BANCI | Opinie

Almunia: Cea mai grava criza din istoria recenta afecteaza sever noile membre UE

Trimite stirea unui prieten
Nume *
E-mail *
E-mail prieten *
Mesaj
Cod validare * Turing Number
Tastati codul din imagine (doar cifre)
195.154.184.126

Autor: Bancherul.ro
2009-03-02 16:19

Statele din întreaga lume trec prin cea mai gravă criză globală din istoria recentă, iar unele ţări membre ale Uniunii Europene (UE) care au aderat după 2004 au fost afectate mai sever, potrivit comisarului european pentru economie şi politică monetară, Joaquin Almunia.

"Nu există nicio îndoială că trecem prin cea mai severă criză financiară şi economică din istoria recentă", a declarat Almunia luni, la Praga, cu ocazia aniversării a cinci ani de la prima extindere a blocului comunitar către Europa de Est, potrivit Mediafax.

Aceasta este prima criză sincronizată la nivel mondial şi totodată prima contractare simultană a comerţului şi Produsului Intern Brut global din ultimii 62 de ani, respectiv din 1947 până în prezent, potrivit oficialului.

UE face eforturi importante pentru a ajuta ţările afectate şi se va concentra, totodată, pe lupta împotriva protecţionismului economic, astfel încât să susţină fluxurile comerciale globale, a afirmat Almunia.

Comisarul european consideră că unele economii din Europa Centrală şi de Est au resimţit efectele mai severe ale crizei, însă comunitatea internaţională intervine în sprijinul acestora.

"UE face eforturi uriaşe pentru a susţine ţările cele mai afectate de criză. Toate statele membre care au trecut printr-o explozie a pieţei creditelor se confruntă cu vulnerabilităţi similare. Totuşi, problema pare mai acută în unele cazuri", a arătat Almunia.

Liderii UE au respins, duminică, apelurile la un program unificat de susţinere a economiilor afectate din UE în perioada crizei, însă au promovat ideea sprijinului individual pentru statele aflate în dificultate.

Comentarii



Adauga un comentariu
Nume *:

E-mail *:
(nu se afiseaza pe site)
Subiect:
*
Comentariu:

Turing Number

Tastati codul din imagine (doar cifre)  



Adauga un comentariu folosind contul de Facebook

Alte stiri din categoria: Opinie



Banca Transilvania implineste 30 de ani

Mesaj top management BT, 16 februarie 2024 Banca Transilvania: Sunt 30 de ani de când creÈ™tem în România È™i de când vedem România crescând Astăzi este ziua Băncii Transilvania. Orice aniversare ne duce cu detalii

De cand si cat de mult ar putea sa scada dobanzile in 2024?

Diminuarea inflatiei ridica intrebarea cu privire la momentul in care ar putea sa inceapa sa scada si dobanda de referinta stabilita de Banca Nationala a Romaniei (BNR) si implicit cele la credite si depozite. Discutiile privind scaderea dobanzii BNR ar putea detalii

Ce responsabilitate au bancile in cazul fraudelor online?

„Am fost victima unei fraude prin Neocapital È™i mi s-au furat sume importante prin transfer online neautorizat de mine”, ne-a scris un cititor. „Sint grupuri organizate, iar băncile nu au sisteme de securizare eficienta a conturilor detalii

Creditele ipotecare ar putea creste in 2024, estimeaza Banca Transilvania

Banca Transilvania se asteapa ca cererea de credite ipotecare sa creasca in 2024, datorita reducerii dobanzilor si a unei oferte de preturi mai accesibile pe piata rezidentiala, conform declaratiilor directorului bancii, Omer Tetik. ”CreÈ™terea detalii

 



 

Ultimele Comentarii