BANCI | Stirea Zilei

National Bank of Greece (NBG) emite actiuni pentru majorarea capitalului cu 1,25 miliarde euro

Trimite stirea unui prieten
Nume *
E-mail *
E-mail prieten *
Mesaj
Cod validare * Turing Number
Tastati codul din imagine (doar cifre)
195.154.184.126

Autor: Bancherul.ro
2009-06-16 20:15

Cel mai mare creditor din Grecia, National Bank of Greece (NBG), a anunţat că va propune, ţn cadrul reuniunii din 18 iunie, o emisiune de acţiuni de pÔnă la 1,25 miliarde euro, pentru a-şi majora capitalul, relatează Reuters.

Titlurile NBG s-au depreciat cu 10%, la 18,44 euro, după publicarea anunţului, analiştii considerÔnd că motivul deprecierii este reprezentat de preţul emisiunii şi de diluarea acţiunilor.

Majorarea de capital va ajuta NBG să ţşi consolideze operaţiunile din Balcani, a anunţat banca ţntr-un comunicat. NBG desfăşoară operaţiuni ţn Bulgaria, Serbia, RomÔnia, Albania, Cipru, Egipt şi Turcia şi estimează că economiile acestor ţări vor reveni pe creştere ţn anul următor.

"Majorarea de capital va permite băncii NBG să profite de oportunităţile de creştere ţn contextul strategiei mai largi, avÔnd ca obiectiv consolidarea prezenţei grupului ţn Europa de Sud-Est", a anunţat banca.
"Banca ce va efectua prompt ajustările de capital va avea un avantaj serios din punct de vedere al competitivităţii", a declarat directorul executiv NBG, Takis Arapoglou.

Guvernatorul băncii centrale a Greciei, George Provopoulos, a felicitat banca pentru această iniţiativă. "Majorarea capitalului NBG este o măsură pozitivă ţn acest context", a declarat Provopoulos.

Investitorii au fost mai sceptici, potrivit analiştilor.

"Diluarea acţiunilor şi preţurile mici de emisiune reprezintă motivul deprecierii de azi", a declarat Constantinos Manolopoulos, analist ţn cadrul Marfin Analysis.

Imediat după anunţ, acţiunile au pierdut 8% din valoare şi au continuat să se deprecieze, marcÔnd o scădere de 9,6%, ţn contextul ţn care indicele bursier pierduse numai 3,9%.

NBG va emite 110,4 milioane de noi acţiuni, la o paritate de 5 euro.

╬n octombrie 2003, National Bank of Greece (NBG), a cumpărat pachetul majoritar al Băncii RomÔneşti, deţinÔnd ţn prezent 89,07% din capitalul social al acesteia, conform datelor de pe pagina de internet a băncii. Un alt acţionar important este Banca Europeană pentru Reconstrucţie şi Dezvoltare (BERD) care deţine 10,21% din capitalul social al băncii.

Dintre companiile reprezentative aflate sub controlul National Bank of Greece ţn RomÔnia se mai numară ETEBA RomÔnia, Garanta Asigurări şi NBG Leasing.

ComentariiAdauga un comentariu
Nume *:

E-mail *:
(nu se afiseaza pe site)
Subiect:
*
Comentariu:

Turing Number

Tastati codul din imagine (doar cifre)  Adauga un comentariu folosind contul de Facebook

Alte stiri din categoria: Stirea ZileiCare banci au cele mai mici dobanzi pentru un descoperit de cont?

Cele mai mici dobanzi pentru un credit tip descoperit de cont (card) le gasim, in ordine, la CEC Bank, Garanti BBVA, Eximbank si Banca Transilvania (BT), cu dobanzi in jurul a 14% pe an, conform topului realizat de Bancherul.ro. La primele trei banci enumerate detalii

Topul bancilor cu cele mai mici dobanzi la creditele de nevoi personale

Bancile cu cele mai mici dobanzi la creditele de nevoi personale in lei sunt Banca Transilvania, Garanti BBVA si CEC Bank, conform topului realizat de Bancherul.ro. Topul a luat in calcul dobanzile standard la credite, fara alte reduceri, precum cele detalii

Ce se intampla daca schimbam ratele la credite, cum vrea ANPC

Autoritatea Nationala pentru Protectia Consumatorului (ANPC) a amendat bancile pentru modul de calcul al ratelor la credite, in rate egale, astfel ca le-a propus schimbarea in rate descrescatoare. Sa vedem ce inseamna schimbarea ratelor din rate egale in rate detalii

Cum si-au majorat bancile profitul cu 70%

Sistemul bancar romanesc, compus din 31 de banci si Creditcoop, si-a majorat substantial profitul net in primul trimestru din acest an, cu 70% fata de perioada anterioara din anul precedent, la 3,3 miliarde lei, de la 1,9 miliarde lei. Cum se explica aceasta detalii

  

Ultimele Comentarii