BANCI | Profil

Ratingul Garanti BBVA Romania a fost reconfirmat

Trimite stirea unui prieten
Nume *
E-mail *
E-mail prieten *
Mesaj
Cod validare * Turing Number
Tastati codul din imagine (doar cifre)
195.154.184.126

Autor: Bancherul.ro
2023-12-14 15:22

Agenția internațională de rating Fitch Ratings a confirmat Ratingul pentru Datorii pe Termen Lung (IDR) al Garanti BBVA România (GBR) la ´BB-´ cu Perspectivă Stabilă, precum și Ratingul de Viabilitate (VR) la ´bb-´, anunta banca intr-un comunicat, in care adauga:

Pentru a doua oară în ultimele 12 luni, agenția de rating reconfirmă acești indicatori, după confirmarea inițială, din decembrie 2022.

Fitch subliniază că ratingurile IDR ale Garanti BBVA sunt determinate de capacitatea băncii de a opera autonom, așa cum se reflectă în Ratingul de Viabilitate.

În plus, VR reflectă, de asemenea, capitalizarea robustă a băncii, calitatea îmbunătățită a activelor și indicatorilor de profitabilitate, precum și finanțarea și lichiditatea în general stabile.

”Pe măsură ce anul se apropie de final, putem să afirmăm că 2023 a fost mai bun comparativ cu predecesorii săi, chiar dacă provocările economice au continuat să apară. În ciuda acestora, capacitatea noastră de a ne adapta, de a continua dezvoltarea planificată a businessului, de a depăși chiar proiecțiile inițiale și de a menține relații solide cu clienții noștri a fost evidentă. Confirmarea perspectivei și a ratingurilor Garanti BBVA România de către Fitch servește drept validare pentru strategia noastră bine calibrată și eforturile susținute ale echipelor noastre”, a declarat Mustafa Tiftikcioglu, CEO al Garanti BBVA România.

Confirmarea ratingurilor Garanti BBVA coincide cu observația Fitch privind consolidarea mediului economic din România și alinierea la standardele din Europa Centrală și de Est. Se anticipează că această convergență va spori oportunitățile băncilor românești de a derula activități de business de succes.

Despre Garanti BBVA

Garanti BBVA face parte din Grupul Garanti BBVA România, alături de Garanti BBVA Leasing și Garanti BBVA Credite de Consum, care completează oferta băncii cu produse specifice de leasing, servicii de management al flotei, precum și credite de consum. În 2023, banca sărbătorește 25 de ani de prezență activă în cadrul sistemului bancar românesc.

Garanti BBVA România este deținută de Garanti BBVA Turcia (TGB), a doua cea mai mare bancă privată din Turcia.

Acționarul majoritar al Garanti BBVA Turcia este grupul financiar spaniol Banco Bilbao Vizcaya Argentaria (BBVA).

Pentru mai multe informații și pentru a fi la curent cu noutățile, vă rugăm să vizitați http://www.garantibbva.ro, și să urmăriți paginile:
• facebook.com/GarantiBBVARomania
• https://www.instagram.com/garantibbva_romania/
• linkedin.com/company/garanti-bbva-romania
• youtube.com/c/GarantiBBVARomania.

Taguri: Garanti BBVA  banca  

ComentariiAdauga un comentariu
Nume *:

E-mail *:
(nu se afiseaza pe site)
Subiect:
*
Comentariu:

Turing Number

Tastati codul din imagine (doar cifre)  Adauga un comentariu folosind contul de Facebook

Alte stiri din categoria: ProfilBanca Transilvania pregateste o noua premiera in relatia cu clientii, cu ajutorul noilor tehnologii

Banca Transilvania, cea mai mare bancă din România și din sud-estul Europei, colaborează cu Evam, care oferă platforma de top MarTech, pentru a crea experiențe în timp real, pe toate canalele, pentru clienții săi, anunta banca intr-un comunicat, in care adauga: Este o detalii

Cont cu comisioane reduse pentru femeile de afaceri, la Patria Bank

Patria Bank lansează “Pachetul Patria pentru Femeile Antreprenor”, un pachet care include o serie de avantaje financiare personalizate pentru a sprijini afacerile conduse de femeile din România, anunta banca intr-un comunicat, in care detalii

Un cont bancar poate fi folosit in comun de 4 persoane

ING Bank anunta ca titularii de conturi pot sa permita altor trei persoane sa gestioneaze in comun banii, din aplicatia Home Bank. Persoanele imputernicite pot sa-si comande carduri fizice sau virtuale, sa faca plati sau detalii

CEC Bank a intrecut BRD si devine a treia mare banca din Romania

CEC Bank a avut o crestere robusta anul trecut, reusind sa devina a treia mare banca din Romania, luand locul BRD. "Ne-am majorat activele cu 35% față de perioada similară a anului trecut, ceea ce ne-a propulsat în topul primelor trei bănci din detalii

  

Ultimele Comentarii