RECLAMATII BANCI | Educatie financiara

De ce primesc mesaje ca rata mea bancara la creditul Prima Casa se mareste nejustificat de mult?

Trimite stirea unui prieten
Nume *
E-mail *
E-mail prieten *
Mesaj
Cod validare * Turing Number
Tastati codul din imagine (doar cifre)
195.154.184.126

Autor: Bancherul.ro
2022-11-11 06:06

"De ce primesc mesaje la intervale de timp neregulate de la Raiffeisen cu privire la faptul ca rata mea bancara la Creditul Prima casa se mareste nejustificat de mult?", intreaba un cititor, la Reclamatiibanci.ro.

Iata periodicitatea mesajelor pe care le-am primit privind cresterea ratei la creditul meu Prima casa:

*Luni 31 IANUARIE 2022:*
Te informam ca in urma actualizarii indicelui ROBOR, incepand cu luna februarie 2022 rata creditului tau Prima Casa este 879.89 RON. Poti obtine detalii in orice agentie.

*Vineri 29 APRILIE 2022:*
Te informam ca in urma actualizarii indicelui ROBOR, incepand cu luna mai 2022 rata creditului tau Prima Casa este 1069.96 Lei. Poti obtine detalii in orice agentie.

*Joi 28 IULIE 2022:*
Te informam ca in urma actualizarii indicelui ROBOR, incepand cu luna august 2022 rata creditului tau Prima Casa este 1200.26 LEI. Poti obtine detalii in orice agentie.

*Vineri 28 OCTOMBRIE 2022:*
Te informam ca in urma actualizarii indicelui ROBOR, incepand cu luna noiembrie 2022 rata creditului tau Prima Casa este 1331.26 LEI. Poti obtine detalii in orice agentie.

Raspuns ReclamatiiBanci.ro

Stimata doamna,

Creditele imobiliare Prima Casa, conform legii, au o dobanda variabila, care se modifica la fiecare trei luni, conform evolutiei indicilor ROBOR la 3 luni, iar mai nou IRCC.

Care este diferenta dintre ROBOR si IRCC? Cititi acest articol.

Este mai bun IRCC decat ROBOR? Este mai bine sa schimb indicele ROBOR cu IRCC? Cititi acest articol.

Mesajele trimise de Raiffeisen nu sunt la intervale neregulate, ci la finalul fiecarei luni anterioare celei in care se modifica indicii de dobanda.

Majorarea substantiala a ratei, nejustificat de mult, cum spuneti dumneavoastra, este cauzata de cresterea puternica a indicelui ROBOR la 3 luni, de la 2% la 8% in acest an.

Daca intampinati probleme cu plata ratelor la Raiffeisen, sfatul meu este sa trimiteti la banca o cerere pentru gasirea unei solutii pentru evitarea acumularii de restante si eventual raportarea la Biroul de Credit, cu consecinta de a nu mai putea face un nou imprumut sau o refinantare in viitor. Vezi aici articolul integral

Taguri: IRCC (Indicele de Referinta pentru Creditele Consumatorilor)  credite ipotecare  ROBOR  dobanzi credite  banca  Reclamatiibanci.ro  Educatie financiara  credite Prima Casa  credite pentru locuinte  credite imobiliare  reclamatie Raiffeisen Bank  

Comentarii



Adauga un comentariu
Nume *:

E-mail *:
(nu se afiseaza pe site)
Subiect:
*
Comentariu:

Turing Number

Tastati codul din imagine (doar cifre)  



Adauga un comentariu folosind contul de Facebook

Alte stiri din categoria: Educatie financiara



Cand bancile promoveaza creditele cu dobanda fixa, tu fii atent(a) la cea variabila!

De ce? Raspunsul e intuitiv: ne aflam intr-o etapa de scadere a dobanzilor, dupa ce acestea au atins un varf de crestere in 2023, din cauza inflatiei. Dobanzile fixe sunt recomandabile intr-o perioada cand nivelul acestora este redus si urmeaza un nou ciclu de detalii

Blocarea profitului din criptomonede in Blockchain este o metoda de frauda online

"Cum pot scoate banii mei profit din tranzacții cu bitcoin blocați în blockain să nu mai trimit bani înainte că mam săturat de minciuni și înșelat, vă mulțumesc de înțelegere și aștept răspuns", intreaba un cititor. "La fel prescriu mai detalii

Geolocalizarea, o masura de protectie impotriva fraudelor luata de ING Bank

ING Bank adopta o masura de protectie impotriva fraudelor online si cu cardul, in premiera pe piata bancara din Romania: geolocalizarea. Prin acest nou serviciu, disponibil in aplicatia Home Bank, ING detecteaza tranzactiile bancare facute de fraudatori, cu detalii

Mama mea de 74 de ani a facut 10 credite la IFN-uri si acum are de platit dobanzi de 4.000 de lei din pensia de 2.300 de lei. Ce pot sa fac?

„Mama mea, in varsta de 74 de ani, cu afectiuni neuronale nediagnosticate legal (pentru ca refuza un control ce ar putea duce la internarea ei, are 9 pisici de crescut) m-a anuntat ca a contractat peste 10 credite de la 10 IFN-uri si are de platit 4.000 de lei pe luna doar dobanzi din detalii

 



 

Ultimele Comentarii