a văzut cum valoarea sa de piaţă s-a redus cu un sfert. Fondul le-a răscumpărat miercuri după ce scăzuseră cu 1 liră pe titlu.

Aflarea acestei strategii va aprinde disputele între politicieni şi Autoritatea de Supraveghere a Pieţei care a ridicat săptămâna trecută restricţiile împotriva short-selling-ului.

Restricţia a fost introdusă în septembrie în încercarea de a proteja preţul acţiunilor HBOS. Cum preţurile titurilor bancare au continuat să scadă, în ciuda măsurilor, Autoritatea de Supraveghere a insitat că vânzătorii short nu sunt de vină. Mai mult, instituţia solicită ca vânzătorii short, care împrumută acţiuni pe care nu le au pentru a le vinde în perspectiva de a le răsumpăra la un preţ mai mic, să facă publice astfel de poziţii.

Lansdowne este singurul hedge fund care a recunoscut ca a adoptat o asemenea strategie în privinţa Barclays.

Ridicarea resticţiei pentru vânzările în lipsă l-a înfuriat pe cancelarul, Alistair Darling. De cealaltă parte, Lord Turner, preşedintele FSA, a declarat pentru un post de radio britanic că deocamdată nu există dovezi şi nici măcar semne că vânzările în lipsă, chiar şi cele abuzuve, ar avea un rol major în scăderea acţiunilor.

Lansdowne a anunţat că administrează banii fondurilor de pensii, ai unor universităţi precum şi donaţii, iar ca asigurare împotriva căderii pieţelor a adoptat o scurtă poziţie short pe titlurile Barclays , ceea ce a reprezentat doar 0,25% din totalul fondurilor pe care le are în administrare. Strategia i-a adus fondului un profit de 12 milioane de lire.

La rândul său, Barclays încearcă să îşi apere poziţia şi să convingă piaţa că nu a făcut aceleaşi greşeli care au dus la naţionalizarea Royal Bank of Scotland şi a Lloyds . Banca încearcă să accelereze publicarea rezultatelor pe anul 2008 care promit să arate un profit de cel puţin 5,2 miliarde de lire sterline, mai mult decât valoarea sa de piaţă de 4,8 miliarde de lire.

Comentarii



Adauga un comentariu
Nume *:

E-mail *:
(nu se afiseaza pe site)
Subiect:
*
Comentariu:

Turing Number

Tastati codul din imagine (doar cifre)  



Adauga un comentariu folosind contul de Facebook

Alte stiri din categoria: Analiza



La care banci se poate face actualizarea online a datelor de catre firme

Actualizarea online a datelor firmelor, pe site-urile sau in aplicatiile bancilor, este posibila la doar trei institutii de credit, la restul fiind nevoie de prezenta intr-o sucursala. ING Bank a anuntata ca a introdus opțiunea de actualizare a datelor 100% detalii

Conturi bancare gratuite pentru incasarea salariului, pensiei si indemnizatiilor sociale. Dar cine poate sa-si faca unul?

Legea care permite in prezent celor fara conturi bancare sa-si deschida unul nou, denumit cont de baza, fara comisioane de deschidere, inchidere si retragere numerar la bancomat, a fost modificata de Parlament. Noua varianta a acestei legi, care mai asteapta detalii

Indicatorii sistemului bancar la finalul trimestrului 3 din 2023

Indicatorii sistemului bancar la finalul lunii iunie 2023, conform datelor furnizate de Banca Nationala a Romaniei (BNR).  Indicatorii au fost calculaÈ›i pe baza raportărilor financiar-contabile trimise la banca centrală de instituÈ›iile de credit, detalii

Indicatorii sistemului bancar la finalul T2 2023

Indicatorii sistemului bancar la finalul lunii iunie 2023, conform datelor furnizate de Banca Nationala a Romaniei (BNR). Indicatorii au fost calculați pe baza raportărilor financiar-contabile trimise la banca centrală de instituțiile de credit, detalii

 



 

Ultimele Comentarii