BANCI | Stirea Zilei

Aplicatia George BCR nu mai poate fi folosita pe telefoane vechi, cu Android sub 8; ce sisteme de operare cer alte banci

Trimite stirea unui prieten
Nume *
E-mail *
E-mail prieten *
Mesaj
Cod validare * Turing Number
Tastati codul din imagine (doar cifre)
195.154.184.126

Autor: Bancherul.ro
2024-01-15 16:16

Modificarea versiunii minime a sistemului de operare Android pentru aplicatia George BCR a starnit proteste din partea unor cititori, clienti ai bancii, care se plang ca sunt nevoiti sa-si schimbe telefoanele cu unele mai noi.

„Cand deschid aplicatia George BCR, imi cere sa actualizez sistemul de operare. Cand vreau sa fac actualizare primesc mesajul ca SO este actualizat. In magazinul Google Play daca vreau sa descarc din nou aplicatia George apare mesajul ca aplicatia nu fuctioneaza cu acest aparat”, se plange un cititor, la Reclamatiibanci.ro.

Pentru folosirea aplicatiei George BCR este necesar acum un telefon cu sistem de operare Android minim 8, unele dintre cele mai noi impuse de aplicatiile unui numar de alte 10 aplicatii bancare (vezi foto).

Doar aplicatia Home Bank a ING necesita o versiune mai noua de Android, minim 9, pentru a putea fi utilizata de clientii bancii.

Comparativ, cerinta minima, cu Android 4,4, o are aplicatia de mobile banking a bancii Garanti BBVA.

La restul bancilor sunt necesare versiuni Android intre 5 (Libra bank si YOU BRD) si 7 (Bt Pay si CEC Bank), cele mai multe fiind cu varianta Android 6 (Neo BT, Raiffeisen Smart Bank, Unicredit si OTP Bank).

Cerinta aplicatiilor bancare pentru un sistem de operare mai ridicat are motivatii de securitate si de functionalitati noi, avansate.

In privinta telefoanelor iPhone, cu sistem de operare iOS, cerintele minime pentru aplicatiile bancare variaza intre 9 la Garanti BBVA si 15,5 la George BCR.

Cele mai multe aplicatii necesita versiunea 11 a iOS: Neo BT, Unicredit, OTP Bank. Versiunea 12 este necesara pentru aplicatiile CEC Bank si YOU BRD, 13 pentru Libra Bank, 14 la Raiffeisen si si 15 la BT Pay.

S-ar putea trage de aici o concluzie, in privinta adresabilitatii sociale a aplicatiilor bancare? Greu de spus, daca ne uitam la pretul unui telefon nou, Samsung, cu sistem de operare Android 12, care este in jurul a 500 de lei, nu foarte mare.

Problema reala ar putea fi insa nu neaparat pretul unui aparat nou ci procedura anevoioasa de schimbare a telefonului si reinstalarea aplicatiilor bancare, mai ales daca este vorba de o modificare peste noapte.

Taguri: UniCredit Bank  aplicatie mobile banking  BRD Groupe Societe Generale  ING Bank  OTP Bank  Raiffeisen Bank  BT  Banca Transilvania  aplicatia George BCR  Banca Comerciala Romana (BCR)  Garanti BBVA  aplicatie plati cu telefonul mobil  CEC Bank  Home Bank  BT Pay  banca  Reclamatiibanci.ro  mobile banking  YOU BRD  Raiffeisen Smart Mobile  Libra Internet Bank  topuri banci  

ComentariiAdauga un comentariu
Nume *:

E-mail *:
(nu se afiseaza pe site)
Subiect:
*
Comentariu:

Turing Number

Tastati codul din imagine (doar cifre)  Adauga un comentariu folosind contul de Facebook

Alte stiri din categoria: Stirea ZileiCum raspunde ANPC la o reclamatie despre o frauda online: cu cuvintele bancii

Clientul unei banci (Unicredit) a fost fraudat online cu 25.000 de lei cu o asa-zisa investitie in actiuni pe site-ul Rominvest. (Atentie! Acest site functioneaza si in prezent, la acest link, https://dimensionaldreamscape.cam, dupa mai bine de o luna de la detalii

Dobanzile la creditele online ale IFN-urilor, plafonate prin lege la 365% pe an, fata de 70.000% cat erau pana acum

Parlamentul a adoptat o lege prin care dobanzile (DAE) la creditele online acordate de IFN-uri (Institutii Financiare Nebancare) sunt plafonate la 1% pe zi (365% pe an) in cazul imprumuturilor de maxim 5.000 de lei, 0,8% pe zi (292% pe an) la cele de pana la 10.000 de lei si 0,6% pe detalii

Revolut isi obliga clientii sa plateasca credite facute prin fraude online

„Acești escroci de la Neocapital nu numai ca m-au pacalit sa le transfer foarte mulți bani, dar au inițiat și un credit de nevoi personale direct din aplicația Revolut iar eu acum trebuie sa plătesc rate pentru acest credit”, se plange un cititor, la detalii

Nimeni nu poate opri Facebook sa faca profit din promovarea fraudelor online

A trecut mai bine de o luna de zile, din 5 februarie 2024, de cand Banca Nationala a Romaniei (BNR) a publicat un comunicat in care atragea atentia asupra clipurilor false (deepfake) care circula pe Facebook cu guvernatorul Mugur Isarescu recomandand diverse „platforme detalii

  

Ultimele Comentarii