Profile Bancheri din RomaniaDana Mirela Ionescu

Presedinte&CEO - Raiffeisen Capital&Investment

O tanara de 34 de ani, care a lucrat pe Wall Street, a facut in doar doi ani trei mari listari la Bursa, scrie Ziarul Financiar.
Ofertele de listare ale Flamingo, Transelectrica si, saptamana trecuta, Transgaz, adica cele mai importante companii care s-au listat la Bursa de Valori Bucuresti in ultimii trei ani, au avut doua lucruri in comun: mii de investitori care au scos din buzunar sute de milioane de euro pentru a cumpara actiuni si aceeasi casa de brokeraj: Raiffeisen Capital & Investment, condusa de Dana-Mirela Ionescu.

CV:
din 2005 - presedinte si director general Raiffeisen Capital & Investment, Bucuresti;

2001-2003 - Asociat - Fondul de Investitii pe Pietele Emergente al Oaktree Capital Management LLC, New York;

1999-2001 - Analist Financiar Goldman Sachs, Inc. New York;

1995-1997 - stagii practice la General Electric, Washington Investment Corporation, Moors & Cabot, The Prudential Insurance Company of America;

1995-1997 - Georgetown University - Absolvent "Magna cum Laudae" cu dubla specializare: Finante si Afaceri Internationale;

1992-1995 - Academia de Studii Economice - Specializare in Administrarea Afacerilor (programul Tempus).

Interviu:
A preluat conducerea Raiffeisen Capital & Investment la mijlocul anului 2005, dupa incheierea ofertei Flamingo. Echipa Raiffeisen fusese condusa anterior de Dragos Neacsu, care a parasit ulterior compania pentru un post de secretar de stat in Ministerul Finantelor.

Oferta de listare a Flamingo din 2005, la care a participat si ING Securities, a reusit sa atraga subscrieri de circa 40 de milioane de euro, de aproape 4 ori mai mult decat valoarea actiunilor oferite, a fost una din primele guri de oxigen pe care o primea piata locala de capital dupa multi ani in care nicio companie noua nu venise pe Bursa.

Dana Ionescu a preluat conducerea diviziei de brokeraj a Raiffeisen dupa opt ani petrecuti in SUA, timp in care a urmat un program MBA si a lucrat pe Wall Street, unde a lucrat pentru cea mai puternica banca de investitii, Goldman Sachs, si pentru compania de administrare a fondurilor de investitii Oaktree Capital. Ea este fiica lui Dan Ionescu, fostul sef pe Europa de Sud-Est a General Electric, care a parasit compania in toamna acestui an pentru a se dedica unui business personal in domeniul consultantei.

La Goldman Sachs ea a lucrat chiar intr-o echipa care se ocupa de IPO-uri, alaturi de activitatea de analist pentru actiunile a 40 de companii din 14 industrii diferite. Ea a povestit pentru ZF intr-un interviu din 2005, la putin timp de la numirea sa in functie, ca slujba de la New York era foarte solicitanta, astfel incat se mai dormea si "pe sub birouri la 4-5 dimineata". Ea spune ca atentatele de la 11 septembrie au facut-o sa se gandeasca mai mult la familie si de aceea s-a intors acasa.

Vezi si alte profile - Raiffeisen Bank
Vezi profile alta banca

 

 

Ultimele Comentarii