BANCI | Stirea Zilei

Porsche Bank isi lanseaza propria divizie de asigurari - Porsche Insurance

Trimite stirea unui prieten
Nume *
E-mail *
E-mail prieten *
Mesaj
Cod validare * Turing Number
Tastati codul din imagine (doar cifre)
195.154.184.126

Autor: Bancherul.ro
2008-03-03 13:34

Porsche Bank Romania, unul dintre cel mai importanti jucători pe piata finantărilor auto, anuntă rezultate financiare solide pentru 2007, cu o crestere a valorii bunurilor finantate de 9,8% până la valoarea de 331,6 milioane EUR, se arata intr-un comunicat de presa al bancii.

Porsche Bank România are la baza activitătii conceptul de "one stop shop", care oferă clientilor posibilitatea de a obtine masina, finantarea si asigurarea direct de la punctul de vânzare. Porsche Bank România este prezent pe piata românească din 1999 si este format din Porsche Leasing, Porsche Bank, Porsche Broker de Asigurare si Porsche Mobility.

Volumul bunurilor finantate în întreg anul 2007 a fost de 249,9 milioane EUR, în crestere cu aproape 15% comparativ cu anul 2006. Numărul total al contractelor de finantare încheiate de Porsche Bank Romania pe parcursul întregului an 2007 a fost de 20.867, reprezentând o crestere de 33,1% comparativ cu 2006. Astfel, numărul total al contractelor din portofoliul grupului a ajuns la sfârsitul anului 2007 la 62.929.

Cresterile raportate s-au manifestat pe baza interesului sporit al clientilor pentru solutiile de finantare oferite de Porsche Bank Romania si a dezvoltării puterii financiare a clientilor, în contextul dezvoltării generale a economiei din România.

“Rezultatele înregistrate în 2007 confirmă încrederea clientilor si a actionarilor în strategia propusă de conducerea Porsche Bank România. Ne-am îndeplinit obiectivele de a oferi suport clientilor care au achizitionat masini importate de către Porsche Romania si de a realiza o crestere profitabilă pe toate segmentele pietei pe care activăm. Porsche Mobility, cea mai nouă divizie a grupului, a încheiat anul 2007 cu rezultate care au depăsit estimările initiale. Pentru 2008 ne propunem să ne consolidăm strategia de promovare, în sensul unei si mai strânse legături între solutiile noastre de finantare si automobilele promovate de Porsche România pe piata locală,” a declarat Kurt Leitner, CEO Porsche Bank România.

La sfârsitul anului 2007, 96% din portofoliul Porsche Bank România era alcătuit din contracte de leasing financiar si operational, iar 4% din contracte de credit auto. Trei sferturi din contractele de finantare încheiate de Porsche Bank România au fost cu persoane juridice si doar un sfert cu persoane fizice. Acest aspect este explicat prin înăsprirea conditiilor de finantare pentru clientii persoane fizice si introducerea de noi reglementări pentru această categorie de clienti.

Porsche Bank România estimează pentru 2008 o crestere a volumului total al bunurilor finantate de 14%, până la valoarea de 285 milioane EURO. De asemenea, compania plănuieste să lanseze în România propria divizie de asigurări – Porsche Insurance. Aceasta va oferi pe piata din România asigurări auto începând cu al patrulea trimestru al acestui an.

„Produsele Porsche Insurance se vor adresa în primul rând clientilor care au achizitionat un automobil Audi, Porsche, Seat sau Skoda importat de către dealer-ul Porsche Romania,” a declarat Virgil Chirică, General Manager al Porsche Broker de Asigurări. „Suntem încrezători că adăugarea acestui nou serviciu la portofoliul de servicii financiare ale Porsche Bank Romania va contribui la consolidarea conceptului de „one stop shop” cu care compania si-a obisnuit deja clientii,” a adăugat Virgil Chirică.

