BANCI | Profil

Garanti BBVA a obtinut un profit de 177 milioane lei in 2023

Trimite stirea unui prieten
Nume *
E-mail *
E-mail prieten *
Mesaj
Cod validare * Turing Number
Tastati codul din imagine (doar cifre)
195.154.184.126

Autor: Bancherul.ro
2024-05-13 08:03

Garanti BBVA România a înregistrat în 2023 un profit net de 177 milioane lei și venituri operaționale de 521 milioane lei. Cu aceste rezultate, banca și-a atins cu succes obiectivele stabilite pentru anul precedent, anunta banca intr-un comunicat, in care adauga:

Garanti BBVA a înregistrat rezultate solide atât în ceea ce privește creditele, cât și depozitele, reflectând atenția instituției bancare asupra menținerii unui portofoliu puternic și echilibrat.

Astfel, Garanti BBVA a înregistrat în 2023 un volum total de credite de 9,2 miliarde lei, în creștere cu 7%, și depozite de aproximativ 12 miliarde lei, cu 15% mai mari decât în 2022.

Majorările au fost determinate de creșteri înregistrate în toate segmentele de business - Corporate, Retail și IMM - ceea ce evidențiază încrederea clienților, atât persoane fizice, cât și juridice, în bancă.

Creditele acordate de Garanti BBVA clienților persoane fizice au crescut cu 19%, ajungând la peste patru miliarde de lei, în timp ce creditele acordate IMM-urilor s-au majorat cu 10%, ajungând la 2,4 miliarde lei. Similar, depozitele persoanelor fizice au înregistrat un avans de 21%, la 4,4 miliarde lei, iar depozitele IMM-urilor au crescut cu 22%, la 3,7 miliarde lei.

Mustafa Tiftikcioğlu, CEO al Garanti BBVA România
Mustafa Tiftikcioğlu, CEO al Garanti BBVA România

"În 2023, Garanti BBVA a continuat să înregistreze numeroase progrese de o importanță strategică față de anul precedent, care a fost cel mai bun din punct de vedere al profitabilității în istoria sa în România.

Pe scurt, anul trecut, ne-am susținut clienții cu un portofoliu de credite mărit și am înregistrat o creștere a depozitelor clienților pe toate segmentele: Corporate, Retail și IMM. Acest lucru indică o încredere sporită în serviciile noastre și subliniază rolul băncii în promovarea stabilității financiare și a prosperității.

Vom continua să plasăm clientul în centrul acțiunilor noastre și ne propunem să realizăm o serie de investiții pentru a îmbunătăți interacțiunea acestora cu produsele și serviciile băncii", a declarat Mustafa Tiftikcioğlu, CEO al Garanti BBVA România.

În 2023, activele totale ale băncii s-au situat la peste 15,2 miliarde lei.

În plus, Garanti BBVA și-a consolidat sfera de acoperire și accesibilitatea, înregistrând o creștere de 5% a numărului de clienți. Emiterea de carduri de debit și de credit a înregistrat, de asemenea, o creștere de 6% până la sfârșitul anului 2023.

Cu aceste rezultate, Garanti BBVA a demonstrat reziliență și și-a atins obiectivele financiare pentru 2023, în ciuda impredictibilității economice, reflectând un model de afaceri solid, inițiative strategice bine alese, accentul pe inovație și dedicarea echipei.

Despre Garanti BBVA

Garanti BBVA face parte din Grupul Garanti BBVA România, alături de Garanti BBVA Leasing și Garanti BBVA Credite de Consum, care completează oferta băncii cu produse specifice de leasing, servicii de management al flotei, precum și credite de consum. În 2023, banca a celebrat 25 de ani de prezență activă în cadrul sistemului bancar românesc.

Garanti BBVA România este deținută de Garanti BBVA Turcia (TGB), a doua cea mai mare bancă privată din Turcia. Acționarul majoritar al Garanti BBVA Turcia este grupul financiar spaniol Banco Bilbao Vizcaya Argentaria (BBVA).

Taguri: credite ipotecare  credite de consum  Garanti BBVA  banca  cont bancar  credite nevoi personale  depozite bancare  credite imobiliare  rezultate financiare banci  

ComentariiAdauga un comentariu
Nume *:

E-mail *:
(nu se afiseaza pe site)
Subiect:
*
Comentariu:

Turing Number

Tastati codul din imagine (doar cifre)  Adauga un comentariu folosind contul de Facebook

Alte stiri din categoria: ProfilBT Property preia Funshop Park Turda

Fondul Imobiliar de Investiții Alternative BT Property a achiziționat Funshop Park Turda (Cluj) de la grupul polonez Scallier, conform unui comunicat de presa, in care se adauga: Tranzacția marchează intrarea fondului pe piața de retail, unde are ca obiectiv detalii

Garanti BBVA a obtinut un profit de 177 milioane lei in 2023

Garanti BBVA România a înregistrat în 2023 un profit net de 177 milioane lei și venituri operaționale de 521 milioane lei. Cu aceste rezultate, banca și-a atins cu succes obiectivele stabilite pentru anul precedent, anunta banca intr-un comunicat, in care detalii

Banca Transilvania are cresteri anuale de 2 cifre

Banca Transilvania, cea mai mare banca din Romania, a inregistrat in primul trimestru al anului cresteri anuale de 2 cifre: - tranzactiile (transferuri, plati, retrageri si depuneri de numerar etc.) au crescut cu 35% - creditele noi s-au majorat cu detalii

CEC Bank acorda firmelor credite garantate de stat, prin Programul IMM Plus

• În anul 2023, în cadrul Programului IMM Invest Plus (IMM Invest Romania, Agro IMM Invest, IMM Prod, Rural Invest, Garant Construct, Innovation), au fost acordate peste 1.400 de finanțări, în valoare de aproximativ 1,8 miliarde de detalii

  

Ultimele Comentarii