BANCI | Opinie

Cererea de credite ramane constanta, in ciuda dobanzilor mari

Trimite stirea unui prieten
Nume *
E-mail *
E-mail prieten *
Mesaj
Cod validare * Turing Number
Tastati codul din imagine (doar cifre)
195.154.184.126

Autor: Bancherul.ro
2023-03-01 17:41

Cererea de credite ramane constanta, desi dobanzile s-au dublat in ultima perioada.

Astfel, conform unui sondaj printre banci realizat de Banca Nationala a Romaniei (BNR), acestea anticipeaza ca cererea de credite va ramane constanta in urmatoarea perioada.

"Pentru primul trimestru al anului 2023, 77,1 la sută din banci mizează pe o cerere aproximativ constantă, în timp ce 23 la sută se așteaptă la o cerere moderat mai scăzută (Grafic 2.9)", se arata in sondajul BNR.

"Cererea pentru creditele de achiziționare a locuințelor și terenurilor a fost moderat mai scăzută in T4 2022, conform a 62,4 la sută din băncile participante, pe când 16,3 la sută dintre acestea au remarcat o cerere moderat mai mare și 13 la sută o cerere redusă.

În proporție de 91,6 la sută, băncile respondente au indicat menținerea constantă a ponderii creditelor imobiliare respinse de către acestea în T4 2022. Doar 8,4 la sută au raportat o pondere moderat mai scăzută (Grafic 2.10).

Trimestrul 4 2022 a fost marcat de o cerere pentru credite de consum moderat mai scăzută, conform a 77,8 la sută din instituțiile respondente, 22,2 la sută considerând că cererea a rămas neschimbată. Pentru creditele de consum cu ipotecă, 92,4 la sută dintre bănci consideră că cererea s-a păstrat constantă.

Cardurile de credit au consemnat o cerere nemodificată conform a 55,3 la sută dintre respondenți, 37,2 la sută remarcând o cerere moderat mai mare. Aproape toate instituțiile respondente au înregistrat o cerere mai scăzută pentru creditele de consum negarantate (93,7 la sută).

Pentru T1 2023, peste jumătate din instituțiile de credit anticipează menținerea aproximativ constantă a cererii pentru toate categoriile de credite de consum pentru populație (Grafic 2.9).

Majoritatea instituțiilor de credit (84,1 la sută) au raportat o rată de respingere a solicitărilor de credite de consum aproximativ constantă, 15,92 indicând o pondere moderat mai mare a solicitărilor respinse, Grafic 2.10", conform sondajului BNR.

Taguri: credite ipotecare  credite de consum  Banca Nationala a Romaniei (BNR)  statistici BNR  credite noi  banca  credite auto  credit online  credite Prima Casa  credite nevoi personale  credite pentru locuinte  credite imobiliare  

ComentariiAdauga un comentariu
Nume *:

E-mail *:
(nu se afiseaza pe site)
Subiect:
*
Comentariu:

Turing Number

Tastati codul din imagine (doar cifre)  Adauga un comentariu folosind contul de Facebook

Alte stiri din categoria: OpinieCererea de credite ramane constanta, in ciuda dobanzilor mari

Cererea de credite ramane constanta, desi dobanzile s-au dublat in ultima perioada. Astfel, conform unui sondaj printre banci realizat de Banca Nationala a Romaniei (BNR), acestea anticipeaza ca cererea de credite va ramane constanta in urmatoarea detalii

Bancile au inasprit coditiile de creditare

În Trimestrul patru (T4) 2022, instituțiile de credit din România au înăsprit standardele de creditare pentru împrumuturile acordate companiilor nefinanciare și pentru creditele de consum acordate populației, pe fondul deciziilor de politică monetară și politică macroprudențială, situației actuale sau așteptate a capitalului băncii și a incertitudinilor provenite din evoluțiile economice, conform unui sondaj realizat de Banca Nationala a Romaniei (BNR), in care se mai arata: În cazul creditelor ipotecare acordate populației, băncile au indicat, însă, o ușoară relaxare a standardelor de creditare, contrar așteptărilor anterioare. Pentru T1 2023, peste 95 la sută din băncile detalii

Cum ar putea arata o intalnire cu un angajat BRD

Cum ar putea arata o intalnire cu un angajat BRD intr-o unitate a bancii, conform pozei de pe site-ul BRD, detalii

In anii 70, in centrul Bucurestiului domina brandul bancii americane Manufacturers Hanover Trust

Mugur Isărescu, Guvernatorul BNR - Discurs cu ocazia împlinirii a 50 de ani de la aderarea României la Fondul Monetar Internațional și Banca Mondială Distinsă audiență, În decembrie 1972, România a aderat la Banca Internațională pentru Reconstrucție și Dezvoltare (BIRD) și Fondul Monetar Internațional (FMI). La momentul aderării, România a fost prima - și a rămas până în 1989 - singura țară membră a Pactului de la Varșovia și a CAER (Consiliul de Ajutor Economic Reciproc) care a intrat în circuitul instituțiilor financiare internaționale. Pentru a marca această aniversare, Banca Națională a României a lansat în circuitul numismatic o monedă din argint. detalii

  

Ultimele Comentarii

 • loan lender

  Salutare tuturor, iată o ofertă de împrumut accesibilă, care vă va schimba viața pentru ... detalii

 • Dobanda

  TBI este IFN, Marius, nu ... detalii

 • Lipsa card

  Deși mi s a oprit 30 de lei nu a ajuns cardul fizic comandat.nu mi se pare în regula sa plătesc ... detalii

 • Instant

  Ing este din 21 martie 2023 membru Instant. Revolut nu este. Platile din Revolut in Ing intrau mai ... detalii

 • Inselaciune

  Și eu am fost înșelat tot de aceasta zis ... detalii