BANCI | Stirea Zilei

TVA de 5% pentru programul de credite ipotecare "Prima Casa"

Trimite stirea unui prieten
Nume *
E-mail *
E-mail prieten *
Mesaj
Cod validare * Turing Number
Tastati codul din imagine (doar cifre)
195.154.184.126

Autor: Bancherul.ro
2009-05-28 16:24

Persoanele care vor cumpăra o casă prin intermediul programului de garantare a creditelor pentru achiziţionarea primei locuinţe, ţn limita a a 60.000 euro, vor plăti TVA redusă, de 5%, proiectul urmÔnd să devină operaţional ţn luna iulie, după discuţii ţntre Guvern, BNR şi băncile interesate.

Premierul Emil Boc, ministrul Finanţelor şi guvernatorul Băncii Naţionale au discutat, joi, la Guvern cu reprezentanţii băncilor interesate să participe la programul guvernamental de garantare a creditelor contractate pentru achiziţionarea primei locuinţe, ţn limita sumei de 60.000 euro.

Guvernul arată ţntr-un comunicat că ţn cadrul ţntÔlnirii au fost prezentate obiectivele şi condiţiile minimale ale programului, legate ţn principal de avansul şi dobÔnda limitate.

"Cei care vor cumpăra o locuinţă prin intermediul programului źPrima Casă╗ vor beneficia şi ei de TVA redusă, de 5%, la achiziţionarea primei locuinţe", se arată ţn comunicat.

Executivul precizează că Ministerul Finanţelor ţmpreună cu Banca Naţională, Fondul Naţional de Garantare a Creditelor şi experţi din cadrul băncilor vor definitiva condiţiile de natură tehnică ale aplicării programului, astfel ţncÔt acesta să devină operaţional ţn luna iulie.

Guvernul a anunţat, ţn urmă cu o săptămÔnă, un program prin care creditele contractate pentru cumpărarea primei locuinţe vor fi garantate de stat ţn limită maximă de 60.000 euro.

ComentariiAdauga un comentariu
Nume *:

E-mail *:
(nu se afiseaza pe site)
Subiect:
*
Comentariu:

Turing Number

Tastati codul din imagine (doar cifre)  Adauga un comentariu folosind contul de Facebook

Alte stiri din categoria: Stirea ZileiCum si-au majorat bancile profitul cu 70%

Sistemul bancar romanesc, compus din 31 de banci si Creditcoop, si-a majorat substantial profitul net in primul trimestru din acest an, cu 70% fata de perioada anterioara din anul precedent, la 3,3 miliarde lei, de la 1,9 miliarde lei. Cum se explica aceasta detalii

Supraindatorarea la IFN-uri: ÔÇ×am rate de 3500 de lei si o pensie de 1800 de lei. Ce pot sa fac?ÔÇŁ

Supraindatorarea populatiei cu credite facile, online, obtinute de la IFN-uri, este un fenomen pe care autoritatile ar trebui sa-l limiteze. Banca Nationala a Romaniei (BNR), institutia responsabila de supravegherea si reglementarea Institutiilor Financiare detalii

Care sunt cardurile de credit cu cele mai mici dobanzi?

Dobanzile pentru un card de credit variaza intre 17% la CEC Bank si 29% la OTP Bank, conform analizei unui numar de 15 tipuri de astfel de carduri de cumparaturi, oferite de 13 banci. Printre cardurile cu dobanzi reduse se mai afla cele din oferta Libra Bank - detalii

Ce dobanzi platesc bancile pentru depozitele in euro?

Dobanzile platite de banci pentru depozitele in euro pe un an depuse de persoanele fizice variaza in prezent intre 1% si 2,75%, conform topului realizat de Bancherul.ro pe baza ofertelor unui numar de 17 banci. Media dobanzilor pentru un depozit la termen de 12 detalii

  

Ultimele Comentarii