BANCI | Stirea Zilei

Topul bancilor cu cele mai mici comisioane la retragerile de numerar de pe carduri

Trimite stirea unui prieten
Nume *
E-mail *
E-mail prieten *
Mesaj
Cod validare * Turing Number
Tastati codul din imagine (doar cifre)
195.154.184.126

Autor: Bancherul.ro
2024-02-04 19:12

Comisioanele variaza intre 0 si 1,5% din suma retrasa

Bancile cu cele mai mici comisioane pentru retragerile de numerar de pe cardurile de debit in lei sunt CEC Bank, BCR, ING Bank si Banca Transilvania, conform topului realizat de Bancherul.ro.

Au fost luate in considerare comisioanele standard pentru cardurile de debit, nu cele valabile in conditii speciale, precum incasarea salariului sau a pensiei.

Doar doua banci, CEC Bank si BCR, dintre cele 16 luate in calcul, nu au comisioane pentru banii scosi de la bancomatele din Romania sau din tarile din Uniunea Europeana (UE).

Nici Banca Transilvania (BT) nu-si taxeaza clientii care retrag banii de la propriile bancomate, insa pentru retragerile de la ATM-urile altor banci din tara sau UE, comisionul este 0,5% din suma retrasa plus 2,5 lei.

ING Bank are acelasi comision standard, 5 lei, pentru orice retragere de numerar, atat la propriile bancomate, cat si la altele.

Bancile cu cele mai ridicate comisioane pentru retragerile de numerar sunt Unicredit, Raiffeisen si BRD.

Clientii Unicredit si Raiffeisen trebuie sa plateasca 1% din sumele retrase la bancomatele bancii lor si 1,5% la ATM-urile altor banci.

De exemplu, pentru 1.000 de lei retrasi, comisionul este 10 lei.

Este important de mentionat ca bancile sunt obligate acum de regulamentele europene sa aplice aceleasi comisioane in orice tara din Uniunea Europeana ca cele din tara in care activeaza.

Taguri: UniCredit Bank  comisioane card  comision retragere bani bancomat (ATM)  First Bank  BRD Groupe Societe Generale  ING Bank  OTP Bank  Raiffeisen Bank  BT  Banca Transilvania  Statistici carduri  Banca Comerciala Romana (BCR)  Garanti BBVA  CEC Bank  Banca Romaneasca  Credit Europe Bank  banca  carduri de debit  Libra Internet Bank  topuri banci  

ComentariiAdauga un comentariu
Nume *:

E-mail *:
(nu se afiseaza pe site)
Subiect:
*
Comentariu:

Turing Number

Tastati codul din imagine (doar cifre)  Adauga un comentariu folosind contul de Facebook

Alte stiri din categoria: Stirea ZileiIn atentia BNR: mama mea de 74 de ani a facut 10 credite la IFN-uri si are de platit dobanzi de 4.000 de lei din pensia de 2.300 de lei!

S-ar putea crede ca este vorba de un caz izolat, de o exceptie care confirma un regulament BNR privind gradul maxim de indatorare la credit. Insa credem ca, de fapt, este vorba de un fenomen scapat de sub control: supraindatorarea unor persoane cu credite online detalii

Profitul bancilor atinge un nou record, de 13,7 miliarde lei, in 2023

Profitul bancilor a atins in 2023 un nou record, de 13,7 miliarde lei, in crestere cu 34% fata de anul anterior, cand s-a cifrat la 10,2 miliarde lei, conform datelor statistice publicate de Banca Nationala a Romaniei (BNR). Avansul castigurilor bancilor s-a detalii

Am vazut 17 clipuri false cu Mugur Isarescu, pe Facebook, intr-o singura zi

Facebook e plina de pagini cu videoclipuri false cu Mugur Isarescu, guvernatorul BNR (Banca Nationala a Romaniei), in care acesta recomanda romanilor sa investeasca intr-o asa-zisa platforma realizata de banca nationala impreuna cu Rompetrol, pentru a se obtine castiguri detalii

De ce nu opreste Facebook videoclipurile trucate cu Mugur Isarescu?

Cel putin patru videoclipuri false cu Mugur Isarescu am vazut astazi pe Facebook, la o saptamana de cand Banca Nationala a Romaniei (BNR) a semnalat tentativa de frauda online tip deepfake. "In ultima perioadă, pe mai multe platforme și rețele de detalii

  

Ultimele Comentarii

 • lening aanbod

  Hoi Wij bieden alle leningen aan van 30.000 tot 10.000.000 euro met een lage rente van 2% zonder ... detalii

 • O întrebare

  Cum pot scoate banii mei profit din tranzacții cu bitcoin blocați în blockain să nu mai trimit ... detalii

 • Tema

  Bună ziua am solicitat un împrumut de bani și mi sa cerut o anumita taxa de 250 lei .as vrea sa ... detalii

 • Aplicația mybrdmobile

  Aplicația nu merge .A fost instalată și reinstalată de vreo 4 ori.( pe iPhone 13).Apare sigla ... detalii

 • Actoalizare date

  Nu pot să-mi actualizez datele ... detalii