BANCI | Stirea Zilei

Unicredit nu mai accepta bancnote de 200 si 500 de euro la bancomate

Trimite stirea unui prieten
Nume *
E-mail *
E-mail prieten *
Mesaj
Cod validare * Turing Number
Tastati codul din imagine (doar cifre)
195.154.184.126

Autor: Bancherul.ro
2024-01-30 19:48

Unicredit nu mai accepta depunerea la bancomate a bancnotelor de 200 de euro si 500 de euro.

„Nu se accepta (la bancomatele BNA) bancnote de 200 EUR și 500 EUR”, se arata in noile Conditii Generale de Utilizare a conturilor de catre persoane fizice, document valabil din luna ianuarie 2024.

In respectivul document se arata ca sunt permise:

(i) depuneri de numerar numai sub forma de bancnote, în LEI, EUR şi USD, în limita sumei de 10.000 EUR/zi sau echivalent.

Clientul are obligaţia de a nu introduce în cadrul depunerilor bancnotele rupte, lipite cu banda adeziva, pătate sau cu uzură mare deoarece acestea pot duce la blocarea BNA-ului.

Nu se accepta bancnote de 200 EUR și 500 EUR.

Banca poate să limiteze definitiv sau temporar posibilitatea depunerii și a altor cupiuri pentru toate cele trei valute, o informare fiind postată pe pagina de internet a Băncii cel târziu în ziua restricționării depunerii acestor cupiuri și/sau la BNA și/sau pe alte canale;

(ii) retrageri de numerar (numai sub formă de bancnote) în LEI, având cupiurile: 1, 10, 50 și 100 LEI;

(iii) începând cu data de 01.04.2021, retrageri de numerar (numai sub formă de bancnote) în EUR, având cupiuri de 50 EUR.

În cazul în care cardul utilizat pentru retragerea numerarului va fi atașat unui cont curent deschis într-o monedă diferită de EUR, schimbul valutar se va realiza la cursul practicat de Bancă la momentul efectuării conversiei, comunicat pe ecranul BNA înainte de efectuarea tranzacției.

Echipamentele BNA de la care se pot efectua retrageri de numerar în EUR sunt disponibile pe site-ul băncii la adresa."

De ce nu mai accepta Unicredit depunerea de bancnote de 200 si 500 de euro la bancomate?

La casa de schimb valutar se mai pot schimba?

Intrebari la care Unicredit nu a raspuns.

In cazul bancnotei de 500 de euro s-ar putea spune ca exista o problema, intrucat Banca Centrala Europeana a intrerupt emiterea acesteia din 2019.

Insa bancnotele vechi de 500 de euro isi vor pastra pentru totdeauna valoarea si vor putea fi schimbata la una dintre bancile centrale din tarile din zona euro, conform informatiilor publicate de Banca Centrala Europeana (BCE):

„La data de 27 ianuarie 2019, 17 dintre cele 19 bănci centrale naționale din zona euro au încetat să emită bancnote de 500 EUR. Pentru a asigura o tranziție fără sincope și din motive de logistică, Deutsche Bundesbank și Oesterreichische Nationalbank au stopat emiterea bancnotelor la data de 27 aprilie 2019.

Bancnotele de 500 EUR existente reprezintă în continuare mijloace legale de plată, putând fi încă utilizate pentru efectuarea plăților și ca mijloc de tezaurizare (mai exact, acestea pot fi cheltuite și economisite). În mod similar, băncile, casele de schimb valutar și alte părți comerciale pot repune în circulație bancnotele de 500 EUR existente.

La fel ca toate cupiurile bancnotelor euro, bancnota de 500 EUR își va păstra întotdeauna valoarea și va putea fi preschimbată oricând la una dintre băncile centrale naționale din zona euro.”

In schimb, bancnota de 200 de euro se tipareste in continuare si ramane cea mai valoroasa bancnota in euro.

Taguri: UniCredit Bank  European Central Bank (ECB)  Banca Centrala Europeana (BCE)  banca  

ComentariiAdauga un comentariu
Nume *:

E-mail *:
(nu se afiseaza pe site)
Subiect:
*
Comentariu:

Turing Number

Tastati codul din imagine (doar cifre)  Adauga un comentariu folosind contul de Facebook

Alte stiri din categoria: Stirea ZileiIn atentia BNR: mama mea de 74 de ani a facut 10 credite la IFN-uri si are de platit dobanzi de 4.000 de lei din pensia de 2.300 de lei!

S-ar putea crede ca este vorba de un caz izolat, de o exceptie care confirma un regulament BNR privind gradul maxim de indatorare la credit. Insa credem ca, de fapt, este vorba de un fenomen scapat de sub control: supraindatorarea unor persoane cu credite online detalii

Profitul bancilor atinge un nou record, de 13,7 miliarde lei, in 2023

Profitul bancilor a atins in 2023 un nou record, de 13,7 miliarde lei, in crestere cu 34% fata de anul anterior, cand s-a cifrat la 10,2 miliarde lei, conform datelor statistice publicate de Banca Nationala a Romaniei (BNR). Avansul castigurilor bancilor s-a detalii

Am vazut 17 clipuri false cu Mugur Isarescu, pe Facebook, intr-o singura zi

Facebook e plina de pagini cu videoclipuri false cu Mugur Isarescu, guvernatorul BNR (Banca Nationala a Romaniei), in care acesta recomanda romanilor sa investeasca intr-o asa-zisa platforma realizata de banca nationala impreuna cu Rompetrol, pentru a se obtine castiguri detalii

De ce nu opreste Facebook videoclipurile trucate cu Mugur Isarescu?

Cel putin patru videoclipuri false cu Mugur Isarescu am vazut astazi pe Facebook, la o saptamana de cand Banca Nationala a Romaniei (BNR) a semnalat tentativa de frauda online tip deepfake. "In ultima perioadă, pe mai multe platforme și rețele de detalii

  

Ultimele Comentarii

 • lening aanbod

  Hoi Wij bieden alle leningen aan van 30.000 tot 10.000.000 euro met een lage rente van 2% zonder ... detalii

 • O întrebare

  Cum pot scoate banii mei profit din tranzacții cu bitcoin blocați în blockain să nu mai trimit ... detalii

 • Tema

  Bună ziua am solicitat un împrumut de bani și mi sa cerut o anumita taxa de 250 lei .as vrea sa ... detalii

 • Aplicația mybrdmobile

  Aplicația nu merge .A fost instalată și reinstalată de vreo 4 ori.( pe iPhone 13).Apare sigla ... detalii

 • Actoalizare date

  Nu pot să-mi actualizez datele ... detalii