BANCI | Stirea Zilei

TVA de 5% pentru programul de credite ipotecare "Prima Casa"

Trimite stirea unui prieten
Nume *
E-mail *
E-mail prieten *
Mesaj
Cod validare * Turing Number
Tastati codul din imagine (doar cifre)
195.154.184.126

Autor: Bancherul.ro
2009-05-28 16:24

Persoanele care vor cumpăra o casă prin intermediul programului de garantare a creditelor pentru achiziţionarea primei locuinţe, ţn limita a a 60.000 euro, vor plăti TVA redusă, de 5%, proiectul urmÔnd să devină operaţional ţn luna iulie, după discuţii ţntre Guvern, BNR şi băncile interesate.

Premierul Emil Boc, ministrul Finanţelor şi guvernatorul Băncii Naţionale au discutat, joi, la Guvern cu reprezentanţii băncilor interesate să participe la programul guvernamental de garantare a creditelor contractate pentru achiziţionarea primei locuinţe, ţn limita sumei de 60.000 euro.

Guvernul arată ţntr-un comunicat că ţn cadrul ţntÔlnirii au fost prezentate obiectivele şi condiţiile minimale ale programului, legate ţn principal de avansul şi dobÔnda limitate.

"Cei care vor cumpăra o locuinţă prin intermediul programului źPrima Casă╗ vor beneficia şi ei de TVA redusă, de 5%, la achiziţionarea primei locuinţe", se arată ţn comunicat.

Executivul precizează că Ministerul Finanţelor ţmpreună cu Banca Naţională, Fondul Naţional de Garantare a Creditelor şi experţi din cadrul băncilor vor definitiva condiţiile de natură tehnică ale aplicării programului, astfel ţncÔt acesta să devină operaţional ţn luna iulie.

Guvernul a anunţat, ţn urmă cu o săptămÔnă, un program prin care creditele contractate pentru cumpărarea primei locuinţe vor fi garantate de stat ţn limită maximă de 60.000 euro.

ComentariiAdauga un comentariu
Nume *:

E-mail *:
(nu se afiseaza pe site)
Subiect:
*
Comentariu:

Turing Number

Tastati codul din imagine (doar cifre)  Adauga un comentariu folosind contul de Facebook

Alte stiri din categoria: Stirea ZileiTopul bancilor cu cele mai mici dobanzi la creditele ipotecare

CEC Bank, ING Bank, Alpha Bank, Banca Transilvania si Garanti BBVA sunt, in ordine, bancile cu cele mai mici dobanzi fixe in primii ani la creditele ipotecare. In cazul dobanzilor variabile pe toata perioada de creditare, topul este urmatorul: CEC Bank, Intesa, detalii

Articole tip reclama mascata in doua reviste celebre din America si Romania

Am vazut doua articole tip reclama mascata in doua reviste celebre: Readers Digest din Statele Unite (a fost odata cea mai citita din lume, prezenta si la noi in a doua parte a anilor 2000) si Ziarul Financiar. Articolul din editia americana a Readers Digest se detalii

Profitul bancilor, in crestere cu 10%

Profitul net al bancilor romanesti a crescut cu 10%, echivalentul a 343 milioane lei, la 3,7 miliarde lei, in primul trimestru din 2024, comparativ cu aceeasi perioada a anului anterior, conform datelor furnizate de Banca Nationala a Romaniei (BNR). Impozitul pe profit platit statului de detalii

Ce dobanzi au bancile la refinantarea unui credit de nevoi personale

Dobanzile practicate de banci pentru refinantarea unui credit de nevoi personale variaza intre 7,7% si 21%, conform informatiilor disponibile pe site-urile bancilor. Au fost luate in calcul dobanzile standard, fara reducerile aferente incasarii veniturilor detalii

  

Ultimele Comentarii

 • plangere

  de 9 zile ma zbat sa mi retrag o suma foarte mare din coinbase si acum de 2 ore m-au sunat din ... detalii

 • Revolut

  Multe dintre produsele si serviciile Revolut nu sunt cele mai bune din piata, nici in privinta ... detalii

 • Am fost p─âc─âlit

  Am fost p─âc─âlit de firma de trasctionare ╚Öi investi╚Ťii CRYPTO GLOBAL GROWTH-SAFE am investit ... detalii

 • frauda prin GapInvest

  Daca ajuta va pot da nume si numere de telefon de la GapInvestCapital. 1. Lilian Antonescu +40 764 ... detalii

 • frauda GapInvestCapital

  Buna ziua. Din pacate sunt victima acestui sistem. Am incercat sa investesc in actiuni, prin acest ... detalii