BANCI | Stirea Zilei

National Bank of Greece (NBG) emite actiuni pentru majorarea capitalului cu 1,25 miliarde euro

Trimite stirea unui prieten
Nume *
E-mail *
E-mail prieten *
Mesaj
Cod validare * Turing Number
Tastati codul din imagine (doar cifre)
195.154.184.126

Autor: Bancherul.ro
2009-06-16 20:15

Cel mai mare creditor din Grecia, National Bank of Greece (NBG), a anunţat că va propune, ţn cadrul reuniunii din 18 iunie, o emisiune de acţiuni de pÔnă la 1,25 miliarde euro, pentru a-şi majora capitalul, relatează Reuters.

Titlurile NBG s-au depreciat cu 10%, la 18,44 euro, după publicarea anunţului, analiştii considerÔnd că motivul deprecierii este reprezentat de preţul emisiunii şi de diluarea acţiunilor.

Majorarea de capital va ajuta NBG să ţşi consolideze operaţiunile din Balcani, a anunţat banca ţntr-un comunicat. NBG desfăşoară operaţiuni ţn Bulgaria, Serbia, RomÔnia, Albania, Cipru, Egipt şi Turcia şi estimează că economiile acestor ţări vor reveni pe creştere ţn anul următor.

"Majorarea de capital va permite băncii NBG să profite de oportunităţile de creştere ţn contextul strategiei mai largi, avÔnd ca obiectiv consolidarea prezenţei grupului ţn Europa de Sud-Est", a anunţat banca.
"Banca ce va efectua prompt ajustările de capital va avea un avantaj serios din punct de vedere al competitivităţii", a declarat directorul executiv NBG, Takis Arapoglou.

Guvernatorul băncii centrale a Greciei, George Provopoulos, a felicitat banca pentru această iniţiativă. "Majorarea capitalului NBG este o măsură pozitivă ţn acest context", a declarat Provopoulos.

Investitorii au fost mai sceptici, potrivit analiştilor.

"Diluarea acţiunilor şi preţurile mici de emisiune reprezintă motivul deprecierii de azi", a declarat Constantinos Manolopoulos, analist ţn cadrul Marfin Analysis.

Imediat după anunţ, acţiunile au pierdut 8% din valoare şi au continuat să se deprecieze, marcÔnd o scădere de 9,6%, ţn contextul ţn care indicele bursier pierduse numai 3,9%.

NBG va emite 110,4 milioane de noi acţiuni, la o paritate de 5 euro.

╬n octombrie 2003, National Bank of Greece (NBG), a cumpărat pachetul majoritar al Băncii RomÔneşti, deţinÔnd ţn prezent 89,07% din capitalul social al acesteia, conform datelor de pe pagina de internet a băncii. Un alt acţionar important este Banca Europeană pentru Reconstrucţie şi Dezvoltare (BERD) care deţine 10,21% din capitalul social al băncii.

Dintre companiile reprezentative aflate sub controlul National Bank of Greece ţn RomÔnia se mai numară ETEBA RomÔnia, Garanta Asigurări şi NBG Leasing.

ComentariiAdauga un comentariu
Nume *:

E-mail *:
(nu se afiseaza pe site)
Subiect:
*
Comentariu:

Turing Number

Tastati codul din imagine (doar cifre)  Adauga un comentariu folosind contul de Facebook

Alte stiri din categoria: Stirea ZileiCum si-au majorat bancile profitul cu 70%

Sistemul bancar romanesc, compus din 31 de banci si Creditcoop, si-a majorat substantial profitul net in primul trimestru din acest an, cu 70% fata de perioada anterioara din anul precedent, la 3,3 miliarde lei, de la 1,9 miliarde lei. Cum se explica aceasta detalii

Supraindatorarea la IFN-uri: ÔÇ×am rate de 3500 de lei si o pensie de 1800 de lei. Ce pot sa fac?ÔÇŁ

Supraindatorarea populatiei cu credite facile, online, obtinute de la IFN-uri, este un fenomen pe care autoritatile ar trebui sa-l limiteze. Banca Nationala a Romaniei (BNR), institutia responsabila de supravegherea si reglementarea Institutiilor Financiare detalii

Care sunt cardurile de credit cu cele mai mici dobanzi?

Dobanzile pentru un card de credit variaza intre 17% la CEC Bank si 29% la OTP Bank, conform analizei unui numar de 15 tipuri de astfel de carduri de cumparaturi, oferite de 13 banci. Printre cardurile cu dobanzi reduse se mai afla cele din oferta Libra Bank - detalii

Ce dobanzi platesc bancile pentru depozitele in euro?

Dobanzile platite de banci pentru depozitele in euro pe un an depuse de persoanele fizice variaza in prezent intre 1% si 2,75%, conform topului realizat de Bancherul.ro pe baza ofertelor unui numar de 17 banci. Media dobanzilor pentru un depozit la termen de 12 detalii

  

Ultimele Comentarii