BANCI | Profil

Cum pot obtine antreprenorii din domeniul agricol si alimentar credite garantate de stat cu dobanda mica

Trimite stirea unui prieten
Nume *
E-mail *
E-mail prieten *
Mesaj
Cod validare * Turing Number
Tastati codul din imagine (doar cifre)
195.154.184.126

Autor: Bancherul.ro
2024-05-28 08:39

Fermierii, firmele sau intreprinderile individuale si familiale din sectorul alimentar si agricol pot obtine credite garantate aproape integral de stat si cu dobanzi mici, la jumatate fata de cele standard, prin noul program guvernamental Rural Plus, componenta a IMM Invest.

Beneficiarii eligibili pentru astfel de finantari sunt atat firmele mici, cat si cele mari, cu formele de organizare: Societăți comerciale, PFA, Întreprinderi Individuale, Întreprinderi Familiale, Fermieri, asociații de fermieri, Societăți Cooperative, Asociații Agricole.

In privinta garantiilor, acestea sunt oferite de Fondul de Garantare a Creditului Rurual (FGCR) si acopera pana la 90% din valoarea unui imprumut, fara plata comisioanelor de garantare, subventionate de stat.

Dobanzile sunt mai mici decat cele pentru un credit obisnuit. De exemplu, la CEC Bank dobanda este doar 1,5% plus ROBOR 3 luni la creditul de investitii si 1,9% plus ROBOR 3 luni la cel pentru activitatea curenta.

Comparativ, un credit rapid tip agro pentru investitii, in afara programului IMM Invest, are o doabanda de 2,5% plus ROBOR 6 luni.

Un alt avantaj al creditelor tip Rural Plus este ca dobanda este suportata de stat, sub forma unui grant, pe o perioada de 12 luni din cele maxim 36 de luni de creditare pentru un credit pentru capital de lucru si cel mult 72 de luni pentru investitii.

Nu exista niciun comision pentru aceste credite: nici de anliza, nici de acordare, gestiune sau de rambursare anticipata.

Datorita acestor beneficii, creditele prin programul IMM Invest sunt atractive pentru antreprenorii din sectorul agricol, dupa cum spune Ramona Ivan, Director Relații cu Instituții Naționale și Internaționale în cadrul CEC Bank:

“La fel ca în anii anteriori, programele guvernamentale destinate finanțării sectorului agricol continuă să se bucure de un interes deosebit din partea beneficiarilor, astfel că am ales să fim alături de agricultori și în anul 2024, oferindu-le acestora posibilitatea finanțării în condițiile avantajoase ale Programului IMM PLUS – componenta Rural Plus.”

Care sunt cheltuielile eligibile pentru un credit si pasii de urmat pentru a-l obtine puteti sa le aflati de pe site-ul CEC Bank, la acest link.

Taguri: dobanzi credite firme  credite firme  CEC Bank  dobanzi credite  banca  imprumut  Credite IMM  

Comentarii



Adauga un comentariu
Nume *:

E-mail *:
(nu se afiseaza pe site)
Subiect:
*
Comentariu:

Turing Number

Tastati codul din imagine (doar cifre)  



Adauga un comentariu folosind contul de Facebook

Alte stiri din categoria: Profil



Garanti BBVA Leasing obtine o finantare de la BERD

Garanti BBVA Leasing, parte a Grupului Garanti BBVA România, semnează un nou acord de împrumut de 10 milioane de euro cu Banca Europeană pentru Reconstrucție și Dezvoltare (BERD), pentru a sprijini dezvoltarea IMM-urilor din România, conform unui detalii

Platile instant, posibile la 14 dintre cele 23 de banci

Platile instant in lei se pot face la majoritatea bancilor mari, cu cateva exceptii, precum Unicredit si Intesa. In total, 14 din totalul celor 23 de banci importante din Romania ( 20 de banci romanesti si 3 sucursale ale bancilor straine) ofera serviciul de plati instant, care se pot detalii

Biletele la ordin, cecurile si cambiile pot fi trimise din aplicatia CEC Bank

CEC Bank continuă procesul de digitalizare și implementează o nouă funcționalitate destinată firmelor: Scanarea Instrumentelor de Debit în aplicația de Mobile Banking – CEC app, anunta banca intr-un comunicat, in care adauga: ”CEC detalii

Tentativa de frauda online prin e-mailuri trimise clientilor CEC Bank

Clientii CEC Bank care au primit astazi e-mailuri cu mesajul „Restricționare Temporară a Contului Dvs.” trebuie sa le ignore, pentru ca sunt tentative de frauda online. Desi mailul pare a veni de la CEC Bank, intrucat in dreptul expeditorului (de detalii

 



 

Ultimele Comentarii