FONDURI DE INVESTITII | Stirea Zilei

Un nou fond inchis de investitii in euro, cu dividend anual, lansat de Pioneer prin intermediul UniCredit Tiriac

Trimite stirea unui prieten
Nume *
E-mail *
E-mail prieten *
Mesaj
Cod validare * Turing Number
Tastati codul din imagine (doar cifre)
195.154.184.126

Autor: Bancherul.ro
2011-05-03 14:54

Pioneer Investments, prin intermediul UniCredit Tiriac Bank, a lansat un nou fond inchis de investitii, denumit Emerging Markets Corporate Bond 2016, doar in euro, destinat achizitiei de obligaţiuni corporatiste din pietele emergente cu potential de crestere ridicat. Principala caracteristica a noului fond o constituie plata unui dividend (castig) anual in jur de 4,5%.

O alta diferentiere a noului fond fata de altele consta in posibilitatea investitorilor de a iesi din fond, prin retragerea sumelor investite, la intervale de doua saptamani, contra unui comision.

Florin Dolea, preşedintele executiv al Pioneer Asset Management, a declarat ca fondul ar putea strange cateva milioane de euro de la investitorii romani, in special persoanele cu venituri ridicate, cu profil conservator, care urmaresc un castig mai ridicat decat alte instrumente de economisire clasice, precum depozitele bancare, dar cu o siguranta ridicata in acelati timp.

Cei mai multi investitori in acest fond vor fi din tarile dezvolate din Europa, precum Italia, Germania, Franta, inclusiv Cehia, astfel ca la nivel global, mărimea Fondului este estimată la aproximativ 500 milioane euro.

Fondul are o dată de maturitate fixată la 30 decembrie 2016 şi plăteşte un dividend ţintă de 4,5% în euro în fiecare an până la scadenţă, insa Dolea considera ca acest randament ar putea fi chiar mai ridicat.

Perioada de subscriere în Pioneer Funds - Emerging Markets Corporate Bond 2016 este 25 aprilie – 6 iunie 2011, subscrierea realizându-se în România exclusiv prin UniCredit Ţiriac Bank.

Portofoliul fondului va fi investit în proporţie de 25% în obligaţiuni corporatiste din pieţe emergente din clasa Investment Grade şi 75% în obligaţiuni corporatiste din pieţe emergente din clasa Non Investment Grade.

Suma minimă de subscriere este de 1.000 de euro, iar comisionul de subscriere este de 2,5%. Fondul percepe şi un comision de răscumpărare care este de 0% la maturitate şi 1,5% înainte de maturitate. Acest comision reintră în fond, în beneficiul investitorilor existenţi. Comisionul de administrare este de 1% pe an.

Dividendele anuale încasate sunt supuse impozitării conform codului fiscal, cu 16%. La maturitate sau în cazul unei răscumpărări înainte de termen se va aplica 16% pentru diferenţa pozitivă dintre valoarea încasată şi valoarea investită iniţial.

Grupul Pioneer Investments este un administrator global de investiţii cu active la 1 ianuarie 2011 în valoare de aproximativ 250 miliarde de dolari la nivel global şi prezenţă în 28 de ţări. Pioneer Investments este parte a grupului UniCredit, administrând al treilea cel mai vechi fond de investiţii din lume, încă din 1928.

UniCredit Ţiriac Bank face parte din reţeaua UniCredit Group, cel mai mare grup bancar din Europa Centrală şi de Est şi unul dintre cele mai mari din Europa. UniCredit Ţiriac Bank are în prezent 517.000 de clienţi activi şi 235 de sucursale. În România, grupul oferă o gamă largă de produse specializate şi servicii şi prin intermediul partenerilor: UniCredit Leasing Corporation, UniCredit CA-IB Securities Romania, UniCredit CAIB Romania, UniCredit Insurance Broker, Pioneer Asset Management, UniCredit Consumer Financing (UCFin) şi UniCredit Business Partner.

Comentarii



Adauga un comentariu
Nume *:

E-mail *:
(nu se afiseaza pe site)
Subiect:
*
Comentariu:

Turing Number

Tastati codul din imagine (doar cifre)  



Adauga un comentariu folosind contul de Facebook

Alte stiri din categoria: Stirea Zilei



Ocean Credit incalca legea privind informarea clientilor inainte de acordarea unui credit

Ocean Credit nu respecta legea contractelor de credit, OUG 50/2010, privind informarea clientilor inainte de acordarea unui credit, astfel incat acestia sa fie constienti de costul unui imprumut si sa-l poata compara cu ofertele altor IFN-uri sau banci. Concret, detalii

Care banci au cele mai bune dobanzi la depozitele in lei?

Dobanzile la depozitele in lei platite de banci populatiei incep de la 4% pe an in cazul economiilor la termen de 1 luna si ajung la 6% pentru banii pastrati timp de un an. Pentru depozitele pe termen scurt, de 1 luna, cele mai ridicate dobanzi le gasim la detalii

Topul bancilor cu cele mai mari dobanzi la depozitele in euro

Bancile care platesc clientilor persoane fizice cele mai mari dobanzi la depozitele in euro pe termen de un an sunt Intesa Sanpaolo (3,5%), OTP Bank (3,25%) si Patria Bank (3,15%), conform clasamentului intocmit de Bancherul.ro. Topul a luat in calcul depozitele detalii

Vreti sa investiti in actiuni Transgaz? Google va recomanda 4 platforme pe care se fac fraude

Cand am vazut cat de multe fraude online cu actiuni Transgaz sau cu criptmonede se fac, m-am intrebat care ar putea fi motivele. Din reclamatiile cititorilor am constatat ca primul pas al inselatoriilor cu investitii in actiunile unor firme cunoscute, precum detalii

 



 

Ultimele Comentarii