BANCI | Stirea Zilei

Ben Bernanke: Economia SUA se confrunta cu riscuri inflationiste

Trimite stirea unui prieten
Nume *
E-mail *
E-mail prieten *
Mesaj
Cod validare * Turing Number
Tastati codul din imagine (doar cifre)
195.154.184.126

Autor: Bancherul.ro
2007-11-09 10:19

Presedintele bŃncii centrale americane, Ben Bernanke, a declarat joi cŃ economia Statelor Unite a rezistat pÔnŃ acum tensiunilor din piata creditelor, ţnsŃ se confruntŃ cu riscuri inflationiste si de ţncetinire a ritmului de crestere, relateazŃ Reuters.

"Tensiunile si volatilitatea pietelor financiare au persistat", a spus Bernanke ţntr-o declaratie tinutŃ ţn fata comisiei economice a Congresului. "╬n plus, scumpirea semnificativŃ a petrolului au accentuat presiunile inflationiste si ar putea restrictiona ţn continuare activitatea economicŃ", a adŃugat acesta.
Bernanke a mai spus cŃ la ţntrunirea strategilor de politicŃ monetarŃ a Federal Reserve, din 30-31 octombrie, acestia au remarcat atÔt riscurile de ţncetinire a ritmului economic, cţt si riscuri notabile de accentuare a inflatiei, pe fondul scumpirii petrolului si a altor mŃrfuri si al deprecierii dolarului.

"Acesti factori ar putea adÔnci inflatia pe termen scurt si chiar pe termen lung", a adŃugat acesta.

Strategii de politicŃ monetarŃ prevŃd o ţncetinire "semnificativŃ" a cresterii economice ţn al patrulea trimestru al anului fatŃ de trimestrul al treilea, a mai spus presedintele Federal Reserve.

Comprimarea pietei ipotecare se poate intensifica, ţn timp ce cheltuieliele gospodŃriilor si investitiile ţn afaceri ar putea ţnregistra o scŃdere, a precizat acesta.

Banca centralŃ americanŃ a redus ţn ultimele douŃ luni costul de referintŃ al ţmprumuturilor cu 0,75%, ţn efortul de a amortiza efectul ţncetinirii activitŃtii sectorului ipotecar si a crizei din piata creditelor asupra economiei.

ComentariiAdauga un comentariu
Nume *:

E-mail *:
(nu se afiseaza pe site)
Subiect:
*
Comentariu:

Turing Number

Tastati codul din imagine (doar cifre)  Adauga un comentariu folosind contul de Facebook

Alte stiri din categoria: Stirea ZileiAm vazut 17 clipuri false cu Mugur Isarescu, pe Facebook, intr-o singura zi

Facebook e plina de pagini cu videoclipuri false cu Mugur Isarescu, guvernatorul BNR (Banca Nationala a Romaniei), in care acesta recomanda romanilor sa investeasca intr-o asa-zisa platforma realizata de banca nationala impreuna cu Rompetrol, pentru a se obtine castiguri detalii

De ce nu opreste Facebook videoclipurile trucate cu Mugur Isarescu?

Cel putin patru videoclipuri false cu Mugur Isarescu am vazut astazi pe Facebook, la o saptamana de cand Banca Nationala a Romaniei (BNR) a semnalat tentativa de frauda online tip deepfake. "In ultima perioad─â, pe mai multe platforme ╚Öi re╚Ťele de detalii

Trei banci dispar in acest an, concurenta scade

Desi revolutia digitalizarii incurajeaza infiintarea de noi firme fintech care pot stimula competitia dintre banci, in folosul populatiei si firmelor, piata bancara romaneasca trece acum printr-un intens proces de consolidare a bancilor mari, prin disparitia unor jucatori mai detalii

BRD a facut un profit record, dar cate reclamatii a avut, cate fraude online, de cate ori nu a mers aplicatia YOU?

„Rezultate financiare excelente”, „performanta exceptionala in finantare”, „volum impresionant de credite”, „activitate robusta de leasing”. O abundenta de epitete euforice si de cifre financiare record, in detalii

  

Ultimele Comentarii