BANCI | Recuperare creante

Banca Transilvania vinde credite neperformante de 124 milioane euro firmei de recuperare B2Holding

Trimite stirea unui prieten
Nume *
E-mail *
E-mail prieten *
Mesaj
Cod validare * Turing Number
Tastati codul din imagine (doar cifre)
195.154.184.126

Autor: Bancherul.ro
2018-04-13 17:33

Banca Transilvania a vandut firmei de recuperare creante B2 Kapital Portfolio Management SRL, detinuta de grupul norvegian B2Holding, un portofoliu de 3.300 de credite neperformante individuale, cu o valoare nominala de 124 milioane euro.

B2 Holding a intrat in Romania in iunie 2016, prin preluarea firmei bulgare de recuperare creante Debt Collection Agency AD.

Portofoliul de neperformante consta in credite tip retail si corporate, garantate si negarantate, precizeaza intr-un comunicat firma de recuperare listata la Bursa din Oslo, in care mentioneaza ca a facut publica aceasta trazactie, desi valoarea este sub pragul reglementat, pentru a fi complet transparenta cu anuntul vanzatorului.

Banca Transilvania, listata la Bursa din Bucuresti, nu a anuntat tranzactia de vanzare a creditelor neperformante.

Banca Transilvania avea la finalul lui 2017 o rata a creditelor neperformante, cu restante mai mari de 90 de zile, de 3,05%, in scadere de la 4,62% fata de anul precedent, din totalul portofoliului de credite al bancii, in valoare de 29,9 miliarde lei.

Ceea ce inseamna ca valoarea creditelor neperformante s-a ridicat la 912 milioane lei, adica 196 milioane euro. In urma vanzarii pachetului de 124 milioane euro catre B2 Holding, Banca Transilvania va mai ramane cu neperformante de doar 72 milioane euro.

Rata creditelor neperformante conform ABE (Autoritatea Bancara Europeana) era de 6,03% in decembrie 2017, in scadere de la 9,84% in 2016, inca o data mai mare fata de rata standard.

Rata creditelor neperformate conform ABE, denumita rata expunerilor neperformante (NPE) reprezinta, conform precizarilor BNR, raportul expunerilor neperformante din credite si avansuri din totalul expunerilor din credite si avansuri. “Potrivit definiției ABE, implementată în cadrul național prin Ordinul BNR nr. 6/2014, expunerile neperformante sunt cele care îndeplinesc oricare din următoarele criterii: 1) sunt expuneri semnificative cu scadența depașită cu peste 90 de zile; 2) se consideră că, în lipsa executării garanției reale, este improbabil ca debitorul să își achite integral obligațiile din credite, indiferent de existența oricărei sume restante sau numărul de zile de întarziere de plată”, conform BNR.

Acoperirea creditelor neperformante cu provizioane si garanţii ipotecare era de 127%.

Soldul total al provizioanelor era de 1,8 miliarde lei la finalul anului trecut, din care 269 milioane lei sunt provizioane pentru litigii si alte riscuri preluate de la Volksbank.

Nici Banca Transilvania, nici B2 Holding nu au dorit sa dezvaluie valoarea tranzactiei.

Banca Transilvania nu-si va mai putea deduce din impozitul pe profit valoarea neperformantelor vandute catre B2 Holding, cum s-a intamplat pana anul trecut, intrucat prevederile Codului Fiscal cu privire la cesiunea creantelor bancare a fost modificat de doua ori, de la inceputul acestui an. (vezi aici detalii)

Taguri: oferte credite  

ComentariiAdauga un comentariu
Nume *:

E-mail *:
(nu se afiseaza pe site)
Subiect:
*
Comentariu:

Turing Number

Tastati codul din imagine (doar cifre)  Adauga un comentariu folosind contul de Facebook

Alte stiri din categoria: Recuperare creanteCum fac o reclamatie la Kruk?

Firma de recuperare creante Kruk nu are pe site-ul propriu, https://ro.kruk.eu, informatii cu privire la procesul de depunere si administrare a unei reclamatii. De aceea, o reclamatie la Kruk se poate face prin orice detalii

Am aflat ca am un proces cu Debt Collection Agency (B2Kapital). Ce trebuie sa fac?

"Simate domn Vasile Coman, va solicit ajutorul intr.o problema legata de firma Debit Collection Agenty LTD . Am primit in urma cu 7 zile o comunicare di care rezulta ca am un proces pe rol la Curtea de Apel Craiova pentru o datorie din 2013 neachitata la Provident . Eu de 6 detalii

Dintre firmele de recuperare creante, doar EOS KSI a decis amanarea ratelor pe perioada starii de urgenta

Dintre firmele de recuperare creante din Romania, doar EOS KSI a anuntat masuri pentru a-i ajuta pe datornici, si anume amanarea si scaderea ratelor pe perioada starii din urgenta cauzata de pandemia noului coronavirus COVID-19. Georg Kovacs, unul dintre cei doi sefi ai EOS KSI Romania, detalii

Numarul firmelor de recuperare creante a ajuns la 77

Numarul firmelor de recuperare creante inregistrate la Autoritatea Nationala pentru Protectia Consumatorilor (ANPC), conform prevederilor legale, a ajuns la 77, dupa ce in acest an s-au inscris alte 10 astfel de entitati in registrul ANPC. Printre noile entitati de recuperare creante se detalii

 Profil de Bancher

Toate Profilele

 

Ultimele Comentarii

 • plangere

  de 9 zile ma zbat sa mi retrag o suma foarte mare din coinbase si acum de 2 ore m-au sunat din ... detalii

 • Revolut

  Multe dintre produsele si serviciile Revolut nu sunt cele mai bune din piata, nici in privinta ... detalii

 • Am fost păcălit

  Am fost păcălit de firma de trasctionare și investiții CRYPTO GLOBAL GROWTH-SAFE am investit ... detalii

 • frauda prin GapInvest

  Daca ajuta va pot da nume si numere de telefon de la GapInvestCapital. 1. Lilian Antonescu +40 764 ... detalii

 • frauda GapInvestCapital

  Buna ziua. Din pacate sunt victima acestui sistem. Am incercat sa investesc in actiuni, prin acest ... detalii