IT&C | Stiri economice

Digi (RCS&RDS) are semnal mai bun decat Vodafone, Orange si Telekom, anunta ANCOM

Trimite stirea unui prieten
Nume *
E-mail *
E-mail prieten *
Mesaj
Cod validare * Turing Number
Tastati codul din imagine (doar cifre)
195.154.184.126

Autor: Bancherul.ro
2023-02-02 09:28

Autoritatea Nationala pentru Administrare si Reglementare in Comunicatii (ANCOM), institutia care supervizeaza activitatea firmelor de telefonie, a anuntat ca Digi (RCS&RDS) are cel mai bun semnal de telefonie si date mobile comparativ Orange, Telekom si Vodafone, care are cel mai slab semnal.

Comunicatul ANCOM:

Toți operatorii de telefonie mobilă îndeplinesc obligația de acoperire cu semnal a 98% din populația României

07.12.2022

“Am finalizat cu succes o nouă campanie de verificare a acoperirii cu servicii de voce mobilă și mă bucur să anunț că toți operatorii și-au îndeplinit obligația de acoperire cu semnal a 98% din populația României.

Astfel, conform măsurătorilor din teren, RCS&RDS acoperă cu servicii de voce mobilă un procent de 98,8% din totalul populației, Orange România – 98,5%, Telekom Mobile 98,5%, iar Vodafone România – 98,4%.

Pe lângă interesul operatorilor mobili pentru piața din România, concretizat în investiții pentru creșterea gradului de acoperire, consider că și măsurătorile efectuate de ANCOM și transpuse în harta aisemnal.ro au avut un aport important la atingerea acestui deziderat.

Totodată, pentru a veni atât în sprijinul utilizatorilor, cât și al operatorilor, pe lângă actualizarea platformei aisemnal.ro, am dezvoltat și aplicația aisemnal.ro pentru sistemele de operare Android și iOS, care poate fi descărcată gratuit din magazinele de aplicații“, a declarat Cristin Popa, director executiv al ANCOM.

Campania din acest an încheie o etapă importantă în verificarea obligațiilor de acoperire. După ce operatorii de telefonie mobilă au fost sancționați în repetate rânduri cu avertismente și amenzi, în prezent obligațiile de acoperire menționate în cadrul licențelor eliberate de ANCOM în anul 2013 sunt complet îndeplinite. Obligația de realizare a acoperirii este una permanentă și va fi monitorizată de ANCOM până la sfârșitul perioadei de valabilitate a licențelor, respectiv 5 aprilie 2029, prin campanii anuale de măsurări la nivel național.

Campania de verificare a acoperirii 2022

Campania de măsurare a acoperirii naționale cu servicii de voce mobilă s-a desfășurat în perioada mai – octombrie 2022, acoperirea cu semnal a localităților fiind măsurată prin parcurgerea drumurilor accesibile, a bulevardelor și străzilor principale și secundare.

În cadrul acestei campanii au fost verificate 13.388 de localități, care aveau mai mult de 10 locuitori, fiind totodată parcurși peste 240.000 de km pe drumurile naționale, județene, orășenești și comunale. Din totalul de 20.121.587 de locuitori, conform recensământului populației și al locuințelor, au fost măsurate zonele locuite de 20.116.846 de persoane.

Acoperirea cu servicii de voce a fost calculată ca raportul dintre suma populației acoperite și populația totală a României.

Rezultatele comparative ale măsurătorilor realizate în cadrul campaniilor de verificare a acoperirii naționale cu servicii de voce mobilă:

Conform licențelor de utilizare a spectrului radio deținute, Orange, Vodafone și Telekom Mobile au avut obligația de a acoperi cu servicii de voce zonele locuite de cel puțin 98% din populația României prin intermediul rețelei proprii de acces radio, până la data de 5 aprilie 2017, iar RCS&RDS până la data de 5 aprilie 2019.

Aplicația și platforma aisemnal

Pe lângă actualizarea platformei aisemnal.ro cu rezultatele campaniei de verificare din acest an și cu adăugarea unor noi funcționalități, au fost dezvoltate și aplicații pentru sistemele de operare Android și iOS, care pot fi descărcate gratuit din magazinele de aplicații. Astfel, utilizatorii au la dispoziție încă o sursă prin care pot să verifice acoperirea cu semnal din România.

De asemenea, a fost implementată și posibilitatea de vizualizare 3D a modelului digital al terenului bazat pe EU-DEM Copernicus https://land.copernicus.eu/imagery-in-situ/eu-dem.

Atât platforma aisemnal.ro, cât și aplicația aisemnal.ro permit utilizatorilor să vadă evoluția gradului de acoperire cu semnal de voce mobilă în 2022 comparativ cu anii 2019, 2020 și 2021, având totodată posibilitatea de a consulta acoperirea cumulată cu servicii de comunicații mobile la nivel național.
De asemenea, harta cuprinde localitățile în care este posibil ca utilizatorii să intre în roaming involuntar, dar și harta de acoperire cu semnal pentru metroul din București.

Sursa: comunicat ANCOM

Taguri: Vodafone  reclamatie Vodafone  

Comentarii



Adauga un comentariu
Nume *:

E-mail *:
(nu se afiseaza pe site)
Subiect:
*
Comentariu:

Turing Number

Tastati codul din imagine (doar cifre)  



Adauga un comentariu folosind contul de Facebook

Alte stiri din categoria: Stiri economice



Inflația anuală a revenit la nivelul de la finele anului anterior

Inflația anuală a scăzut în martie 2024 până la 6,61%, exact nivelul de la finele anului anterior și marginal peste estimarea BNR pentru T1 (6,5%), potrivit datelor publicate de INS. Avansul prețurilor în a treia lună a anului a fost de detalii

Pensia reală de asigurări sociale de stat a crescut anul trecut cu 2,9%

În 2023, creșterea pensiei nominale ca medie anuală a fost de 13,9%, potrivit datelor publicate de INS. Pe fondul unei inflații de 10,4% (tot medie anuală, potrivit metodologiei naționale), puterea de cumpărare a pensionarilor a crescut detalii

Producția de cereale boabe pe 2023, cu o zecime mai mare față de anul precedent

Producţia de cereale boabe anunţată de INS pentru anul 2023 a crescut cu aproape o zecime față de anul precedent, de la 18,86 milioane tone la 20,57 milioane tone. În condițiile unei extinderi marginale a suprafețelor cultivate (+1%), a contat detalii

România, țara UE cu cea mai mare creștere a costului salarial

România a ocupat în T4 2023 prima poziție între statele membre UE în ceea ce privește creșterea costului salarial, potrivit datelor publicate de Eurostat. Cu un nivel de +16,9%, țara noastră a devansat la acest capitol Ungaria detalii

 



 

Ultimele Comentarii