RECLAMATII BANCI | Educatie financiara

Ce pot sa fac daca IFN-urile m-au indatorat peste limita impusa de BNR?

Trimite stirea unui prieten
Nume *
E-mail *
E-mail prieten *
Mesaj
Cod validare * Turing Number
Tastati codul din imagine (doar cifre)
195.154.184.126

Autor: Bancherul.ro
2023-07-28 09:13

„Buna ziua! Cum ar trebui sa procedez dacă anumite Ifn-uri mi-au oferit împrumut indatorandu-ma peste limita admisă de BNR ? Cum as putea formula o reclamație? Vă mulțumesc frumos!”, intreaba un cititor, la Reclamatiibanci.ro.

Raspuns

Acodarea de credite cu un grad de indatorare mai mare de 40% din salariu este interzisa de Banca Nationala a Romaniei (BNR).

Exista o exceptie, pentru persoanele cu venituri mari, care nu ar putea avea problele cu plata ratelor.

Daca dumneavoastra nu aveti un salariu mare si nu mai puteti face fata platilor acestor credite de la IFN-uri, din cauza dobanzilor foarte mari, iata ce trebuie sa faceti:

In primul rand, trebuie sa faceti cate o reclamatie la IFN-uri, in care sa va plangeti ca ati ajuns supraindatorata din cauza faptului ca nu a fost respectat Regulamentul BNR privind gradul maxim de indatoare, de 40% din venituri. In consecinta, solicitati gasirea unei solutii pentru achitarea creditelor, fara sa ajungeti in situatia de a fi raportata la Biroul de Credit sau executata silit.

Faceti o sesizare la Banca Nationala a Romaniei (BNR) cu privire la faptul ca ati putut obtine credite de la IFN cu depasirea gradului de indatorare, desi salariul dumneavoastra nu este mare.

Vezi aici raspunsul integral

Ai probleme cu bancile sau IFN-urile? Scrie-ne aici si te ajutam!

Taguri: Banca Nationala a Romaniei (BNR)  credite noi  Reclamatiibanci.ro  credite IFN  credit online  reclamatie IFN  

Comentarii

Cetatean
Dragule
Cand faci plangerea sa nu uiti sa mentionezi ca ai dat declaratii de fals si uz de fals cu privire la cheltuielile declarate, care by the way reprezinta niscai infractiune. Creditare inseamna sa ai bun simt ....... nu nesimtire. Pana sa arunci cu piatra sa te uiti in oglinda cine e divin, ca se pare ca stiai ce faci.



Adauga un comentariu
Nume *:

E-mail *:
(nu se afiseaza pe site)
Subiect:
*
Comentariu:

Turing Number

Tastati codul din imagine (doar cifre)  



Adauga un comentariu folosind contul de Facebook

Alte stiri din categoria: Educatie financiara



Am primit un telefon pentru actualizarea aplicatiei YOU BRD si am fost fraudat. Cum pot sa recuperez banii?

„Mi-a fost fraudat contul la BRD prin aplicația you brd. Am primit un telefon,crezând că este de la brd,să-mi actualizeze aplicația you brd, și în acest timp mi-au fost transferați din cont 88000 lei în doua tranzacții. După detalii

Ai codul PIN al cardului in telefon? Risti sa-ti pierzi banii!

Te-ai intrebat vreodata ce se intampla daca pierzi sau ti se fura cardul, iar odata cu el si portofelul sau telefonul, in care ai si codul PIN? Raspunsul, din pacate, este de rau augur. Risti sa pierzi banii de pe card, daca hotul gaseste PIN-ul in telefon si retrage banii de pe card, detalii

Finopro imi cere 17.500 de lei pentru un credit exigibil anticipat de 2.500 de lei la Credius! Ce pot sa fac?

„Buna ziua. Am si eu o problema. Acum un an de zile, am facut un credit de nevoi personale la Credius IFN. Acesta a fost in valoare de 2500 de lei ( din care 500 de lei taxa de analiza ) . Am platit cateva rate, dupa care am ramas fara serviciu, iar plata ratelor a devenit detalii

Cand bancile promoveaza creditele cu dobanda fixa, tu fii atent(a) la cea variabila!

De ce? Raspunsul e intuitiv: ne aflam intr-o etapa de scadere a dobanzilor, dupa ce acestea au atins un varf de crestere in 2023, din cauza inflatiei. Dobanzile fixe sunt recomandabile intr-o perioada cand nivelul acestora este redus si urmeaza un nou ciclu de detalii

 



 

Ultimele Comentarii