BANCI | Stirea Zilei

Bancile straine vor semna un nou angajament privind mentinerea fondurilor in Romania

Trimite stirea unui prieten
Nume *
E-mail *
E-mail prieten *
Mesaj
Cod validare * Turing Number
Tastati codul din imagine (doar cifre)
195.154.184.126

Autor: Bancherul.ro
2009-05-20 09:02

Angajamentul scris al principalelor grupuri bancare străine prezente pe piaţa din RomÔnia va fi semnat de către reprezentanţii băncilor-mamă ţn cel mult o lună, pe baza negocierilor de marţi, de la Bruxelles ţntre bancheri, BNR şi FMI, a declarat pentru NewsIn preşedintele Raiffeisen Bank RomÔnia.

"Astăzi (marţi, n.r.) s-a negociat, urmează să analizăm, iar băncile-mamă vor semna angajamentul scris ţn cel mult o lună", a spus Steven van Groningen, preşedintele Raiffeisen Bank RomÔnia.

Referitor la menţinerea expunerilor pe RomÔnia, Groningen a spus că angajamentul anterior a fost reconfirmat, iar reperul pentru evoluţia intrărilor şi ieşirilor de capital este finalul lunii martie a acestui an, ţn condiţiile ţn care prima ţntÔlnire a principalelor nouă grupuri bancare străine cu reprezentanţii BNR şi ai Fondului Monetar Internaţional (FMI) a avut loc ţn data de 26 martie 2009, la Viena.

Soldul liniilor de finanţare de la băncile-mamă greceşti către subsidiarele lor din RomÔnia a scăzut ţn perioada septembrie 2008 - martie 2009 cu 1,641 miliarde euro, ţn timp ce liniile de finanţare de la băncile din Austria către filialele romÔneşti s-au redus cu 652 milioane euro, arată o prezentare a viceguvernatorului BNR, Eugen Dijmărescu.

╬n acelaşi timp, băncile franceze au sporit liniile de finanţare către subsidiarele romÔneşti cu 722 milioane euro, iar cele din Italia cu 134 milioane euro ţn perioada septembrie 2008 - martie 2009.

Preşedintele Raiffeisen Bank a adăugat că problema recapitalizărilor a fost abordată de către BNR şi marile bănci ţn cadrul unor ţntÔlniri bilaterale, care au avut loc ţn ultimele săptămÔni, nu la Bruxelles.

"Sumele necesare pentru recapitalizări au fost stabilite la nivel individual, ţn cadrul unor ţntÔlniri bilaterale ale băncilor mari din RomÔnia cu BNR", a mai precizat Steven van Groningen.

Cele nouă bănci ai căror reprezentanţi s-au ţntÔlnit la Viena cu oficiali ai Fondului Monetar Internaţional (FMI) şi ai Băncii Naţionale a RomÔniei (BNR) sunt Erste Bank, Raiffeisen International, Eurobank EFG, National Bank of Greece, Unicredit, Societe Generale, Alpha Bank, Volksbank şi Piraeus Bank.

ComentariiAdauga un comentariu
Nume *:

E-mail *:
(nu se afiseaza pe site)
Subiect:
*
Comentariu:

Turing Number

Tastati codul din imagine (doar cifre)  Adauga un comentariu folosind contul de Facebook

Alte stiri din categoria: Stirea ZileiCum si-au majorat bancile profitul cu 70%

Sistemul bancar romanesc, compus din 31 de banci si Creditcoop, si-a majorat substantial profitul net in primul trimestru din acest an, cu 70% fata de perioada anterioara din anul precedent, la 3,3 miliarde lei, de la 1,9 miliarde lei. Cum se explica aceasta detalii

Supraindatorarea la IFN-uri: ÔÇ×am rate de 3500 de lei si o pensie de 1800 de lei. Ce pot sa fac?ÔÇŁ

Supraindatorarea populatiei cu credite facile, online, obtinute de la IFN-uri, este un fenomen pe care autoritatile ar trebui sa-l limiteze. Banca Nationala a Romaniei (BNR), institutia responsabila de supravegherea si reglementarea Institutiilor Financiare detalii

Care sunt cardurile de credit cu cele mai mici dobanzi?

Dobanzile pentru un card de credit variaza intre 17% la CEC Bank si 29% la OTP Bank, conform analizei unui numar de 15 tipuri de astfel de carduri de cumparaturi, oferite de 13 banci. Printre cardurile cu dobanzi reduse se mai afla cele din oferta Libra Bank - detalii

Ce dobanzi platesc bancile pentru depozitele in euro?

Dobanzile platite de banci pentru depozitele in euro pe un an depuse de persoanele fizice variaza in prezent intre 1% si 2,75%, conform topului realizat de Bancherul.ro pe baza ofertelor unui numar de 17 banci. Media dobanzilor pentru un depozit la termen de 12 detalii

  

Ultimele Comentarii