BANCI | Opinie

Banca Nationala ar putea relaxa normele privind constituirea de provizioane

Trimite stirea unui prieten
Nume *
E-mail *
E-mail prieten *
Mesaj
Cod validare * Turing Number
Tastati codul din imagine (doar cifre)
195.154.184.126

Autor: Bancherul.ro
2009-03-02 10:35

BNR ar putea schimba modalitatea de constituire a provizioanelor bancilor pana in martie, dupa discutiile dintre bancheri si prim-viceguvernatorul Florin Georgescu, a spus presedintele ARB, Radu Gratian Ghetea, care nu crede insa ca BNR ar reduce momentan rezervele minime obligatorii.

"Am facut o propunere BNR si asteptam raspunsul intr-un timp cat se poate de scurt. Ieri (miercuri, n.r.) am discutat cu prim-viceguvernatorul BNR si nu am primit promisiuni, dar speram ca pana in luna martie schimbarea modului de provizionare sa prinda contur atat pentru creditul ipotecar, cat pentru orice alt tip de credit", a spus Ghetea.

Este vorba de luarea in considerare si a garantiilor aferente unui imprumut devenit neperformant, ceea ce ar duce la scaderea valorii provizioanelor constituite de banci.

Bancherii au propus si prelungirea termenului de 90 de zile, dupa care un credit este considerat neperformant, astfel incat bancile sa poata reesalona imprumuturile ce se pot rambursa.

Presedintele Asociatiei Romane a Bancilor (ARB) a adaugat ca bancherii au mai solicitat "nuantarea abordarii rezervelor minime obligatorii", conform unor cerinte anuntate anterior de ARB, care ar permite bancilor sa nu constituie rezerve minime obligatorii pentru fondurile primite din partea institutiilor financiare internationale (IFI).

"In conditiile in care finantarea nu mai e la fel de deschisa ca inainte, ci mai dificila, orice alta sursa este binevenita", a precizat Ghetea.

Pe de alta parte, el a mai spus ca nu crede ca Banca Nationala a Romaniei (BNR) ar putea reduce rezervele minime obligatorii in actualele conditii de piata, "cand in Europa, dar si in Romania se petrec astfel de schimbari". "Speram insa sa reluam discutiile cat mai repede", a mentionat presedintele ARB.

Comentarii



Adauga un comentariu
Nume *:

E-mail *:
(nu se afiseaza pe site)
Subiect:
*
Comentariu:

Turing Number

Tastati codul din imagine (doar cifre)  



Adauga un comentariu folosind contul de Facebook

Alte stiri din categoria: Opinie



Banca Transilvania implineste 30 de ani

Mesaj top management BT, 16 februarie 2024 Banca Transilvania: Sunt 30 de ani de când creștem în România și de când vedem România crescând Astăzi este ziua Băncii Transilvania. Orice aniversare ne duce cu detalii

De cand si cat de mult ar putea sa scada dobanzile in 2024?

Diminuarea inflatiei ridica intrebarea cu privire la momentul in care ar putea sa inceapa sa scada si dobanda de referinta stabilita de Banca Nationala a Romaniei (BNR) si implicit cele la credite si depozite. Discutiile privind scaderea dobanzii BNR ar putea detalii

Ce responsabilitate au bancile in cazul fraudelor online?

„Am fost victima unei fraude prin Neocapital și mi s-au furat sume importante prin transfer online neautorizat de mine”, ne-a scris un cititor. „Sint grupuri organizate, iar băncile nu au sisteme de securizare eficienta a conturilor detalii

Creditele ipotecare ar putea creste in 2024, estimeaza Banca Transilvania

Banca Transilvania se asteapa ca cererea de credite ipotecare sa creasca in 2024, datorita reducerii dobanzilor si a unei oferte de preturi mai accesibile pe piata rezidentiala, conform declaratiilor directorului bancii, Omer Tetik. ”Creșterea detalii

 



 

Ultimele Comentarii