BANCI | Stirea Zilei

National Bank of Greece (NBG) emite actiuni pentru majorarea capitalului cu 1,25 miliarde euro

Trimite stirea unui prieten
Nume *
E-mail *
E-mail prieten *
Mesaj
Cod validare * Turing Number
Tastati codul din imagine (doar cifre)
195.154.184.126

Autor: Bancherul.ro
2009-06-16 20:15

Cel mai mare creditor din Grecia, National Bank of Greece (NBG), a anunţat că va propune, ţn cadrul reuniunii din 18 iunie, o emisiune de acţiuni de pÔnă la 1,25 miliarde euro, pentru a-şi majora capitalul, relatează Reuters.

Titlurile NBG s-au depreciat cu 10%, la 18,44 euro, după publicarea anunţului, analiştii considerÔnd că motivul deprecierii este reprezentat de preţul emisiunii şi de diluarea acţiunilor.

Majorarea de capital va ajuta NBG să ţşi consolideze operaţiunile din Balcani, a anunţat banca ţntr-un comunicat. NBG desfăşoară operaţiuni ţn Bulgaria, Serbia, RomÔnia, Albania, Cipru, Egipt şi Turcia şi estimează că economiile acestor ţări vor reveni pe creştere ţn anul următor.

"Majorarea de capital va permite băncii NBG să profite de oportunităţile de creştere ţn contextul strategiei mai largi, avÔnd ca obiectiv consolidarea prezenţei grupului ţn Europa de Sud-Est", a anunţat banca.
"Banca ce va efectua prompt ajustările de capital va avea un avantaj serios din punct de vedere al competitivităţii", a declarat directorul executiv NBG, Takis Arapoglou.

Guvernatorul băncii centrale a Greciei, George Provopoulos, a felicitat banca pentru această iniţiativă. "Majorarea capitalului NBG este o măsură pozitivă ţn acest context", a declarat Provopoulos.

Investitorii au fost mai sceptici, potrivit analiştilor.

"Diluarea acţiunilor şi preţurile mici de emisiune reprezintă motivul deprecierii de azi", a declarat Constantinos Manolopoulos, analist ţn cadrul Marfin Analysis.

Imediat după anunţ, acţiunile au pierdut 8% din valoare şi au continuat să se deprecieze, marcÔnd o scădere de 9,6%, ţn contextul ţn care indicele bursier pierduse numai 3,9%.

NBG va emite 110,4 milioane de noi acţiuni, la o paritate de 5 euro.

╬n octombrie 2003, National Bank of Greece (NBG), a cumpărat pachetul majoritar al Băncii RomÔneşti, deţinÔnd ţn prezent 89,07% din capitalul social al acesteia, conform datelor de pe pagina de internet a băncii. Un alt acţionar important este Banca Europeană pentru Reconstrucţie şi Dezvoltare (BERD) care deţine 10,21% din capitalul social al băncii.

Dintre companiile reprezentative aflate sub controlul National Bank of Greece ţn RomÔnia se mai numară ETEBA RomÔnia, Garanta Asigurări şi NBG Leasing.

ComentariiAdauga un comentariu
Nume *:

E-mail *:
(nu se afiseaza pe site)
Subiect:
*
Comentariu:

Turing Number

Tastati codul din imagine (doar cifre)  Adauga un comentariu folosind contul de Facebook

Alte stiri din categoria: Stirea ZileiArticole tip reclama mascata in doua reviste celebre din America si Romania

Am vazut doua articole tip reclama mascata in doua reviste celebre: Readers Digest din Statele Unite (a fost odata cea mai citita din lume, prezenta si la noi in a doua parte a anilor 2000) si Ziarul Financiar. Articolul din editia americana a Readers Digest se detalii

Profitul bancilor, in crestere cu 10%

Profitul net al bancilor romanesti a crescut cu 10%, echivalentul a 343 milioane lei, la 3,7 miliarde lei, in primul trimestru din 2024, comparativ cu aceeasi perioada a anului anterior, conform datelor furnizate de Banca Nationala a Romaniei (BNR). Impozitul pe profit platit statului de detalii

Ce dobanzi au bancile la refinantarea unui credit de nevoi personale

Dobanzile practicate de banci pentru refinantarea unui credit de nevoi personale variaza intre 7,7% si 21%, conform informatiilor disponibile pe site-urile bancilor. Au fost luate in calcul dobanzile standard, fara reducerile aferente incasarii veniturilor detalii

Un IFN le cere clientilor sa plateasca nu doar restantele, ci si ratele din viitor

O Institutie Financiara Nebancara (IFN) care acorda credite online le cere restantierilor, prin intermediul unei alte firme pe care o controleaza, sa achite nu doar datoriile din trecut, ci si dobanzile aferente ratelor care ar fi urmat sa le achite in urmatorii ani, ceea ce nu este detalii

  

Ultimele Comentarii

 • plangere

  de 9 zile ma zbat sa mi retrag o suma foarte mare din coinbase si acum de 2 ore m-au sunat din ... detalii

 • Revolut

  Multe dintre produsele si serviciile Revolut nu sunt cele mai bune din piata, nici in privinta ... detalii

 • Am fost p─âc─âlit

  Am fost p─âc─âlit de firma de trasctionare ╚Öi investi╚Ťii CRYPTO GLOBAL GROWTH-SAFE am investit ... detalii

 • frauda prin GapInvest

  Daca ajuta va pot da nume si numere de telefon de la GapInvestCapital. 1. Lilian Antonescu +40 764 ... detalii

 • frauda GapInvestCapital

  Buna ziua. Din pacate sunt victima acestui sistem. Am incercat sa investesc in actiuni, prin acest ... detalii