BANCI | Profil

Cum pot obtine antreprenorii din domeniul agricol si alimentar credite garantate de stat cu dobanda mica

Trimite stirea unui prieten
Nume *
E-mail *
E-mail prieten *
Mesaj
Cod validare * Turing Number
Tastati codul din imagine (doar cifre)
195.154.184.126

Autor: Bancherul.ro
2024-05-28 08:39

Fermierii, firmele sau intreprinderile individuale si familiale din sectorul alimentar si agricol pot obtine credite garantate aproape integral de stat si cu dobanzi mici, la jumatate fata de cele standard, prin noul program guvernamental Rural Plus, componenta a IMM Invest.

Beneficiarii eligibili pentru astfel de finantari sunt atat firmele mici, cat si cele mari, cu formele de organizare: Societăți comerciale, PFA, Întreprinderi Individuale, Întreprinderi Familiale, Fermieri, asociații de fermieri, Societăți Cooperative, Asociații Agricole.

In privinta garantiilor, acestea sunt oferite de Fondul de Garantare a Creditului Rurual (FGCR) si acopera pana la 90% din valoarea unui imprumut, fara plata comisioanelor de garantare, subventionate de stat.

Dobanzile sunt mai mici decat cele pentru un credit obisnuit. De exemplu, la CEC Bank dobanda este doar 1,5% plus ROBOR 3 luni la creditul de investitii si 1,9% plus ROBOR 3 luni la cel pentru activitatea curenta.

Comparativ, un credit rapid tip agro pentru investitii, in afara programului IMM Invest, are o doabanda de 2,5% plus ROBOR 6 luni.

Un alt avantaj al creditelor tip Rural Plus este ca dobanda este suportata de stat, sub forma unui grant, pe o perioada de 12 luni din cele maxim 36 de luni de creditare pentru un credit pentru capital de lucru si cel mult 72 de luni pentru investitii.

Nu exista niciun comision pentru aceste credite: nici de anliza, nici de acordare, gestiune sau de rambursare anticipata.

Datorita acestor beneficii, creditele prin programul IMM Invest sunt atractive pentru antreprenorii din sectorul agricol, dupa cum spune Ramona Ivan, Director Relații cu Instituții Naționale și Internaționale în cadrul CEC Bank:

“La fel ca în anii anteriori, programele guvernamentale destinate finanțării sectorului agricol continuă să se bucure de un interes deosebit din partea beneficiarilor, astfel că am ales să fim alături de agricultori și în anul 2024, oferindu-le acestora posibilitatea finanțării în condițiile avantajoase ale Programului IMM PLUS – componenta Rural Plus.”

Care sunt cheltuielile eligibile pentru un credit si pasii de urmat pentru a-l obtine puteti sa le aflati de pe site-ul CEC Bank, la acest link.

Taguri: dobanzi credite firme  credite firme  CEC Bank  dobanzi credite  banca  imprumut  Credite IMM  

ComentariiAdauga un comentariu
Nume *:

E-mail *:
(nu se afiseaza pe site)
Subiect:
*
Comentariu:

Turing Number

Tastati codul din imagine (doar cifre)  Adauga un comentariu folosind contul de Facebook

Alte stiri din categoria: ProfilFondul de investitii in actiuni romanesti ETF BET Patria are comisioane mai mici

• Fondul ETF BET Patria – Tradeville a depasit valoarea de 300 milioane lei in active nete totale in a doua jumatate a lunii mai, activul inregistrand o crestere cu 80,9% fata de sfarsitul anului 2023  • Numarul de investitori detalii

Patria Credit si-a inmultit creditele pentru agricultori cu 14%

Patria Credit înregistrează rezultate pozitive pentru al 8-lea an consecutiv, cu o creștere de 14% a portofoliului de credite și 44% a profitului, în anul 2023, conform unui comunicat, in care se adauga: • Patria Credit IFN SA, instituție detalii

Cum pot obtine antreprenorii din domeniul agricol si alimentar credite garantate de stat cu dobanda mica

Fermierii, firmele sau intreprinderile individuale si familiale din sectorul alimentar si agricol pot obtine credite garantate aproape integral de stat si cu dobanzi mici, la jumatate fata de cele standard, prin noul program guvernamental Rural Plus, componenta a IMM detalii

Credite prin Programul IMM Plus, din aplicatia George BCR

• Antreprenorii pot să acceseze finanțările din programul IMM PLUS direct din George, pe flux 100% digital, într-un mod simplu și rapid; • În cadrul programelor IMM INVEST, BCR a acordat peste 7.500 de credite, cu o valoare totală aprobată de peste 6 miliarde detalii

  

Ultimele Comentarii

 • plangere

  de 9 zile ma zbat sa mi retrag o suma foarte mare din coinbase si acum de 2 ore m-au sunat din ... detalii

 • Revolut

  Multe dintre produsele si serviciile Revolut nu sunt cele mai bune din piata, nici in privinta ... detalii

 • Am fost păcălit

  Am fost păcălit de firma de trasctionare și investiții CRYPTO GLOBAL GROWTH-SAFE am investit ... detalii

 • frauda prin GapInvest

  Daca ajuta va pot da nume si numere de telefon de la GapInvestCapital. 1. Lilian Antonescu +40 764 ... detalii

 • frauda GapInvestCapital

  Buna ziua. Din pacate sunt victima acestui sistem. Am incercat sa investesc in actiuni, prin acest ... detalii