BANCI | Profil

Cristina Mahika Voiconi preia conducerea Libra Bank

Trimite stirea unui prieten
Nume *
E-mail *
E-mail prieten *
Mesaj
Cod validare * Turing Number
Tastati codul din imagine (doar cifre)
195.154.184.126

Autor: Bancherul.ro
2023-03-22 12:06

Cristina Mahika Voiconi

Cristina Mahika Voiconi preia conducerea Libra Bank de la Emil Bituleanu, conform unui anunt al bancii la Bursa.

Cristina Mahika Voiconi este una dintre persoanele cu cea mai mare vechime în cadrul Libra Internet Bank, conform prezentarii bancii:

"În perioada 1999 - 2010, doamna Voiconi a ocupat funcția de Director General Adjunct - Coordonator Aria Risc, iar din 2010 coordonează Aria de Vânzări, în calitate de Director General Adjunct.

Doamna Voiconi a absolvit Facultatea de Comerț - secția Relații Economice Internaționale, din cadrul Academiei de Studii Economice București.

Cu o experiență vastă în domeniul financiar-bancar, începută în anul 1993, doamna Voiconi este absolventă a programul ASEBUSS Executive MBA, organizat în parteneriat cu Kenesaw State University, Atlanta, SUA. În perioada 2010 – 2014, a urmat cursurile unui „Stagiu de auditor financiar” organizat de CAFR București (Camera Auditorilor Financiari din România), iar în decembrie 2014 a absolvit cursul „Strategies and Sales” al Harvard Business School Executive Education (USA).

Doamna Voiconi este Vicepreședinte (Membru Executiv) al Consiliului de Administrație al Băncii și membru al Comitetului de Direcție, participând ca membru și în câteva comitete operaționale ale Băncii, precum Comitetul de Credite, Comitetul de Administrare a Activelor și Pasivelor, Comitetul de Administrare a Riscurilor sau Comitetul IT."

Anuntul la BVB:

Continutul raportului: Modificari in conducerea societatii

In conformitate cu prevederile art. 234, alin. 1), lit. g) din Regulamentul ASF nr. 5/2018 privind emitentii de instrumente financiare si operatiuni de piata, Libra Internet Bank S.A. informeaza cu privire la modificari in componenta Comitetului de Directie, ce au facut obiectul sedintei Consiliului de Administratie din data de 17.03.2023.

Astfel, “ Avand in vedere Nota de informare a Consiliului de Administratie nr. 2/21.02.2023, (...) (prin care acesta a luat nota de informarea dlui. Emilian Bituleanu cu privire la incetarea mandatului sau de Director general al Bancii la data de 8 aprilie 2023) in vederea bunei functionari a Comitetului de Directie, Consiliul de Administratie constata ca functia de Director General este vacanta de la data de 09.04.2023, si hotaraste:

1. Consiliul de Administratie multumeste Dl. Bituleanu pentru profesionalismul si daruirea demonstrate in calitate de Director General si membru al Consiliului de Administratie al Libra Internet Bank SA in cei 20 de ani de activitate.

2. In temeiul art. 18.1 din Actul Constititiv, se decide numirea in functia de Director General, membru al Comitetului de Directie, doamna Cristina - Carmen Mahika -Voiconi, (…).
(…)

Doamna Cristina - Carmen Mahika - Voiconi va prelua functia de Director General dupa inregistrarea acestei modificari la Registrul Comertului, dar nu mai devreme de 09.04.2023, data la care functia este vacanta.

Ariile de coordonare ale doamnei Cristina - Carmen Mahika -Voiconi in calitate de Director General vor include activitatile pe care deja le coordoneaza (Divizia eBusiness, Divizia Corporate Banking, Divizia Fonduri Europene, Divizia Agribusiness, Divizia Professionals Banking, Divizia Retail Banking, Divizia IMM, Divizia Juridica, Divizia Large Corporate, Manager zona, Sucursale (director), precum si Divizia Resurse Umane, Divizia Marketing, DPO (Data Protection Officer), Divizia Audit Intern (coordonare din punct de vedere administrativ).

In temeiul art. 18.1 din Actul Constititiv, avand in vedere ca doamna Cristina - Carmen Mahika -Voiconi detine si functia de administrator al Bancii, durata mandatului sau de Director General va fi egala cu durata mandatului de administrator, care expira la data de 29.03.2025; urmatoarea eventuala prelungire a mandatului de administrator va presupune prelungirea concomitenta si pe aceeasi durata si a mandatului de Director General, daca organul competent nu va decide altfel.

