BANCI | Stirea Zilei

Bancile straine vor semna un nou angajament privind mentinerea fondurilor in Romania

Trimite stirea unui prieten
Nume *
E-mail *
E-mail prieten *
Mesaj
Cod validare * Turing Number
Tastati codul din imagine (doar cifre)
195.154.184.126

Autor: Bancherul.ro
2009-05-20 09:02

Angajamentul scris al principalelor grupuri bancare străine prezente pe piaţa din RomÔnia va fi semnat de către reprezentanţii băncilor-mamă ţn cel mult o lună, pe baza negocierilor de marţi, de la Bruxelles ţntre bancheri, BNR şi FMI, a declarat pentru NewsIn preşedintele Raiffeisen Bank RomÔnia.

"Astăzi (marţi, n.r.) s-a negociat, urmează să analizăm, iar băncile-mamă vor semna angajamentul scris ţn cel mult o lună", a spus Steven van Groningen, preşedintele Raiffeisen Bank RomÔnia.

Referitor la menţinerea expunerilor pe RomÔnia, Groningen a spus că angajamentul anterior a fost reconfirmat, iar reperul pentru evoluţia intrărilor şi ieşirilor de capital este finalul lunii martie a acestui an, ţn condiţiile ţn care prima ţntÔlnire a principalelor nouă grupuri bancare străine cu reprezentanţii BNR şi ai Fondului Monetar Internaţional (FMI) a avut loc ţn data de 26 martie 2009, la Viena.

Soldul liniilor de finanţare de la băncile-mamă greceşti către subsidiarele lor din RomÔnia a scăzut ţn perioada septembrie 2008 - martie 2009 cu 1,641 miliarde euro, ţn timp ce liniile de finanţare de la băncile din Austria către filialele romÔneşti s-au redus cu 652 milioane euro, arată o prezentare a viceguvernatorului BNR, Eugen Dijmărescu.

╬n acelaşi timp, băncile franceze au sporit liniile de finanţare către subsidiarele romÔneşti cu 722 milioane euro, iar cele din Italia cu 134 milioane euro ţn perioada septembrie 2008 - martie 2009.

Preşedintele Raiffeisen Bank a adăugat că problema recapitalizărilor a fost abordată de către BNR şi marile bănci ţn cadrul unor ţntÔlniri bilaterale, care au avut loc ţn ultimele săptămÔni, nu la Bruxelles.

"Sumele necesare pentru recapitalizări au fost stabilite la nivel individual, ţn cadrul unor ţntÔlniri bilaterale ale băncilor mari din RomÔnia cu BNR", a mai precizat Steven van Groningen.

Cele nouă bănci ai căror reprezentanţi s-au ţntÔlnit la Viena cu oficiali ai Fondului Monetar Internaţional (FMI) şi ai Băncii Naţionale a RomÔniei (BNR) sunt Erste Bank, Raiffeisen International, Eurobank EFG, National Bank of Greece, Unicredit, Societe Generale, Alpha Bank, Volksbank şi Piraeus Bank.

ComentariiAdauga un comentariu
Nume *:

E-mail *:
(nu se afiseaza pe site)
Subiect:
*
Comentariu:

Turing Number

Tastati codul din imagine (doar cifre)  Adauga un comentariu folosind contul de Facebook

Alte stiri din categoria: Stirea ZileiTopul bancilor cu cele mai mici dobanzi la creditele ipotecare

CEC Bank, ING Bank, Alpha Bank, Banca Transilvania si Garanti BBVA sunt, in ordine, bancile cu cele mai mici dobanzi fixe in primii ani la creditele ipotecare. In cazul dobanzilor variabile pe toata perioada de creditare, topul este urmatorul: CEC Bank, Intesa, detalii

Articole tip reclama mascata in doua reviste celebre din America si Romania

Am vazut doua articole tip reclama mascata in doua reviste celebre: Readers Digest din Statele Unite (a fost odata cea mai citita din lume, prezenta si la noi in a doua parte a anilor 2000) si Ziarul Financiar. Articolul din editia americana a Readers Digest se detalii

Profitul bancilor, in crestere cu 10%

Profitul net al bancilor romanesti a crescut cu 10%, echivalentul a 343 milioane lei, la 3,7 miliarde lei, in primul trimestru din 2024, comparativ cu aceeasi perioada a anului anterior, conform datelor furnizate de Banca Nationala a Romaniei (BNR). Impozitul pe profit platit statului de detalii

Ce dobanzi au bancile la refinantarea unui credit de nevoi personale

Dobanzile practicate de banci pentru refinantarea unui credit de nevoi personale variaza intre 7,7% si 21%, conform informatiilor disponibile pe site-urile bancilor. Au fost luate in calcul dobanzile standard, fara reducerile aferente incasarii veniturilor detalii

  

Ultimele Comentarii

 • plangere

  de 9 zile ma zbat sa mi retrag o suma foarte mare din coinbase si acum de 2 ore m-au sunat din ... detalii

 • Revolut

  Multe dintre produsele si serviciile Revolut nu sunt cele mai bune din piata, nici in privinta ... detalii

 • Am fost p─âc─âlit

  Am fost p─âc─âlit de firma de trasctionare ╚Öi investi╚Ťii CRYPTO GLOBAL GROWTH-SAFE am investit ... detalii

 • frauda prin GapInvest

  Daca ajuta va pot da nume si numere de telefon de la GapInvestCapital. 1. Lilian Antonescu +40 764 ... detalii

 • frauda GapInvestCapital

  Buna ziua. Din pacate sunt victima acestui sistem. Am incercat sa investesc in actiuni, prin acest ... detalii