Pe scurt si cu talc | Clauze abuzive

Capcanele Revolut: ascunde cursul valutar

Trimite stirea unui prieten
Nume *
E-mail *
E-mail prieten *
Mesaj
Cod validare * Turing Number
Tastati codul din imagine (doar cifre)
195.154.184.126

Autor: Bancherul.ro
2020-02-02 07:18

Revolut isi momeste potentialii clienti astfel: "calatoreste fara comisioane ascunse. Nu credem in granitele financiare, asa ca e firesc sa te lasam sa cheltui in strainatate in peste 150 de monede cu curs valutar interbancar, cu un mic comision de 0,5% pentru orice suma de peste 5.000 de lire cheltuita lunar."

De fapt, acel "mic" comision de 0,5% este unul mare. De exemplu, 0,5% din 5.000 de lire sunt 25 de lire comision.

In privinta cursului valutar interbancar, Revolut precizeaza urmatoarele:

"Cursul valutar interbancar este cursul dinamic la care băncile schimbă valute între ele. Este un curs în timp real, motiv pentru care se modifică în mod constant pe aplicația și pe site-ul nostru. Noi primim aceste cursuri de la terți, precum Morningstar și Currencycloud.

Dacă faci schimburi valutare în timpul săptămânii (luni-vineri GMT), beneficiezi de cursul valutar interbancar fără niciun comision pentru toate valutele, cu excepția bahtului tailandez și a grivnei ucrainene, pentru care există un comision de 1%, cu o mică taxă de 0,5% pentru tot ce depășește 20,000 lei în fiecare interval de o lună.

În weekend (sâmbătă și duminică ora Londrei) ratele oferite sunt fixe, pentru protecție împotriva fluctuațiilor, iar acest lucru înseamnă că există taxe de: +0,5% la toate valutele majore (adică USD, GBP, EUR, AUD, CAD, NZD, CHF, JPY, ISK, SEK, HKD, NOK, SGD, DKK, PLN și CZK)."

Dincolo de "mica" mare taxa de 0,5% pentru platile in weekend si pentru sume de peste 5.000 de lire, Revolut nu ne arata, nicaieri pe site, care este nivelul cursului valutar.

O informatie ascunsa din motive probabil bine intemeiate pentru o companie care vrea un profit cat mai mare de la clienti.

 

Taguri: aplicatie mobile banking  curs BNR  curs de schimb valutar  curs EURO/RON  clauze abuzive  

Comentarii

Mihai
Da
Dar ni-l arata in aplicatie.

cosming
Mda
Cursul de schimb in revolut e mai bun decât la bănci.... Am folosit in Europa, în Turcia și Indonezia și mereu a fost sensibil mai avantajos la nivelul exchange urilor. Daca as putea plăti ratele cu cardul in Romania clar ar fi super avantajos și as scăpa de cash și bancomate!

Vasile Coman - Bancherul.ro
curs de schimb Revolut
Cosming, poti te rog sa ne spui la ce curs de schimb Revolut au facut platile? Eu ma indoiesc ca e mai bun decat la unele banci, din simplul motiv ca nu este transparent, nu e afisat pe site-ul Revolut, cum este la banci si Mastercard sau Visa. In plus, Revolut aplica un comision de schimb valutar in valoare de 0,5%, atat la platile facute in weekend, cat si la platile de peste 5.000 de lire, comision care nu exista la banci,

Valentin
Schimb valutar
Salut Înainte îmi apărea pe app cu cât a crescut și cât a scăzut Euro și toate alea Dar acuma nu mai arată nimic

Florin
Premiera in Romania - Revolut dat in judecata
Buna ziua, Pe langa comisioanele ascunse, Revolut blocheaza fara justificare sume ( pe care le foloseste in scop propriu fara a plati dobanzi). I-am dat in judecata in Romania, pentru clauze abuzive. Va urma probabil un val de procese similare impotriva lor. Nr. unic (nr. format vechi) : 17723/197/2020 Data inregistrarii 11.09.2020 Data ultimei modificari: 11.09.2020 Sectie: CIVIL Materie: Civil Obiect: pretenţii

Vasile Coman - Bancherul.ro
blocare bani Revolut
Florin, care este problema cu Revolut? Care clauze din contract crezi ca sint abuzive? I-ai reclamat si la ANPC?