Despre Porsche Bank Romania

Porsche Bank Romania, membru al Holdingului Porsche, oferă produse de finantare a autoturismelor comercializate de către Importatorul Porsche Romania: Audi, SEAT, Skoda, Volkswagen, Porsche si Bentley. Grupul este prezent pe piata românească din 1999 si include companiile Porsche Leasing, Porsche Bank, Porsche Broker de Asigurare si Porsche Mobility. Grupul Porsche Bank oferă servicii de finantare prin cele patru companii ale sale în baza conceptului de one stop shop - obtinerea direct la punctul de vânzare a masinii, a finantării în leasing sau creditului auto, precum si a asigurării pentru masină. Prin Porsche Mobility Porsche Bank România oferă si administrarea usoară a parcurilor auto. Porsche Leasing Romania IFN SA oferă leasing financiar intern pentru persoane fizice si companii. Porsche Bank Romania – prima bancă auto specializată de pe piata românească, oferă credite pentru autoturisme si alte servicii bancare specifice (depozite, cont curent). Porsche Broker de Asigurare completează gama de servicii cu asigurări CASCO si RCA. Porsche Mobility a fost înfiintată cu scopul de a dezvolta serviciul de management de flote, închiriere de automobile si leasing operational.

ComentariiAdauga un comentariu
Nume *:

E-mail *:
(nu se afiseaza pe site)
Subiect:
*
Comentariu:

Turing Number

Tastati codul din imagine (doar cifre)  Adauga un comentariu folosind contul de Facebook

Alte stiri din categoria: Stirea ZileiIn atentia BNR: mama mea de 74 de ani a facut 10 credite la IFN-uri si are de platit dobanzi de 4.000 de lei din pensia de 2.300 de lei!

S-ar putea crede ca este vorba de un caz izolat, de o exceptie care confirma un regulament BNR privind gradul maxim de indatorare la credit. Insa credem ca, de fapt, este vorba de un fenomen scapat de sub control: supraindatorarea unor persoane cu credite online detalii

Profitul bancilor atinge un nou record, de 13,7 miliarde lei, in 2023

Profitul bancilor a atins in 2023 un nou record, de 13,7 miliarde lei, in crestere cu 34% fata de anul anterior, cand s-a cifrat la 10,2 miliarde lei, conform datelor statistice publicate de Banca Nationala a Romaniei (BNR). Avansul castigurilor bancilor s-a detalii

Am vazut 17 clipuri false cu Mugur Isarescu, pe Facebook, intr-o singura zi

Facebook e plina de pagini cu videoclipuri false cu Mugur Isarescu, guvernatorul BNR (Banca Nationala a Romaniei), in care acesta recomanda romanilor sa investeasca intr-o asa-zisa platforma realizata de banca nationala impreuna cu Rompetrol, pentru a se obtine castiguri detalii

De ce nu opreste Facebook videoclipurile trucate cu Mugur Isarescu?

Cel putin patru videoclipuri false cu Mugur Isarescu am vazut astazi pe Facebook, la o saptamana de cand Banca Nationala a Romaniei (BNR) a semnalat tentativa de frauda online tip deepfake. "In ultima perioadă, pe mai multe platforme și rețele de detalii

  

Ultimele Comentarii

 • lening aanbod

  Hoi Wij bieden alle leningen aan van 30.000 tot 10.000.000 euro met een lage rente van 2% zonder ... detalii

 • O ĂŽntrebare

  Cum pot scoate banii mei profit din tranzacții cu bitcoin blocați în blockain să nu mai trimit ... detalii

 • Tema

  Bună ziua am solicitat un împrumut de bani și mi sa cerut o anumita taxa de 250 lei .as vrea sa ... detalii

 • Aplicația mybrdmobile

  Aplicația nu merge .A fost instalată și reinstalată de vreo 4 ori.( pe iPhone 13).Apare sigla ... detalii

 • Actoalizare date

  Nu pot să-mi actualizez datele ... detalii