BANCI | Analiza

Doar 5% dintre romanii din mediul urban vor sa ia un credit bancar

Trimite stirea unui prieten
Nume *
E-mail *
E-mail prieten *
Mesaj
Cod validare * Turing Number
Tastati codul din imagine (doar cifre)
195.154.184.126

Autor: Bancherul.ro
2010-07-02 13:22

Unul dintre trei români din mediul urban are de rambursat un împrumut şi doar 5% dintre locuitorii de la oraş vor să ia un credit bancar în acest an, conform unui studiu publicat în raportul Financiar 2010, publicat de Mediafax.

A şaptea ediţie a raportului anual de piaţă editat de Mediafax conţine rezultatele unei cercetări referitoare la gradul de îndatorare al românilor şi intenţiile de contractare a unor credite. Studiul a fost realizat pentru Mediafax de firma de cercetare 360insights în perioada aprilie - mai 2010, în rândul a 800 de persoane din mediul urban, femei şi bărbaţi, cu vârste cuprinse între 16 şi 64 de ani.

Conform cercetării, 34% dintre românii din mediul urban deţin individual o formă de credit. Cele mai răspândite sunt creditele bancare, în timp ce împrumuturile în magazine şi cele de tip leasing au o penetrare mai scăzută.

În ceea ce priveşte intenţiile de contractare a unui credit, 89% dintre români nu intenţionează să se îndatoreze în acest an şi numai 6% plănuiesc să ia un împrumut, sub formă de credit bancar (5%), leasing (2%) şi/sau împrumut în magazin (2%).

Majoritatea celor care intenţionează să ia un împrumut spun că vor opta pentru un credit bancar, cu scadenţă de cinci-şase ani şi o rată lunară de aproximativ 600 de lei.

Creditele bancare vor fi destinate în principal reamenajării sau achiziţiei unei locuinţe, aceste două scopuri fiind menţionate de 23%, respectiv 15% dintre cei care ar urma să contracteze credite. Refinanţarea, acoperirea cheltuielilor de zi cu zi, cumpărarea unei maşini şi studiile personale sau ale copiilor sunt alte motive pentru care românii s-ar îndatora la bănci.

Rezultatele studiului realizat pentru Mediafax sunt integrate în analizele din raportul Financiar 2010, care mai cuprinde cronologii ale evenimentelor majore de pe pieţele financiare din decursul ultimului an şi un index al companiilor din acest sector.

Comentarii



Adauga un comentariu
Nume *:

E-mail *:
(nu se afiseaza pe site)
Subiect:
*
Comentariu:

Turing Number

Tastati codul din imagine (doar cifre)  



Adauga un comentariu folosind contul de Facebook

Alte stiri din categoria: Analiza



La care banci se poate face actualizarea online a datelor de catre firme

Actualizarea online a datelor firmelor, pe site-urile sau in aplicatiile bancilor, este posibila la doar trei institutii de credit, la restul fiind nevoie de prezenta intr-o sucursala. ING Bank a anuntata ca a introdus opțiunea de actualizare a datelor 100% detalii

Conturi bancare gratuite pentru incasarea salariului, pensiei si indemnizatiilor sociale. Dar cine poate sa-si faca unul?

Legea care permite in prezent celor fara conturi bancare sa-si deschida unul nou, denumit cont de baza, fara comisioane de deschidere, inchidere si retragere numerar la bancomat, a fost modificata de Parlament. Noua varianta a acestei legi, care mai asteapta detalii

Indicatorii sistemului bancar la finalul trimestrului 3 din 2023

Indicatorii sistemului bancar la finalul lunii iunie 2023, conform datelor furnizate de Banca Nationala a Romaniei (BNR).  Indicatorii au fost calculați pe baza raportărilor financiar-contabile trimise la banca centrală de instituțiile de credit, detalii

Indicatorii sistemului bancar la finalul T2 2023

Indicatorii sistemului bancar la finalul lunii iunie 2023, conform datelor furnizate de Banca Nationala a Romaniei (BNR). Indicatorii au fost calculați pe baza raportărilor financiar-contabile trimise la banca centrală de instituțiile de credit, detalii

 



 

Ultimele Comentarii