BANCI | Stirea Zilei

Ben Bernanke: Economia SUA se confrunta cu riscuri inflationiste

Trimite stirea unui prieten
Nume *
E-mail *
E-mail prieten *
Mesaj
Cod validare * Turing Number
Tastati codul din imagine (doar cifre)
195.154.184.126

Autor: Bancherul.ro
2007-11-09 10:19

Presedintele băncii centrale americane, Ben Bernanke, a declarat joi că economia Statelor Unite a rezistat până acum tensiunilor din piata creditelor, însă se confruntă cu riscuri inflationiste si de încetinire a ritmului de crestere, relatează Reuters.

"Tensiunile si volatilitatea pietelor financiare au persistat", a spus Bernanke într-o declaratie tinută în fata comisiei economice a Congresului. "În plus, scumpirea semnificativă a petrolului au accentuat presiunile inflationiste si ar putea restrictiona în continuare activitatea economică", a adăugat acesta.
Bernanke a mai spus că la întrunirea strategilor de politică monetară a Federal Reserve, din 30-31 octombrie, acestia au remarcat atât riscurile de încetinire a ritmului economic, cît si riscuri notabile de accentuare a inflatiei, pe fondul scumpirii petrolului si a altor mărfuri si al deprecierii dolarului.

"Acesti factori ar putea adânci inflatia pe termen scurt si chiar pe termen lung", a adăugat acesta.

Strategii de politică monetară prevăd o încetinire "semnificativă" a cresterii economice în al patrulea trimestru al anului fată de trimestrul al treilea, a mai spus presedintele Federal Reserve.

Comprimarea pietei ipotecare se poate intensifica, în timp ce cheltuieliele gospodăriilor si investitiile în afaceri ar putea înregistra o scădere, a precizat acesta.

Banca centrală americană a redus în ultimele două luni costul de referintă al împrumuturilor cu 0,75%, în efortul de a amortiza efectul încetinirii activitătii sectorului ipotecar si a crizei din piata creditelor asupra economiei.

ComentariiAdauga un comentariu
Nume *:

E-mail *:
(nu se afiseaza pe site)
Subiect:
*
Comentariu:

Turing Number

Tastati codul din imagine (doar cifre)  Adauga un comentariu folosind contul de Facebook

Alte stiri din categoria: Stirea ZileiLa care banci gasesc cel mai bun curs de schimb valutar euro/leu?

"La care banci pot sa cumpar si sa vand cel mai avantajos euro?", ne-a intrebat un cititor. Pentru a-i oferi un raspuns, am facut o comparatie a cursurilor de schimb valutar practicate de cele mai importante 15 banci romanesti, cu cotatiile practicate atat de la ghisee, cat si detalii

Dobanda la un depozit in lei pe termen de un an a scazut la 2,06%

Dobanda medie platita de banci pentru un depozit in lei la termen de 12 luni constituit la ghiseu de persoanele fizice a scazut in luna ianuarie 2021 la 2,06%, de la 2,16%, conform topului dobanzilor pentru economii practicate de cele mai mari 15 banci, realizat de Bancherul.ro. In cazul detalii

Dobanda la creditele ipotecare a scazut sub 6%, dupa reducerea IRCC la 1,88%

Dobanda Anuala Efectiva (DAE) medie standard la un numar de 25 de creditele ipotecare acordate de 16 dintre cele mai mari banci romanesti a scazut in luna ianuarie 2021 la 5,81%, cu 0,19 puncte procentuale fata de nivelul din decembrie 2020, cand era 6%. Dobanda mai mica se datoreaza detalii

Bancile nu mai au oferte proprii de amanare a ratelor la credite, ci doar aplica OUG 227/2020

Nicio banca nu a venit, pana acum, cu o solutie proprie de amanare a ratelor la credite si in noul an 2021, cum au facut-o anul trecut, in conditii mai avantajoase decat moratoriul adoptat de Guvern prin Ordonantele 37 si 227. Anul trecut, unele banci, precum Banca Transilvania, au detalii

Ultimele Comentarii