Vasile Coman - Bancherul.ro
proces Revolut
Instanta a anulat procesul, conform informatiilor publicate de Judecatoria Brasov: Complet: C14-CC Tip solutie: Anulează cererea Solutia pe scurt: Anularea acţiunii formulată de reclamantul Hriţuliac Florin în contradictoriu cu pârâta Revolut LTD. Cu drept la cerere în reexaminare pentru petent, în termen de 15 zile de la comunicarea încheierii, la Judecătoria Braşov. Pronunţată azi: 30 10 2020, prin punerea soluţiei la dispoziţia părţilor prin mijlocirea grefei instanţei. Document: Încheiere anulare cerere 30.10.2020

pop
plata in alte monede
BCR-ul, spre exemplu, îmi ia un mic comision de "2%" pentru plăti in alta moneda!

Bogdan
Autorul e un ageamiu sau reclamă la bancă
Autor, Să fim serioși, las-o așa că măcăne, ești cumva de la PSD? Oameni buni, pixul pe foaie: Cumpăr azi un dolar. Cursul la bănci ordonat crescător pe google, începe la 4.22 (banci no name) și ajunge peste 4.30. ING de ex e 4.27. Revolut e 4.19. Plus comisionul "uriaș" de 0.5%, adică 0.02. Ajungem la 4.21. Tot mai mic ca orice bancă. Va pupa tati.

Rahat pe bat
Prostii
Unu la mana, cand faci un schimb de 5000 Lire, nu il fac la sfarsit de saptaman ci il planifici. La sfarsit de sapt. faci schimburi de genul ca vrei sa-ti iei o inghetata. Chiar si daca ai face, la alte banci sau la birourile de schimb ai plati mai mult comision. Tot site-ul asta e plin de articole scrise de cineva care se vede ca scrie orice doar sa aibe o supa calda in burta.

Rahat pe bat
Iti afiseaza
Inainte sa finalizezi tranzactia de schimb iti afiseaza in aplicatie exact cursul de schimb si toate taxele aferente (daca e cazul, de ex. sambata si duminica) cand sunt si cand nu sunt iti spune ca sunt zero. Ba chiar mai mult, ai si posibilitatea sa nu cumperi la pretul actual ci sa stabilesti un pret la care vinzi si schimbul se va efectua abia cand valuta respectiva ajunge la pretul stabilit de tine.

Rahat pe bat
Alt arugment care nu e
"S-ar putea ca cursul sa nu fie acelasi cu cel de luni cand se deschid pietele." Si asta cum e vreo teapa? Ce ai vrea sa faca? Sa isi procure masina de vazut in viitor? Vrei cursul de luni, schimbi luni.



Adauga un comentariu
Nume *:

E-mail *:
(nu se afiseaza pe site)
Subiect:
*
Comentariu:

Turing Number

Tastati codul din imagine (doar cifre)  



Adauga un comentariu folosind contul de Facebook

Alte stiri din categoria: Clauze abuzive



Vodafone si-a inselat clientii prin semnarea de contracte online, a constatat ANPC

Vodafone a fost sanctionata de Autoritatea Nationala pentru Protectia Consumatorilor (ANPC) pentru încheierea unor contracte online (la distanță) utilizand o modalitate inselatoare, fără a avea pentru acestea suport scris. Vodafone a contestat in instanta sanctiunea, insa detalii

Vodafone a fost sanctionata de ANPC pentru ca si-a abuzat clientii la portarea numerelor de telefon

Vodafone a alocat unor clienti numere de telefon provizorii in perioada în care se realiza portarea in reteaua sa, insa ulterior le-a mentinut in folosinta peste termenul convenit, a constatat Autoritatea Nationala pentru Protectia Consumatorului (ANPC), care a sanctionat Vodafone pentru detalii

Justitia confima acuzatia ANPC ca Raiffeisen Bank si-a inselat clientii cu credite in franci elvetieni

Justitia a confirmat, printr-o decizie definitiva a Tribunalului Bucuresti, ca Raiffeisen Bank si-a inselat clientii, carora le-a acordat credite in franci elvetieni (CHF) cu dobanzi mici, insa doar in primul an, dupa care le-a majorat substantial, dupa cum a constatat Autoritatea Nationala detalii

Capcanele Revolut: ascunde cursul valutar

Revolut isi momeste potentialii clienti astfel: "calatoreste fara comisioane ascunse. Nu credem in granitele financiare, asa ca e firesc sa te lasam sa cheltui in strainatate in peste 150 de monede cu curs valutar interbancar, cu un mic comision de 0,5% pentru orice suma de peste 5.000 de detalii

 



 

Ultimele Comentarii