FONDURI DE INVESTITII | Analiza

Alpha Bank Romania incepe distributia a 6 noi fonduri mutuale

Trimite stirea unui prieten
Nume *
E-mail *
E-mail prieten *
Mesaj
Cod validare * Turing Number
Tastati codul din imagine (doar cifre)
195.154.184.126

Autor: Bancherul.ro
2009-02-05 08:51

Alpha Bank Romania ţncepe ţn această săptămÔnă distribuţia fondurilor mutuale administrate de Alpha Asset Management, compania specializată de administrare a investiţiilor a Grupului Alpha Bank, se arata intr-un comunicat al bancii.

öAlpha Bank Romania este prima subsidiara a Grupului care va distribui fonduri mutuale ţn afara Greciei, oferind acces pe pieţele financiare internaţionale prin instrumente financiare pe termen mediu şi lung, adaptate profilului investitorilor din RomÔniaö a spus domnul Stere Farmache, Prim-Vicepreşedinte Executiv Alpha Bank Romania.

Pachetul distribuit ţn prezent include şase fonduri, dintre care 3 fonduri de acţiuni, un fond de tip fund of funds, un fond de obligaţiuni şi un fond de plasamente mixte.

Fondurile de acţiuni investesc pe pieţe mature, dar şi pe piete emergente: Alpha Athens Index Domestic Equities Fund şi Alpha Aggressive Strategy Domestic Equities Fund au expunere investiţională pe Bursa din Atena, iar Alpha Select South-East Europe Foreign Equities Fund are expunere pe Turcia, Rusia, Grecia, Romania şi alte state din regiune.

Fondul de obligaţiuni Alpha European Government Foreign Bonds Fund este bazat pe plasamente ţn titluri de stat emise de state europene, autorităţi şi organisme europene. Fondul de plasamente mixte Alpha Romania Foreign Balanced Fund investeşte ţntr-un portofoliu bine diferenţiat alcătuit din acţiuni, obligaţiuni de stat sau corporative, depozite şi alte instrumente investiţionale emise ţn special de companii din RomÔnia. Pachetul celor 6 fonduri este completat de Αlpha Cosmos Stars Silk Route Asia Foreign Equities Fund of Funds, un fond mutual care investeste ţn alte fonduri mutuale de acţiuni, cu plasamente ţn burse din piete emergente precum China si India. Fondul oferă acces la unele dintre cele mai dinamice economii ale lumii prin intermediul unor renumite companii de investiţii din regiune.

Cele 6 fonduri mutuale se adreseaza investitorilor persoane fizice sau juridice interesate de investiţii pe termen lung, ca alternative la produsele clasice de economisire, cum sunt depozitele bancare.

Fondurile sunt disponibile ţn prezent ţn Bucuresti, ţn 13 unităţi ale băncii, urmÔnd ca ţntr-o scurtă perioadă să fie distribuite şi ţn unităţile Alpha Bank Romania din ţară.

Fondurile sunt denominate ţn euro. Investitia minimă recomandată este de 500 euro, iar orizontul de investiri este cuprins ţntre 2-5 ani. Costurile de administrare au nivel competitiv. La aceasta se adaugă şi faptul că ţncepÔnd din acest an cÔştigurile obţinute din fondurile mutuale nu sunt impozitate.

Alpha Asset Management A.E.D.A.K., divizia de administrare a investitiilor din cadrul Grupului Alpha Bank cu sediul la Atena este una dintre cele mai mari societati de administrare a fondurilor mutuale din Grecia.

Alpha Asset Management A.E.D.A.K. a fost desemnata ţn 2008 de către Thomson Reuters Extel cel mai bun administrator de fonduri din Grecia.

Analiza Thomson Reuters Extel este realizată anual pe baza feedback-ului primit de la 7500 de investitori din 63 de tari, fiind astfel unul dintre cele mai de incredere instrumente de analiza a mediului investitional european. Selectia este realizata in functie de know-how, stabilitate si calitatea serviciilor oferite de companiile analizate.

ComentariiAdauga un comentariu
Nume *:

E-mail *:
(nu se afiseaza pe site)
Subiect:
*
Comentariu:

Turing Number

Tastati codul din imagine (doar cifre)  Adauga un comentariu folosind contul de Facebook

Alte stiri din categoria: AnalizaLa care banci se poate face actualizarea online a datelor de catre firme

Actualizarea online a datelor firmelor, pe site-urile sau in aplicatiile bancilor, este posibila la doar trei institutii de credit, la restul fiind nevoie de prezenta intr-o sucursala. ING Bank a anuntata ca a introdus op╚Ťiunea de actualizare a datelor 100% detalii

Conturi bancare gratuite pentru incasarea salariului, pensiei si indemnizatiilor sociale. Dar cine poate sa-si faca unul?

Legea care permite in prezent celor fara conturi bancare sa-si deschida unul nou, denumit cont de baza, fara comisioane de deschidere, inchidere si retragere numerar la bancomat, a fost modificata de Parlament. Noua varianta a acestei legi, care mai asteapta detalii

Indicatorii sistemului bancar la finalul trimestrului 3 din 2023

Indicatorii sistemului bancar la finalul lunii iunie 2023, conform datelor furnizate de Banca Nationala a Romaniei (BNR).  Indicatorii au fost calcula╚Ťi pe baza raport─ârilor financiar-contabile trimise la banca central─â de institu╚Ťiile de credit, detalii

Indicatorii sistemului bancar la finalul T2 2023

Indicatorii sistemului bancar la finalul lunii iunie 2023, conform datelor furnizate de Banca Nationala a Romaniei (BNR). Indicatorii au fost calcula╚Ťi pe baza raport─ârilor financiar-contabile trimise la banca central─â de institu╚Ťiile de credit, detalii

  

Ultimele Comentarii