BANCI | Stirea Zilei

Revolut isi obliga clientii sa plateasca credite facute prin fraude online

Trimite stirea unui prieten
Nume *
E-mail *
E-mail prieten *
Mesaj
Cod validare * Turing Number
Tastati codul din imagine (doar cifre)
195.154.184.126

Autor: Bancherul.ro
2024-03-14 07:18

„Acești escroci de la Neocapital nu numai ca m-au pacalit sa le transfer foarte mulți bani, dar au inițiat și un credit de nevoi personale direct din aplicația Revolut iar eu acum trebuie sa plătesc rate pentru acest credit”, se plange un cititor, la Reclamatiibanci.ro.

Raspuns

Nu trebuie sa platiti creditul la Revolut facut de escrocii de la Neocapital.
 Un credit facut printr-o frauda este ilegal, asadar ceea ce trebuie sa faceti este sa trimiteti la Revolut o cerere de anulare a creditului, dat fiind ca nu a fost facut de dumneavoastra.

Va rog sa reveniti cu raspunsul primit de la Revolut.

Numai ca Revolut nici nu vrea sa auda de anularea creditului, ci vrea sa fie platit in continuare de cititorul inselat, desi nu l-a facut el.

„Cei de la Revolut spun ca am semnat contractul cu semnătura electronică și sunt direct răspunzătoare pentru rambursarea creditului. Iata ce spune Revolut":

„Vă mulțumim pentru răbdare în timp ce am lucrat la examinarea cazului dvs. Conform actualizării experților noștri, vedem că ați semnat contractul de credit cu semnătură electronică calificată furnizată de un furnizor de servicii Trust.

Procesul de semnare a contractului de credit este securizat prin utilizarea 2FA, înseamnă că trebuie să cunoașteți parola pentru a vă accesa aplicația Revolut și, de asemenea, completați OTP-ul de 8 cifre pe care îl primiți prin SMS pe numărul folosit pentru a vă crea contul Revolut. 

În lumina celor de mai sus, considerăm că sunteți răspunzător pentru semnarea contractului de credit și implicit pentru rambursarea creditului.”

La reclamatia facuta cu privire la refuzul de anulare a creditului, Revolut a raspuns:

„Ne pare rău pentru situația cu care te confrunți, însă considerăm că Revolut Bank UAB a depus toate diligențele prin:

– avertizarea ta în mod proactiv cu privire la potențiale escrocherii sau fraude, furnizarea expresă a avertismentelor de fraudă pentru tranzacțiile în cauză, precum și prin implementarea sistemelor de securitate adecvate în ceea ce privește efectuarea și aprobarea tranzacțiilor;

– respectarea prevederilor legale aplicabile, respectiv efectuarea cererii de credit autorizată prin 2FA, precum și prin deținerea sistemelor necesare și adecvate de control intern pentru a asigura siguranța operațiunilor derulate prin aplicație.

Implicarea directă și neglijența clienților noștri, prin partajarea informațiilor de securitate cu terți, autorizarea tranzacțiilor și semnarea contractelor în deplină cunoștință de cauză nu angajează răspunderea Revolut.

Pe baza informațiilor de mai sus, am decis să nu îți susțin reclamația, luând în considerare toate măsurile pe care le-am luat pentru a te proteja, fiecare dintre ele fiind explicată în paragraful anterior.”

Asadar, Revolut invoca "implicarea directă și neglijența" pentru justificarea refuzului de a anula creditul facut ilegal, desi nu este vorba de asa ceva.

Nu se poate vorbi de implicarea directa, daca imprumutul nu a fost facut de client, ci de un hot, printr-o inselatorie.

Si nici de neglijenta nu poate fi vorba, din acelasi motiv: a fost, de fapt, o escrocherie, de care clientul Revolut nu si-a dat seama, el crezand ca face o investie intr-o platforma de criptomonede.

De ce Revolut il obliga pe acest client sa plateasca un credit facut ilegal, printr-o frauda online, fara stiinta si acordul sau? am intrebat Revolut, in urma cu 2 saptamani.

Revolut nu a raspuns, pana acum.

Taguri: Revolut  reclamatie banca  banca  bitcoin  frauda online  

Comentarii

Marius
Intrebari
Revolut, in cadrul raspunsurilor oficiale la sesizari si reclamatii, isi "tutuieste" clientii?! Acesta este un exemplu al unei lipse crase de politete in comunicarea de business si, implicit, a unui profesionalism indoielnic. Sau poate nu ar trebui sa mai mire pe nimeni avand in vedere originea neclara a provenientei si a actionarilor/detinatorilor acestei companii?Adauga un comentariu
Nume *:

E-mail *:
(nu se afiseaza pe site)
Subiect:
*
Comentariu:

Turing Number

Tastati codul din imagine (doar cifre)  Adauga un comentariu folosind contul de Facebook

Alte stiri din categoria: Stirea ZileiCum raspunde ANPC la o reclamatie despre o frauda online: cu cuvintele bancii

Clientul unei banci (Unicredit) a fost fraudat online cu 25.000 de lei cu o asa-zisa investitie in actiuni pe site-ul Rominvest. (Atentie! Acest site functioneaza si in prezent, la acest link, https://dimensionaldreamscape.cam, dupa mai bine de o luna de la detalii

Dobanzile la creditele online ale IFN-urilor, plafonate prin lege la 365% pe an, fata de 70.000% cat erau pana acum

Parlamentul a adoptat o lege prin care dobanzile (DAE) la creditele online acordate de IFN-uri (Institutii Financiare Nebancare) sunt plafonate la 1% pe zi (365% pe an) in cazul imprumuturilor de maxim 5.000 de lei, 0,8% pe zi (292% pe an) la cele de pana la 10.000 de lei si 0,6% pe detalii

Revolut isi obliga clientii sa plateasca credite facute prin fraude online

„Acești escroci de la Neocapital nu numai ca m-au pacalit sa le transfer foarte mulți bani, dar au inițiat și un credit de nevoi personale direct din aplicația Revolut iar eu acum trebuie sa plătesc rate pentru acest credit”, se plange un cititor, la detalii

Nimeni nu poate opri Facebook sa faca profit din promovarea fraudelor online

A trecut mai bine de o luna de zile, din 5 februarie 2024, de cand Banca Nationala a Romaniei (BNR) a publicat un comunicat in care atragea atentia asupra clipurilor false (deepfake) care circula pe Facebook cu guvernatorul Mugur Isarescu recomandand diverse „platforme detalii

  

Ultimele Comentarii