BANCI | Stirea Zilei

Banii din criptomonede nu sunt garantati de Revolut

Trimite stirea unui prieten
Nume *
E-mail *
E-mail prieten *
Mesaj
Cod validare * Turing Number
Tastati codul din imagine (doar cifre)
195.154.184.126

Autor: Bancherul.ro
2024-01-29 19:53

Aplicatia Revolut Bank este singura dintre cele ale altor banci din Romania care promoveaza (vezi foto), nu doar permite, investitiile si transferurile cu criptomonede precum Bitcoin.

Numai ca banii obtinuti din investitiile in criptomonede (bani electronici) nu sunt garanti de Revolut, ceea ce probabil, putin dintre utilizatorii acestei aplicatii stiu.

Asta pentru ca acesta informatie nu este prezentata la fel de atragator ca cea care te indeamna sa cumperi criptomonede, un tip de investitie foarte riscanta.

De fapt, informatia privind negarantarea criptomonedelor si altor bani electronici nici macar nu exista in aplicatia Revolut, ci doar pe site-ul bancii, undeva intr-o sectiune de subsol, la termeni legali.

Aici, intr-un document privind garantarea depozitelor, apare si informatia ca printre depozitele care nu sunt acoperite prin asigurare se afla si „bani electronici și fonduri primite de la deținători de bani electronici în schimbul banilor electronici.”

De ce nu garanteaza Revolut si banii din criptomonede si alti bani electronici, daca promoveaza astfel de investitii?

Intrebarea trimisa Revolut a ramas fara raspuns.

Banii, altii decat criptomonedele, din conturile Revolut sunt garantati de schema de garantare din Lituania, tara de origine a acestei banci (vezi aici detalii).

Taguri: Revolut  reclamatie banca  banca  depozite bancare  bitcoin  criptomonede  

Comentarii



Adauga un comentariu
Nume *:

E-mail *:
(nu se afiseaza pe site)
Subiect:
*
Comentariu:

Turing Number

Tastati codul din imagine (doar cifre)  



Adauga un comentariu folosind contul de Facebook

Alte stiri din categoria: Stirea Zilei



Ocean Credit incalca legea privind informarea clientilor inainte de acordarea unui credit

Ocean Credit nu respecta legea contractelor de credit, OUG 50/2010, privind informarea clientilor inainte de acordarea unui credit, astfel incat acestia sa fie constienti de costul unui imprumut si sa-l poata compara cu ofertele altor IFN-uri sau banci. Concret, detalii

Care banci au cele mai bune dobanzi la depozitele in lei?

Dobanzile la depozitele in lei platite de banci populatiei incep de la 4% pe an in cazul economiilor la termen de 1 luna si ajung la 6% pentru banii pastrati timp de un an. Pentru depozitele pe termen scurt, de 1 luna, cele mai ridicate dobanzi le gasim la detalii

Topul bancilor cu cele mai mari dobanzi la depozitele in euro

Bancile care platesc clientilor persoane fizice cele mai mari dobanzi la depozitele in euro pe termen de un an sunt Intesa Sanpaolo (3,5%), OTP Bank (3,25%) si Patria Bank (3,15%), conform clasamentului intocmit de Bancherul.ro. Topul a luat in calcul depozitele detalii

Vreti sa investiti in actiuni Transgaz? Google va recomanda 4 platforme pe care se fac fraude

Cand am vazut cat de multe fraude online cu actiuni Transgaz sau cu criptmonede se fac, m-am intrebat care ar putea fi motivele. Din reclamatiile cititorilor am constatat ca primul pas al inselatoriilor cu investitii in actiunile unor firme cunoscute, precum detalii

 



 

Ultimele Comentarii