BANCI | Stirea Zilei

Piata de leasing imobiliar a crescut cu 213% in 2007

Trimite stirea unui prieten
Nume *
E-mail *
E-mail prieten *
Mesaj
Cod validare * Turing Number
Tastati codul din imagine (doar cifre)
195.154.184.126

Autor: Bancherul.ro
2008-04-16 15:57

Piata leasingului imobiliar a crescut anul trecut cu 213% fatŃ de nivelul din 2006, pÔnŃ la 461,38 milioane euro, din care leasingul pentru birouri a reprezentat 30%, iar leasingul industrial 29%, a declarat, miercuri, presedintele Asociatiei de Leasing si Servicii Financiare Nebancare (ALB).

Finantarea ţn leasing a hotelurilor a reprezentat 10% din piatŃ, cea a segmentului de retail outlet - 10%, iar sectorul rezidential -21%, a mai spus presedintele ALB, Kerem Sekizyarali.

Valoarea bunurilor finantate ţn sectorul rezidential a fost de 85,82 milioane euro ţn 2007, ţn crestere cu 259% fatŃ de nivelul din anul anterior, iar pe segmentul birourilor - valoarea bunurilor finantate a ajuns la 151,078 milioane euro, ţn crestere cu 327% fatŃ de 2006.

Din totalul pietei de leasing imobiliar, 97% dintre contracte au fost ţncheiate de companii, ţn vreme ce restul de 3% de populatie.

Cele mai multe finantŃri prin leasing imobiliar (86,42%) au fost contractate pe perioade de peste 5 ani, ţn vreme ce contractele pe 4-5 ani au reprezentat 6,54% din totalul acestora, cele pe 3-4 ani - 2,89%, pe 2-3 ani - 2,79%, pe 1-2 ani - 0,34%, iar cele pe o perioadŃ mai micŃ de un an - 1,02%.

SocietŃtile de leasing ale bŃncilor au semnat 99% dintre contractele de leasing de pe segmentul imobiliar, ţn vreme ce restul de 1% au fost ţntocmite de companii independente.

Valoarea bunurilor finantate pe piata romÔneascŃ de leasing a avansat anul trecut cu 51,59% pÔnŃ la 4,94 miliarde euro, ţn special datoritŃ intrŃrii de noi societŃti, depŃsind astfel estimŃrile initiale ale ALB cu circa 650 milioane euro. Asociatia de Leasing si Servicii Financiare Nebancare estimase anterior cŃ piata leasingului autohton se va cifra la 4,3 miliarde euro ţn 2007, ţn crestere cu 32% fatŃ de 2006, cÔnd au fost finantate bunuri ţn valoare de peste 3,26 miliarde euro.

ComentariiAdauga un comentariu
Nume *:

E-mail *:
(nu se afiseaza pe site)
Subiect:
*
Comentariu:

Turing Number

Tastati codul din imagine (doar cifre)  Adauga un comentariu folosind contul de Facebook

Alte stiri din categoria: Stirea ZileiAm vazut 17 clipuri false cu Mugur Isarescu, pe Facebook, intr-o singura zi

Facebook e plina de pagini cu videoclipuri false cu Mugur Isarescu, guvernatorul BNR (Banca Nationala a Romaniei), in care acesta recomanda romanilor sa investeasca intr-o asa-zisa platforma realizata de banca nationala impreuna cu Rompetrol, pentru a se obtine castiguri detalii

De ce nu opreste Facebook videoclipurile trucate cu Mugur Isarescu?

Cel putin patru videoclipuri false cu Mugur Isarescu am vazut astazi pe Facebook, la o saptamana de cand Banca Nationala a Romaniei (BNR) a semnalat tentativa de frauda online tip deepfake. "In ultima perioad─â, pe mai multe platforme ╚Öi re╚Ťele de detalii

Trei banci dispar in acest an, concurenta scade

Desi revolutia digitalizarii incurajeaza infiintarea de noi firme fintech care pot stimula competitia dintre banci, in folosul populatiei si firmelor, piata bancara romaneasca trece acum printr-un intens proces de consolidare a bancilor mari, prin disparitia unor jucatori mai detalii

BRD a facut un profit record, dar cate reclamatii a avut, cate fraude online, de cate ori nu a mers aplicatia YOU?

„Rezultate financiare excelente”, „performanta exceptionala in finantare”, „volum impresionant de credite”, „activitate robusta de leasing”. O abundenta de epitete euforice si de cifre financiare record, in detalii

  

Ultimele Comentarii