BANCI | Stirea Zilei

Care e cel mai bun card pentru incasarea alocatiei?

Trimite stirea unui prieten
Nume *
E-mail *
E-mail prieten *
Mesaj
Cod validare * Turing Number
Tastati codul din imagine (doar cifre)
195.154.184.126

Autor: Bancherul.ro
2019-05-28 22:51

“La ce banca sa-i fac un card copilului, pe care sa incaseze alocatia? Care sunt comisioanele pentru un astfel de card?” intreaba un cititor.

Pentru a-i putea oferi un raspuns, am comparat un numar de 11 comisioane pentru utilizarea unui card de debit din oferta celor 20 de banci romanesti care ofera servicii persoanelor fizice.

E important de precizat ca aceste comisioane sunt valabile in conditii standard, adica normale, fara vreo conditie, oferta speciala sau in cadrul unui pachet de servicii, cum ar fi incasarea salariului sau a unei anumite sume de bani, in fiecare luna, pe respectivul card, sau efectuarea de plati cu cardul sau online.

Cele mai mari comisioane percepute de banci la utilizarea unui card sunt cele pentru retragerile de bani de la ATM-urile altor banci decat cele eminte ale cardurilor. Comisionul standard in acest caz este 0,5% din suma retrasa, plus 2,5 lei, insa poate fi dublu (1% plus 5 lei) la unele banci, precum BCR, BRD, Raiffeisen, Unicredit, ProCredit Bank, Banca Feroviara.

Unele banci insa nu-si taxeaza clientii atunci cand retrag banii de pe card, fie de la propriile ATM-uri, fie de la alte banci. Este cazul CEC Bank si Alior Bank.

Alte patru banci, si anume Banca Transilvania (BT), BCR, Libra Bank si ProCredit Bank, au comision 0 doar pentru retragerile de bani de la bancomatele proprii.

Restul bancilor aplica un comision mediu de 0,2% pentru retragerile de numerar de pe cardurile emise de ele, la propriile bancomate.

Alt comision important pentru un card este cel de administrare lunara a contului aferent cardului.

Exista doar trei banci (BT, Libra Bank si Banca Feroviara) care ofera un cont gratuit, in conditii standard, nu speciale sau in cadrul unor pachete.

Al treilea comision important este cel pentru incasarea banilor pe card. Incasarile dintr-un cont al aceleiasi banci sunt in general gratuite, insa pentru incasarile din conturile altor banci, inclusiv din conturile Trezoreriei statului, cum este cazul alocatiei pentru copil, comisioanele pot ajunge si la 5 lei pentru fiecare incasare, ca la Raiffeisen Bank.

Cel mai ieftin card este la CEC Bank, iar cel mai scump la Credit Agricole

Insumate cele 11 comisioane, aplicate in cazul unei sume de 1.000 de lei utilizata pe card, ajungem la un total de 8 lei in cazul celui mai ieftin card, emis de CEC Bank, care este de peste 10 ori mai ieftin decat cel mai scump, emis de Credit Agricole.

In top 3 al celor mai ieftine carduri de debit se mai afla cele ale Alior Bank, cu 13 lei, si Garanti Bank, cu 20,5 lei.

Printre cele mai scumpe carduri se mai regasesc cele emise de Raiffeisen Bank si BRD. (vezi tabelul)

 

Comentarii

Eugenia Maria
Card alocație CEC Bank
Cum procedez? Ce este necesar, pentru a face card pentru alocație copilului de 14ani?

Vasile Coman - Bancherul.ro
Cum se face un card pentru alocatie la CEC Bank
Stimata doamna, pentru a va face un card de alocatie pentru copil, procedura este urmatoarea: mai intai deschideti un cont cu card atasat la CEC Bank (puteti sa-l deschidesti si online, pe site-ul bancii, la aceasta adresa: https://www.cec.ro/cec_in), dupa care transmiteti numarul contului (IBAN-ul) la Directia de asistenta sociala de la Primarie, unde trebuie sa faceti si o cerere in acest sens, adica pentru virarea pensiei in respectivul cont. Daca sunt probleme, reveniti la mine: vasile.coman@bancherul.ro sau tel. 0723292899

Cupsa Geta Florinela
Cardul de alocatie cec banc
Sunt mama minorului Cupsa Emilian Eugen.copilului îi este blocat cardul de alocatie.Eu sunt în Anglia ce acte trebuie sa trimit sã i se deblocheze cardul?

Stanescu Liliana
Vreau card alocație
Cum procedez in cazul in care doresc card pentru alocatie?

Alina Capita
Alocație
Card alocație ! Și dacă se poate deschis contul online .

Ignat Nicolae
Banca
Vreau să-mi fac card bancar online, Care Banca e posibel

Mocanu Angelica
Pentru alocatia copiilor
Doresc sa mi fac card bancar online cu Cec Bank

Safta Alina Ana Maria
Vreau un card pentru alocatie
Vreau un card de alocatie

Cristina mihaela Stefanache
Alocatia mea e blokata in banca
As vrea niste informati de la vasta de 15 ani eu nu am mai loat alocatie de oare ce a fost blokata in banka si as dori sa ma ajutati sa imi pot primi bani sunt adulta si am tot dreptu sami primesc alocatia

Lupașcu Laura Mădălina
Vreau card bancar
Vreau card bancar că îmi ajunge târziu alocația de la poștă



Adauga un comentariu
Nume *:

E-mail *:
(nu se afiseaza pe site)
Subiect:
*
Comentariu:

Turing Number

Tastati codul din imagine (doar cifre)  



Adauga un comentariu folosind contul de Facebook

Alte stiri din categoria: Stirea Zilei



Ce dobanzi au bancile la creditele de nevoi personale?

Dobanzile practicate de cele mai multe banci pentru creditele de nevoi personale destinate consumului nu mai sunt stabilite la niveluri standard ci sunt personalizate, in functie de mai multi factori, precum incasarea veniturilor in contul bancii sau istoricul de detalii

Topul creditelor ipotecare cu cele mai mici dobanzi fixe in primii 3-10 ani

Dobanzile fixe in primii 3-10 ani pentru un credit ipotecar variaza intre 5,75% si 9,90%, in functie de banca si de perioada cu dobanda nemodificata, conform ofertelor celor mai importante 10 banci. Dobanzile luate in calcul sunt cele standard, fara alte detalii

Cum raspunde ANPC la o reclamatie despre o frauda online: cu cuvintele bancii

Clientul unei banci (Unicredit) a fost fraudat online cu 25.000 de lei cu o asa-zisa investitie in actiuni pe site-ul Rominvest. (Atentie! Acest site functioneaza si in prezent, la acest link, https://dimensionaldreamscape.cam, dupa mai bine de o luna de la detalii

Dobanzile la creditele online ale IFN-urilor, plafonate prin lege la 365% pe an, fata de 70.000% cat erau pana acum

Parlamentul a adoptat o lege prin care dobanzile (DAE) la creditele online acordate de IFN-uri (Institutii Financiare Nebancare) sunt plafonate la 1% pe zi (365% pe an) in cazul imprumuturilor de maxim 5.000 de lei, 0,8% pe zi (292% pe an) la cele de pana la 10.000 de lei si 0,6% pe detalii

 



 

Ultimele Comentarii