BANCI | Stirea Zilei

Leul se va deprecia in raport cu euro, pe termen scurt, cred analistii straini

Trimite stirea unui prieten
Nume *
E-mail *
E-mail prieten *
Mesaj
Cod validare * Turing Number
Tastati codul din imagine (doar cifre)
195.154.184.126

Autor: Bancherul.ro
2007-12-03 18:30

Pesimismul privind evolutia economica pe termen scurt a tarilor din zona noastra a cuprins analistii straini. Expertii previzioneaza o dezvoltare economica mai putin dinamica in urmatoarele 6 luni si un risc inflationist ridicat. Cei mai multi cred ca leul se va deprecia, dobanzile vor creste iar indicii bursieri vor scadea. (vezi studiul in documentul atasat)

Asteptãrile inflationiste ale analistilor strãini privind economia româneascã s-au accentuat luna trecutã fatã de octombrie, odatã cu scãderea încrederii expertilor în situatia economicã a României, în ton cu pesimismul vizând întreaga regiune central si est-europeanã, aratã un raport Erste Bank.

Aproape trei sferturi (71,1%) din analisti se asteaptã la o accentuare a inflatiei în România în urmãtoarele sase luni, numãrul pesimistilor crescând cu 6,7% în noiembrie fatã de octombrie.

Analistii apreciazã cã "situatia si perspectivele economice ale României, Croatiei si Ungariei s-au înrãutãtit comparativ cu sondajul din luna octombrie", aratã un raport lunar al grupului Erste, referitor la încrederea în pietele din Europa Centralã si de Est. Astfel, ponderea expertilor care considerã cã situatia economicã actualã a României este rea a urcat cu 11,1%, pânã la 26%, dar a rãmas mai micã decât cea a analistilor optimisti în legãturã cã economia româneascã, de 30%.

Singurul stat din regiune care a suferit o cãdere mai mare a încrederii în economia nationalã fatã de România este Ungaria, unde numãrul pesimistilor a urcat cu 14,3%, pânã la 41,2%.

În privinta asteptãrilor economice, numãrul analistilor care se asteaptã la o înrãutãtire în perioada urmãtoare a urcat cu 2,9%, pânã la 41,2% iar numãrul optimistilor în acest sens a scãzut cu peste 7% fatã de octombrie, pânã la 7,8% din totalul celor intervievati.

Expertii se asteaptã, de asemenea, la o majorare a dobânzilor pe termen scurt si lung în România, aprecieri similare celor pentru Croatia, dar contrare celor pentru Ungaria, unde specialistii se asteaptã la o scãdere a ratelor dobânzilor.

Referitor la evolutia pietei de capital în urmãtoarele sase luni, expertii estimeazã o scãdere a optimismului, reflectatã într-o coborâre a indicelui bursier BET de la Bursa de Valori Bucuresti (BVB), în concordantã cu tendinta de depreciere a principalilor indici din regiune, mai aratã raportul bãncii austriece.

In privinta evolutiei cursului valutar pe termen scurt, cei mai multi experti (44,4%) apreciaza ca leul se va deprecia in raport cu moneda euro, 28,9% cred ca se va aprecia iar 26,7% sunt de parere ca nu se va modifica.

În privinta evolutiei economice în regiune, indicele ZEW, care mãsoarã încrederea în pietele central si est-europene, a scãzut cu 6,3 puncte în noiembrie, ajungând la -17,7 puncte. Indicele pune în balantã evaluãrile pozitive si negative ale analistilor, privind evolutia economiilor din Europa Centralã si de Est în urmãtoarele sase luni.

Comentarii

paul
ce se va intampla cu leul?
Pana la urma, leul va creste sau va scadea la anul?



Adauga un comentariu
Nume *:

E-mail *:
(nu se afiseaza pe site)
Subiect:
*
Comentariu:

Turing Number

Tastati codul din imagine (doar cifre)  



Adauga un comentariu folosind contul de Facebook

Alte stiri din categoria: Stirea Zilei



Ocean Credit incalca legea privind informarea clientilor inainte de acordarea unui credit

Ocean Credit nu respecta legea contractelor de credit, OUG 50/2010, privind informarea clientilor inainte de acordarea unui credit, astfel incat acestia sa fie constienti de costul unui imprumut si sa-l poata compara cu ofertele altor IFN-uri sau banci. Concret, detalii

Care banci au cele mai bune dobanzi la depozitele in lei?

Dobanzile la depozitele in lei platite de banci populatiei incep de la 4% pe an in cazul economiilor la termen de 1 luna si ajung la 6% pentru banii pastrati timp de un an. Pentru depozitele pe termen scurt, de 1 luna, cele mai ridicate dobanzi le gasim la detalii

Topul bancilor cu cele mai mari dobanzi la depozitele in euro

Bancile care platesc clientilor persoane fizice cele mai mari dobanzi la depozitele in euro pe termen de un an sunt Intesa Sanpaolo (3,5%), OTP Bank (3,25%) si Patria Bank (3,15%), conform clasamentului intocmit de Bancherul.ro. Topul a luat in calcul depozitele detalii

Vreti sa investiti in actiuni Transgaz? Google va recomanda 4 platforme pe care se fac fraude

Cand am vazut cat de multe fraude online cu actiuni Transgaz sau cu criptmonede se fac, m-am intrebat care ar putea fi motivele. Din reclamatiile cititorilor am constatat ca primul pas al inselatoriilor cu investitii in actiunile unor firme cunoscute, precum detalii

 



 

Ultimele Comentarii