BANCI | Stirea Zilei

Ben Bernanke: Economia SUA se confrunta cu riscuri inflationiste

Trimite stirea unui prieten
Nume *
E-mail *
E-mail prieten *
Mesaj
Cod validare * Turing Number
Tastati codul din imagine (doar cifre)
195.154.184.126

Autor: Bancherul.ro
2007-11-09 10:19

Presedintele bãncii centrale americane, Ben Bernanke, a declarat joi cã economia Statelor Unite a rezistat pânã acum tensiunilor din piata creditelor, însã se confruntã cu riscuri inflationiste si de încetinire a ritmului de crestere, relateazã Reuters.

"Tensiunile si volatilitatea pietelor financiare au persistat", a spus Bernanke într-o declaratie tinutã în fata comisiei economice a Congresului. "În plus, scumpirea semnificativã a petrolului au accentuat presiunile inflationiste si ar putea restrictiona în continuare activitatea economicã", a adãugat acesta.
Bernanke a mai spus cã la întrunirea strategilor de politicã monetarã a Federal Reserve, din 30-31 octombrie, acestia au remarcat atât riscurile de încetinire a ritmului economic, cît si riscuri notabile de accentuare a inflatiei, pe fondul scumpirii petrolului si a altor mãrfuri si al deprecierii dolarului.

"Acesti factori ar putea adânci inflatia pe termen scurt si chiar pe termen lung", a adãugat acesta.

Strategii de politicã monetarã prevãd o încetinire "semnificativã" a cresterii economice în al patrulea trimestru al anului fatã de trimestrul al treilea, a mai spus presedintele Federal Reserve.

Comprimarea pietei ipotecare se poate intensifica, în timp ce cheltuieliele gospodãriilor si investitiile în afaceri ar putea înregistra o scãdere, a precizat acesta.

Banca centralã americanã a redus în ultimele douã luni costul de referintã al împrumuturilor cu 0,75%, în efortul de a amortiza efectul încetinirii activitãtii sectorului ipotecar si a crizei din piata creditelor asupra economiei.

Comentarii



Adauga un comentariu
Nume *:

E-mail *:
(nu se afiseaza pe site)
Subiect:
*
Comentariu:

Turing Number

Tastati codul din imagine (doar cifre)  



Adauga un comentariu folosind contul de Facebook

Alte stiri din categoria: Stirea Zilei



Ocean Credit incalca legea privind informarea clientilor inainte de acordarea unui credit

Ocean Credit nu respecta legea contractelor de credit, OUG 50/2010, privind informarea clientilor inainte de acordarea unui credit, astfel incat acestia sa fie constienti de costul unui imprumut si sa-l poata compara cu ofertele altor IFN-uri sau banci. Concret, detalii

Care banci au cele mai bune dobanzi la depozitele in lei?

Dobanzile la depozitele in lei platite de banci populatiei incep de la 4% pe an in cazul economiilor la termen de 1 luna si ajung la 6% pentru banii pastrati timp de un an. Pentru depozitele pe termen scurt, de 1 luna, cele mai ridicate dobanzi le gasim la detalii

Topul bancilor cu cele mai mari dobanzi la depozitele in euro

Bancile care platesc clientilor persoane fizice cele mai mari dobanzi la depozitele in euro pe termen de un an sunt Intesa Sanpaolo (3,5%), OTP Bank (3,25%) si Patria Bank (3,15%), conform clasamentului intocmit de Bancherul.ro. Topul a luat in calcul depozitele detalii

Vreti sa investiti in actiuni Transgaz? Google va recomanda 4 platforme pe care se fac fraude

Cand am vazut cat de multe fraude online cu actiuni Transgaz sau cu criptmonede se fac, m-am intrebat care ar putea fi motivele. Din reclamatiile cititorilor am constatat ca primul pas al inselatoriilor cu investitii in actiunile unor firme cunoscute, precum detalii

 



 

Ultimele Comentarii