3. In temeiul art. 18.1 din Actul Constititiv, se decide numirea in functia de Director General Adjunct, membru al Comitetului de Directie al Bancii, dl. Cosma Adrian – Dumitru, (…).
Avand in vedere faptul ca dl. Cosma Adrian – Dumitru ocupa in prezent functia de Director al Diviziei Administrarea Riscurilor, se decide ca domnul Cosma Adrian – Dumitru, in calitate de Director General Adjunct sa coordoneze urmatoarele: Divizia Administrarea Riscurilor si Divizia Conformitate. De asemenea, domnul Cosma Adrian - Dumitru va avea calitatea de Ofiter de conformitate desemnat conform art. 23 alin. (2) din Legea nr. 129/2019.
Se aproba ca mandatul de Director General Adjunct al domnului Cosma Adrian – Dumitru sa fie pe o perioada de 4 ani (…)

4. Se imputernicesc Divizia Resurse Umane si Diviza Juridica sa demareze procesul de evaluare a adecvarii la nivel individual a domnului Cosma Adrian Dumitru pana la data de 28.03.2023 si respectiv obtinerea aprobarilor necesare pentru punerea in aplicare a prezentelor decizii.

5. In baza deciziilor de mai sus, Comitetul de Directie va avea urmatoarea componenta:

a) Director General – Cristina - Carmen Mahika -Voiconi;
b) Director General Adjunct – Eugen Goga;
c) Director General Adjunct – Ionel Umbres;
d) Director General Adjunct – Vacant – Cosma Adrian - Dumitru in proces de aprobare a BNR.
(…)”

Mandatele Directorului General si al Directorului General Adjunct nou alesi vor deveni efective incepand cu data obtinerii aprobarii prealabile din partea Bancii Nationale a Romaniei.

Eugen Goga

Director General Adjunct

Meral Omer

Director Divizia Trezorerie

Taguri: banca  Libra Internet Bank  

ComentariiAdauga un comentariu
Nume *:

E-mail *:
(nu se afiseaza pe site)
Subiect:
*
Comentariu:

Turing Number

Tastati codul din imagine (doar cifre)  Adauga un comentariu folosind contul de Facebook

Alte stiri din categoria: ProfilExim Banca Romaneasca se lanseaza pe piata bancara

Exim Banca Romaneasca se lanseaza astazi oficial pe piata de banking ca banca universala de top, 100% romaneasca, cu servicii complete pentru persoane fizice si juridice, anunta banca intr-un comunicat, in care adauga: ”De astazi devine oficiala detalii

Promotie Banca Transilvania la produse non-financiare

Banca Transilvania lansează Stup Fest, campanie pentru antreprenorii din București, care pot accesa soluții non-financiare cu discount, oferite de partenerii Stup în perioada 8 – 12 mai, anunta banca intr-un comunicat, in care adauga:

Campania lansată azi vine cu soluții non-financiare pentru antreprenorii care încep o afacere și pentru cei care doresc să o dezvolte în online, indiferent dacă sunt sau nu clienți ai Băncii Transilvania.

Stup Fest, aproape 20 de soluții cu discount pentru antreprenori: Oferta cuprinde soluții pentru facturare digitală, campanii de marketing, deschiderea unui magazin online, semnătură electronică, contabilitate, identitate de brand, recrutare, abonamente detalii

Banca Transilvania a inceput anul in forta

„Am început anul în forță, implementând planul nostru de creștere a activității băncii și susținere a economiei naționale, în ciuda climatului volatil și incert atât pe piețele financiare internaționale, cât și pe plan intern", spune Ӧmer Tetik, Director General, Banca Transilvania, in comunicatul privind rezultatele bancii din primul trimestru al anului 2023: Rezultatele financiare BT la 31 martie 2023 Creștere organică susținută în primele trei luni ale anului Banca Transilvania a înregistrat în primele trei luni ale anului o evoluție susținută a activității: au crescut semnificativ economiile clienților (5%), creditele detalii

Cresterea dobanzilor la credite nu a afectat clientii BCR: rata creditelor neperformante a urcat cu doar 0,1%

"Rata creditelor neperformante s-a situat la 2,9% în martie 2023, în creștere marginală față de 2,8% în decembrie 2022. Această evoluție reflectă o acumulare normală de noi credite neperformante, un trend pozitiv al recuperărilor pe ambele segmente retail și corporate, precum și soldul stabil de credite acordate clienților", anunta BCR in comunicatul privind rezultatele financiare din primul trimestru al anului 2023: Grupul BCR, rezultate în T1 2023: Sănătate financiară și consiliere adaptată obiectivelor de viață și de business Rezumat [1] Deschiși pentru oameni, deschiși pentru afaceri cu impact: ‒ Portofoliul total de credite nete acordate clienților de Banca detalii

  

Ultimele Comentarii