BANCI | Stirea Zilei

Piata de leasing imobiliar a crescut cu 213% in 2007

Trimite stirea unui prieten
Nume *
E-mail *
E-mail prieten *
Mesaj
Cod validare * Turing Number
Tastati codul din imagine (doar cifre)
195.154.184.126

Autor: Bancherul.ro
2008-04-16 15:57

Piata leasingului imobiliar a crescut anul trecut cu 213% fatŃ de nivelul din 2006, pÔnŃ la 461,38 milioane euro, din care leasingul pentru birouri a reprezentat 30%, iar leasingul industrial 29%, a declarat, miercuri, presedintele Asociatiei de Leasing si Servicii Financiare Nebancare (ALB).

Finantarea ţn leasing a hotelurilor a reprezentat 10% din piatŃ, cea a segmentului de retail outlet - 10%, iar sectorul rezidential -21%, a mai spus presedintele ALB, Kerem Sekizyarali.

Valoarea bunurilor finantate ţn sectorul rezidential a fost de 85,82 milioane euro ţn 2007, ţn crestere cu 259% fatŃ de nivelul din anul anterior, iar pe segmentul birourilor - valoarea bunurilor finantate a ajuns la 151,078 milioane euro, ţn crestere cu 327% fatŃ de 2006.

Din totalul pietei de leasing imobiliar, 97% dintre contracte au fost ţncheiate de companii, ţn vreme ce restul de 3% de populatie.

Cele mai multe finantŃri prin leasing imobiliar (86,42%) au fost contractate pe perioade de peste 5 ani, ţn vreme ce contractele pe 4-5 ani au reprezentat 6,54% din totalul acestora, cele pe 3-4 ani - 2,89%, pe 2-3 ani - 2,79%, pe 1-2 ani - 0,34%, iar cele pe o perioadŃ mai micŃ de un an - 1,02%.

SocietŃtile de leasing ale bŃncilor au semnat 99% dintre contractele de leasing de pe segmentul imobiliar, ţn vreme ce restul de 1% au fost ţntocmite de companii independente.

Valoarea bunurilor finantate pe piata romÔneascŃ de leasing a avansat anul trecut cu 51,59% pÔnŃ la 4,94 miliarde euro, ţn special datoritŃ intrŃrii de noi societŃti, depŃsind astfel estimŃrile initiale ale ALB cu circa 650 milioane euro. Asociatia de Leasing si Servicii Financiare Nebancare estimase anterior cŃ piata leasingului autohton se va cifra la 4,3 miliarde euro ţn 2007, ţn crestere cu 32% fatŃ de 2006, cÔnd au fost finantate bunuri ţn valoare de peste 3,26 miliarde euro.

ComentariiAdauga un comentariu
Nume *:

E-mail *:
(nu se afiseaza pe site)
Subiect:
*
Comentariu:

Turing Number

Tastati codul din imagine (doar cifre)  Adauga un comentariu folosind contul de Facebook

Alte stiri din categoria: Stirea ZileiCSALB nu recomanda amanarea ratelor la credite

Recomandarea CSALB c─âtre consumatori este s─â apeleze doar în ultim─â instan╚Ť─â la amânarea pl─â╚Ťii ratelor la credit. Amânarea vine cu costuri suplimentare, la care se adaug─â imprevizibilitatea situa╚Ťiei economice din momentul relu─ârii detalii

Topul băncilor cu cele mai mari dobânzi la depozitele în lei pentru populatie

Bancile cu cele mai ridicate dobânzi pentru depozitele la termen în lei pentru persoanele fizice sunt Patria Bank, Libra Bank, Banca Transilvania (BT), CEC Bank, Alpha Bank ╚Öi Unicredit, conform topului realizat de Bancherul.ro. Toate cele ╚Öase detalii

Credite ipotecare cu dobânzi fixe: topul bancilor

Bancile cu cele mai mici dobânzi fixe la creditele ipotecare în lei sunt BCR, Banca Transilvania (BT) ╚Öi Patria Bank, conform topului realizat de Bancherul.ro. Doar 10 b─ânci au în oferta credite ipotecare cu dobânzi fixe în primii detalii

Care sunt creditele de nevoi personale cu cele mai mici dobânzi?

Cele mai mici dobânzi la creditele de nevoi personale în lei le g─âsim la Banca Transilvania, BCR, Banca Româneasc─â, Garanti BBVA ╚Öi CEC Bank, conform topului realizat de Bancherul.ro, care a analizat un num─âr de 23 de împrumuturi din oferta a 14 detalii

  

Ultimele Comentarii