BANCI | Stirea Zilei

Piata de leasing imobiliar a crescut cu 213% in 2007

Trimite stirea unui prieten
Nume *
E-mail *
E-mail prieten *
Mesaj
Cod validare * Turing Number
Tastati codul din imagine (doar cifre)
195.154.184.126

Autor: Bancherul.ro
2008-04-16 15:57

Piata leasingului imobiliar a crescut anul trecut cu 213% fată de nivelul din 2006, până la 461,38 milioane euro, din care leasingul pentru birouri a reprezentat 30%, iar leasingul industrial 29%, a declarat, miercuri, presedintele Asociatiei de Leasing si Servicii Financiare Nebancare (ALB).

Finantarea în leasing a hotelurilor a reprezentat 10% din piată, cea a segmentului de retail outlet - 10%, iar sectorul rezidential -21%, a mai spus presedintele ALB, Kerem Sekizyarali.

Valoarea bunurilor finantate în sectorul rezidential a fost de 85,82 milioane euro în 2007, în crestere cu 259% fată de nivelul din anul anterior, iar pe segmentul birourilor - valoarea bunurilor finantate a ajuns la 151,078 milioane euro, în crestere cu 327% fată de 2006.

Din totalul pietei de leasing imobiliar, 97% dintre contracte au fost încheiate de companii, în vreme ce restul de 3% de populatie.

Cele mai multe finantări prin leasing imobiliar (86,42%) au fost contractate pe perioade de peste 5 ani, în vreme ce contractele pe 4-5 ani au reprezentat 6,54% din totalul acestora, cele pe 3-4 ani - 2,89%, pe 2-3 ani - 2,79%, pe 1-2 ani - 0,34%, iar cele pe o perioadă mai mică de un an - 1,02%.

Societătile de leasing ale băncilor au semnat 99% dintre contractele de leasing de pe segmentul imobiliar, în vreme ce restul de 1% au fost întocmite de companii independente.

Valoarea bunurilor finantate pe piata românească de leasing a avansat anul trecut cu 51,59% până la 4,94 miliarde euro, în special datorită intrării de noi societăti, depăsind astfel estimările initiale ale ALB cu circa 650 milioane euro. Asociatia de Leasing si Servicii Financiare Nebancare estimase anterior că piata leasingului autohton se va cifra la 4,3 miliarde euro în 2007, în crestere cu 32% fată de 2006, când au fost finantate bunuri în valoare de peste 3,26 miliarde euro.

ComentariiAdauga un comentariu
Nume *:

E-mail *:
(nu se afiseaza pe site)
Subiect:
*
Comentariu:

Turing Number

Tastati codul din imagine (doar cifre)  Adauga un comentariu folosind contul de Facebook

Alte stiri din categoria: Stirea ZileiCare sunt cele mai bune carduri de credit?

Pentru alegerea celui mai bun card de credit furnizat de banci, trebuie sa luam in calcul mai multe criterii, cele mai importante fiind, fireste, dobanda si comisioanele, precum si programele de plata in rate fara dobanda si bonusurile/reducerile oferite la plata cumparaturilor din magazinele detalii

Darea in plata: de ce este mai avantajoasa negocierea prin CSALB decat un proces in instanta

O instanta de judecata a respins, recent, cererea clientului unei banci pentru echilibrarea contractului de credit in baza legii privind darea in plata, intrucat cursul francului elvetian (CHF) fata de leu a crescut cu doar 50%, nu cu 52%, cum prevede Legea 77/2016. Decizia Judecatoriei detalii

Ce reclamatii au clientii bancilor si IFN-urilor

Cele mai multe reclamatii la adresa bancilor si IFN-urilor primite pe site-urile Reclamatiibanci.ro, Bancherul.ro si Ghiseulbancar.ro in saptamana 4-10 octombrie s-au referit la probleme in utilizarea aplicatiilor de mobile banking, raportarea restantelor la Biroul de Credit si detalii

BNR urca dobanda la 1,5%, contrar asteptarilor

Banca Nationala a Romaniei (BNR) a majorat dobanda de politica monetara cu un sfert de punct, se la 1,25% la 1,50%, contrar asteptarilor analistilor, care anticipau mentinerea ratei de referinta.
Economistul BCR, Ciprian Dascalu, considera ca BNR va amana in sedinta de astazi noul ciclu de crestere a dobanzii de referinta, din cauza recrudescentei epidemiei coronavirusului, valul patru fiind mai grav decat cele mai pesimiste asteptari. Comunicatul BNR: Hotărârile CA al BNR pe probleme de politică monetară
05.10.2021 "Consiliul de administraĹŁie al Băncii NaĹŁionale a României, întrunit în ședința de astăzi, 5 octombrie 2021, a hotărât următoarele: - majorarea ratei detalii

  

Ultimele Comentarii

 • BT pay

  Exact aceiasi problema ca dl Ionescu si dna Jeni am si eu. Daca aveti o solutie va rog? Multumesc ... detalii

 • YOU BRD

  Aplicatia MY BRD este inca functionala, o puteti reinstala din Google Play, App Store sau Windows ... detalii

 • YOU BRD

  Foarte proasta aplicatia.O vreau pe cea veche.Cum pot sa o reinstalez pe cea ... detalii

 • Buna ziua!

  Am instalat bt pay, am introdus numele și nr de telefon, îmi vine mesajul de confirmare prin SMS ... detalii

 • Rambursare anticipata

  Buna seara, Cum pot convinge funcționarul de la banca (in cazul meu BRD), ca rata pe care vreau ... detalii